Ez miért etikátlan?
Köztudott hogy itthon a sok adokat, nem aaz emberek miatt csinálják. Hanem azért hogy Mészáros Lőrinc akinek már több mint 1200 milliárdja van, és stb az ö zsebükben landol.
Ha én csinálok egy offshore céget, ahol 0% társasági adot kell fizetni, akkor ez miért probléma egyes embereknek? Vagy miért akar belekötni a NAV?
Ha minden hivatalos és legális.
És ha megkérdezik miért nem itthon adozok? A válasz az hogy ugy nem éri meg vállakozni hogy a profit az adoba kerül és nem magán célra.
Ugyanis azért dolgozok jelenleg lassan hogy az adoba menjen a kormánynak.
Ez kinek éri már meg? És mivel alvállalkozó vagyok, emelni sem tudok a dijon amit kapok.
Nw értsed félre, én nem neked akarok rosszat. Így boldogulsz. Csak jószándékkal írom, hogy előbb utóbb így becsődőlsz, mivel csak vegetálsz, nem fejlődsz nyilván. A versenytársak idővel simán kicsinálnak. A vállalkozás egyben egy verseny is. Aki besüpped a langyos vízbe, az idővel kicsúszik onnan és kiesik a játékból.
Egy vállalkozást építeni is kell, etetni, fenntartani, nem csak egy alaphelyzetben tengődni vele.
Miből gondolod, hogy kezdőként, rendes tapasztalat nélkül tudsz majd klímás vállalkozást vinni? Ott nem fog menni auz offshore cég, mert ott aztán tényleg senki nem áll szóba veled ha nem itthoni vállalkozóként nyomod.
Ezen kívül a klímás piac szerintem eléggé telített, nagyon sokan vannak, ott aztán nehezebb lesz kezdőként labdába rúgni, főleg, hogy sok "tapasztalt" klímás is ótvar szar munkát végez, hátmég ha valaki annyit se tud mint ők. Megint csak nem baxogatni akarlak, csak rávilágítani tényekre.
Hát de valamiből akkor is meg kell élni 23as.
Netto 400 ezerből amit itthon adnak élni és tervezni nem lehet. De ezt tudod te is.
Az nem kérdés, hogy élni kell valamiből. De én se mondom, hogy akkor orvos leszek, mikor 39 éves vagyok és nincs orvosi diplomám.
Ha le is tudnám tenni 5-7 év alatt, utána is csak kezdő kiscsíra leszek és alig keresek valamit. Egy átlagos orvos talán 60 éves koromra lehetne belőlem, és akkor se biztos, hogy rendesen keresnék.
Most meg megkeresek nettó 1.3M-t alkalmazottként IT-sként. Akkor ha tervezni kell, ebbe az irányba fogok tervezni, nem az orvosira.
Inkább azon agyalok, hogy milyen szolgáltatásra lenne igány világ szinten amit a tudásommal össze tudnék rakni.
Van több is ami jól hangzik és el is gondolkodtam rajta, csak van azért konkurencia is ami nehezítené. Ez se biztos, hogy akkora gond, mert ha világszinten nézed, egy többnyelvű szolgáltatással kvázi olcsó díjakkal pár emberből korrekt bevételt lehet csinálni. De ez se biztos, utána kell járni, tervezni rendesen.
Ha klímás akarsz lenni, úgy, hogy nem csődölsz be azonnal, akkor egyrészt már most gyűjtened kellene, hogy legyen pénzed majd vállalkozni, tanulni és beszerezni szerszámokat. (Az se 1-200e Ft).
Vagy már most elszegődni hetente pár napot valami klímás mellé segédmunkásnak, hogy tanulj és ellessed a praktikákat.
Az a gond,hogy így 2027-re anyagilag becsődőlsz, ha nem hamarabb, de utána kezdő szakiként, nulla tapasztalattal, nulla tőkével biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!