Ez miért etikátlan?
Köztudott hogy itthon a sok adokat, nem aaz emberek miatt csinálják. Hanem azért hogy Mészáros Lőrinc akinek már több mint 1200 milliárdja van, és stb az ö zsebükben landol.
Ha én csinálok egy offshore céget, ahol 0% társasági adot kell fizetni, akkor ez miért probléma egyes embereknek? Vagy miért akar belekötni a NAV?
Ha minden hivatalos és legális.
És ha megkérdezik miért nem itthon adozok? A válasz az hogy ugy nem éri meg vállakozni hogy a profit az adoba kerül és nem magán célra.
Ugyanis azért dolgozok jelenleg lassan hogy az adoba menjen a kormánynak.
Ez kinek éri már meg? És mivel alvállalkozó vagyok, emelni sem tudok a dijon amit kapok.
#7: Ehhez képest pont te írod, "akkor meg azt mondják hogy ők találnak olcsóbb szolgáltatót"
Tehát mégis van aki versenyképes tud lenni. Ergo nem adózási problémád van, hanem a vállalkozásod nem működik elég jól.
Ettől függetlenül lehet agonizálni az adók mértékén és azok hatékony felhasználásán (nem is keveset), de a te problémádat nem oldja meg az adócsökkentés, mert akkor a vetélytársad árat tud csökkenteni, szóval akkor is alád tud ígérni, mert nem vagy eredményes.
Olyan vállalkozást kéne tolni aminek nincs ilyen erős konkurenciája.
Az a gond, hogy tényleg csak vegetálsz ezek szerint. Előbb utóbb beüt a csőd így ha épp csak a víz felett vagy.
15-os
Olyan vállalkozáshoz meg több 10 millio Ft kéne. Nincs annyim és soha nem is lesz..másoknak sincsen csak orokolnek.
Úgy meg könnyű. Nyitnek egy cukraszdat mert az a eredeti szakmám cukrasz. Honnan szedek rá össze alsohangon is 60 -70 millio Forintot?
Sehogyan.
Ebből a mostanibol sem profitalok milliókat de amennyi bejott ebből havi 300-600 ezer Ft már az is pénz. És még ezt is elakarjak venni. Adozzon megtobbet a kis vállalkozó. Hogy még ennyi sem legyen. Röhej ez az egész Magyarországi adojogszabaly.
14-es: Mi a harmadik probléma?
Előbb írtam neked. A cég akikkel alvallkozasban állok tudnak most olcsóbbat ennél a 4500 Ft összegnel is. Viszont nem akarnak hanem.minket akarnak megtartani mert jól teljesitunk.
18-as: igen de teljes munkaidovel. És nem úgy hogy egyik részrol csak kiadom a munkát.
Így tudok mással is foglalkozni.
Van egy 4 órás munka havi 80. Azzal keresek 256 ezret.
És van ez a vallalkozas Azzal keresek 400 ezret.
Összesen 656 ezer Ft..és ez a 656 ezer Ft sem túl sok pénz. Meg csak 800 ezer sincsen meg.
Ebből a 656 ezerből nekem csak az albérlet 300 ezer Ft..
Tehát nekem muszáj meglenni ennek a 656 ezer Ft minden hónapban.
Azért csinálom a vállalkozást.
Csak hát megint emelnek az adókon.
Most rendes vállalkozásod van és így van belőle 300-600e nyereséged? Mekkora adóemelés készül, mennyivel lesz ezentúl kevesebb?
Vagy most feketézel és kéne legális háttér hozzá és azon aggódsz, hogy ha fehéren csinálod, akkor elmegy adóra?
A cég akinek dolgozol, el fogja fogadni, hogy egy ciprusi cég fog ezentúl számlázni neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!