Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Valósan működhet Christina...

Valósan működhet Christina Szekeres Affiliate Akadémiája vagy ez is csak egy újabb átverés?

Figyelt kérdés

Nekem elgondolkodtató miért is osztja meg valaki másokkal ha jól keres magának egy csomó konkurenst kitermelve?Lehet paranoiás vagyok de nekem a videó alatt is inkább kamunak tűnnek a hozzászólások.Meg ha olyan jól megy a csajnak amerikában a biznisz akkor magyarországon miért árulja "apró" pénzért a tanfolyamait?

https://www.youtube.com/watch?v=a6KZzREsvFE

dec. 17. 21:16
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

10/

Már régebben igen

dec. 18. 21:47
 12/22 anonim ***** válasza:
Akkor nem értem mi a kérdés?
dec. 18. 22:11
 13/22 anonim ***** válasza:
81%
Ami túl szép, hogy igaz legyen, az valószínűleg nem is az!
dec. 20. 13:11
 14/22 anonim ***** válasza:
76%

Nekem is kamunak tűnik, ahogy a net szerte található sok millió másik ilyen "majd én megtanítom neked a könnyű meggazdagodás titkát" guru.

Viszont önmagában a feltett kérdések tőle függetlenül érdemelnek némi árnyalást:

"ha olyan jól megy a csajnak amerikában a biznisz akkor magyarországon miért árulja "apró" pénzért a tanfolyamait?"

Népszerű és jól skálázható netes üzleti modell, hogy egyszer kell csak időt és energiát beleölnöd, hogy az amúgy már megszerzett tudásodból utána folyamatosan egy rakás pénzt tudj csinálni. Ha a tudásod már meg van, akkor csak annyi plussz idő és energiát igényel egy tanfolyam, amíg felveszel egy oktató videót és felépíted köré az értékesítési rendszert. Utána már csak reklámoznod kell, hogy újabb emberek vegyék meg és jön a pénz életed végéig. Ezt nevezik passzív jövedelemnek (bár messze nem annyira passzív, mint sokan hiszik, de ettől még megtérülő befektetés lehet).

Ha csak párszáz ezret ki tudsz hozni vele havonta, az is lehet jó üzlet. Ha milliókra fel tudod tornázni ezt a bevételt, akkor az már olyan összeg, amit nem hagy ott az ember az asztalon. Pláne, ha sokkal kevesebb idő és energia befektetést jelent, mint amennyi hasznod utána van belőle.

"miért a kicsi magyar piacot húzza le miért nem a nagy amerikait ott több pénz van,vagy bármelyik nagyobbat mert úgy is úgy hirdeti magát,hogy affilate nagykövet."

A nagykövet pont azt jelenti, hogy ide hozza el, ami máshol már működik. Ahol már sok van abból amit kínálsz, azzal nem leszel ritkaság. Ahol kevesebben kínálják a portékádat, ott különlegesebbnek hat. Ugyanezért kultikus, különleges és menő nálunk a Meki még a mai napig, ami a nyugati világban jóformán a legalja szemét kaja szinonímája volt már az első magyar Meki nyitásakor is.

Bár a magyar piac jóval kisebb, de a konkurencia is kisebb. A sok külföldi ilyet tanító közt ő csak egy sokadik lenne. A jóval kevesebb magyar között viszont ő lehet akár egyetlen, vagy vagy első számú is.

Ráadásul a magyar nagyon szegregált kultúrkör. Kifejezetten sokan vannak, akik nem beszélnek nyelveket, így esélyes, hogy azok, akik (pláne ilyen hirdetésre) rátalálnak, külföldiektől nem is tudnának tanulni, mert hiányzik hozzá a forrás keresési képességük és még ha meg is találnák akár ugyanazokat a forrásokat, amikből ő maga tanulta, akkor sincs meg a nyelvtudásuk hozzá, hogy egy külfölditől szerezzék meg a tudást - akkor sem, ha az akár ingyen ott van előttük a neten.

Ezek mind erősítik az üzleti helyzetét a magyar piacon, amit hülyeség lenne nem kihasználnia, ha egyszer ő beszél magyarul és élni tud ezzel a lehetőséggel.

A magyar piac pedig hiába kicsi, ettől még az is rengeteg embert jelent, akiknek a figyelméért sokkal kisebb verseny zajlik. Nem utolsó sorban magyarokra célzott hirdetések is jóval olcsóbbak, mint a külföldiekre célozni a piac mérete és a reklámok mennyisége miatt. Így még ha fizet a hirdetésekért, akkor is jóval költséghatékonyabban tudja csinálni, mint máshol külföldön.

"miért is osztja meg valaki másokkal ha jól keres magának egy csomó konkurenst kitermelve?"

Mivel a tudás (szinte bármilyen tudás) nélküle is hozzáférhető a neten keresztül - pont ugyanúgy, ahogy valószínűleg ő maga is másoktól tanulta, nem saját maga találta ki az egészet, így a konkurenciát azzal sem tudná feltartóztatni, hogyha nem tanítana. Lehet, hogy lassabban terjedne a konkurencia, de ettől még ugyanúgy szaporodnának. Csak ha nem neki fizetnek a tudásért, akkor mástól szerzik be és ugyanúgy rontják vele az ő üzletét.

Ha ő maga tanítja meg a konkurenciát, azzal sokkal nagyobb ráhatása van, hogy mennyi információt ad át, mire nem tér ki annyira, sőt jobban meg tudja ismerni a konkurensek gondolkodását, akár új ötleteket is meríthet tőlük (már amennyiben van a dologban valamennyi interaktivitás is).

Ráadásul az affiliate marketing természetéből adódóan valószínűleg ő nem annyira a magyar piacon tevékenykedik a fő tevékenységével. A külföldi kultúrát és piacot viszont valószínűleg ő külföldön élve jobban ismeri a legtöbb magyarnál és jóval régebben is csinálja, így mindenképp helyzeti előnyben van a tőle még csak most tanulókkal szemben. Szóval a tanítással többet nyer anyagilag és lehetőségekben, mint amennyit azzal nyerne, hogy ha nem tanít, akkor kevesebb a konkurenciája. Ha jól megy a tanítás, akkor meg akár összehasonlítható, vagy nagyobb is lehet a bevétele, mint amennyit magával az alap tevékenységével keres.

Arról nem is beszélve, hogy ha kiképez maga alá néhány tehetséges embert, akkor ők bérmunkában végezhetik helyette a gálya munkát, amiből ő aratja le a pénz zömét (lásd még Tim Ferriss: 4 órás munkahét), mellette meg a tanítással mellé teszi a másik felét - és ez még csak két üzleti lába a tevékenységeinek, ki tudja mennyi másik van még ezek mellett.

Ha meg eleve nem is megy neki annyira jó, mint amennyire vetít a sikereiről, akkor pláne indokolt, hogy minél több embernek el tudja adni az illúziót, hogy majd ettől meggazdagszanak, annál jobban él belőle ő, hogy birtokában van annak a tudásnak, amit ő maga a gyakorlatban alkalmazni nem tud ugyan, de megél belőle, hogy tanítja azt.

dec. 20. 15:31
 15/22 A kérdező kommentje:

14/

Na csak ott hibádzik amit írsz ha a magyarok sokasága nem tud más idegen nyelvet és a fő piaca az az affilét marketingnek akkor kb kitörölhetik a seggüket a tanultakkal az emberek csak kidobtak egy csomó pénzt a semmire.

dec. 20. 21:16
 16/22 A kérdező kommentje:

14/

Hát a videóiban eléggé villogtatja mindig az anyagiakat tárgyak utazások,stb... élet de tudom kell a beetetés viszont sok embert le kell húznia,hogy az amerikai életét finanszírozni tudja.Elméletileg ez a csaj itthon egy bérházban lakott a szüleivel adósságban és elhatározta,hogy gazdag lesz és egyetemet is félbe hagyta kiment amerikába és elkezdte ezt a maszlagot aztán kivitte a szüleit és híreszteli magát ezerrel meg,hogy ő megcsinálta.De gáz,hogy kiskorában már elhatározta,hogy ő csaló lesz ő biztos tud így nyugodtan aludni én a tükörbe nem tudnék nézni,hogy a saját önzőségem miatt embereket húzok le.Undorító ez a világ,hogy minden csak a pénzről szól de gondolom egyedül vagyok a véleményemmel mert ilyenkor jön a duma,hogy jobb egy audiban sírni mint....Én pont ezért nem vagyok gazdag mert nem vagyok képes vagyis nem visz rá a lélek,hogy embereket verjek át,ma szinte minden erről szól,hogyan húzzunk le másokat,hogy mi jól éljünk....

dec. 20. 21:22
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "nézzétek, nekem milyen jól megy" önmarketing engem is rémesen taszít. Viszont az influencerek zöme, az összes MLM-es és még komolyabb területeken is egyre inkább ezt nyomatják és valószínűleg működik is.

Most nem sokáig néztem a videóját, egyszer korábba már láttam, így pont ismerős ez a szüleit kivitte magával. Az a videója irtó feltűnően egyetlen "luxus" nyaralás felvételeiből lett összevágva. Irtó egyszerűnek kell lenni hozzá, hogy valaki ennyiből elhiggye, hogy akkor ő most luxusszállodák közt utazgatva éli az egész életét.

"sok embert le kell húznia,hogy az amerikai életét finanszírozni tudja"

A linkelt Redditen azt írják, hogy 400 ember adott neki (legalább) 60.000 Ft-ot. Az 24 millió bevétel. Nem tudjuk, hogy ez mennyi idő alatt jött neki össze, pláne, hogy havonta ismétlődik, vagy évek alatt jött össze és nem sokat gyarapodik. De azért ennyi pénzből el lehet karistolni egy darabig Amerikában is. Főleg, ha valaki nem azon a színvonalon költ, mint amiről vetít a videóiban.

Ha még valamennyit hoz mellé az affiliate marketing is, amiből valószínű, hogy azért lehet valamennyi pénzt csinálni, akkor egyáltalán nem lehetetlen, hogy legalább nyomokban igaz legyen, amit mesél. Persze nem tudunk semmit az elhallgatott részletekről, hogy egyébként eltartja a férje, hogy neki csak a kis bizniszével kelljen foglalkoznia, vagy legalábbis addig meg volt neki ez a háttér, amíg beindult a bomba üzlet.

Ettől függetlenül szerintem az túlzás, hogy átver és lehúz embereket. Nem ismerem, mennyi és milyen színvonalú anyagot ad a pénzért, de abban nem hiszek, hogy ér annyit, mint amennyibe kerül. Ahogy a legtöbb OKJ és egyéb tanfolyamról sem gondolom, hogy érnek annyit, mint amennyit kérnek értük - ez a 60e meg még ha Magyarországon sok pénz, akkor sincs köszönő viszonyban egy OKJ tanfolyam árával.

dec. 20. 22:38
 18/22 anonim ***** válasza:

Egyébként is jellemző sok emberre mást mutatni kifelé, mint ami a valóság. A net és a közösségi média extrém módon megkönnyíti ezt, ami marketing lehetőségek mellett rengeteg trükközésre és visszaélésre is lehetőséget ad.

Egyre nehezebbé válik eldönteni, hogy ki mond/mutat igazat és ki az aki csak vetít.

dec. 21. 08:17
 19/22 anonim válasza:
100%
Én tavaly találtam rá az oldalra, és volt egy magyar csaj, aki nagyon reklámozta őt a Mompreneurs csoportban, ( vállalkozó anyák), de hiába kérdeztem kommentben, soha semmire nem válaszolt. Majd több érdeklődő is írt neki Christina magyar nyelvű fb oldalán, én pedig kommenteltem az egyiknek, hogy nyilván nem fog kapni vàlaszt a kérdésére, ahogy én sem kaptam… na le is tiltottak az oldalról :D
dec. 22. 01:30
 20/22 anonim ***** válasza:

Önmagában az, hogy a kritikus kommenteket tiltják egy oldalon, nem feltétlenül jelent rosszat. Nem szimpatikus megközelítés, aláássa a bizalmat, de érthető, hogy sok helyen alapelv. Főleg, ha az ember dolgozott már nagy tömegeket vonzó oldal adminisztrálásával.

Még a legjobb termék/szolgáltatás is kap negatív visszajelzéseket, alaptalan és alpári támadásokat. Még egy visszafogottabb kritika is képes gyorsan elfajulni és minél forgalmasabb egy oldal annál nehezebb emberi erővel és idővel győzni a moderálását. Egy párezres követőtábornál is simán kezelhetetlenné tud válni a komment szekció, nemhogy még forgalmasabb oldalnál. Azt leginkább csak a nagyon nagy ügyfélszolgálattal rendelkező gigacégek engedhetik meg maguknak, hogy tiltás és moderálás helyett kedves válaszokkal kommunikáljanak minden ügyfél panaszra és udvariasan próbálják meg leszerelni a kritikusokat.

Egy kicsi, pláne 1-2 fős cégnek aránytalanul sok idő és energia terhelést jelent egyes levelek, kommentek megválaszolása - még előre megírt sablon válaszok küldözgetésével is, nemhogy mindenkinek a hasfájására egyesével érdemben és kimerítően válaszolva. Ráadásul ezek a rendkívül idő és energia igényes feladatok arányaiban sokkal kevésbé térülnek meg, mint a nem kritikus, üzletre nyitott újabb emberek reklámmal behozása. Ezért egyszerűbb az ilyen üzeneteket ignorálni/tiltani, mint leállni velük csevegni.

dec. 22. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!