Ez valóban így van?

Figyelt kérdés
Utaztam egy hete egy überes taxival Pesten kb 15 percet ültem mögötte és elkezdtünk beszélgetni, egy 30 as pasi volt a söfőr, kérdeztem hogy jó e a taxizás mert én kereskedelemből jövök mindig ez a téma.. azt mondta hogy csüt-pént-szombat-vasárnap ha kint van napi 13-14 órát 1 milliót megkeres, ebből tankol adó, autó stb lejön.. mutatta is appban de én nem értettem. Van valakinek konkrét überes ismerőse akiről tudhatja ezt vagy aki ezt csinálja? Csak kíváncsiság..

dec. 3. 09:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Taxis vagyok.

Röviden Legálisan nem igaz.

Havonta ugyan megtudod csinálni az 1 millió Bruttót, de a KATA ÁFAkeret miatt ez a maximum, ugyanis 12 milllió felett kiesel az adómentességből.

1 millió bruttó pedig 400 nettó.

600 ezer megy el a kiadásokra.

Ha illegálisan bérelt autóval 2-4 órás bejelentéssel csinálod akkor meglehet csinálni nettóban is igen. De az nem négy nap 12 óra munka hanem 6 nap 14 óra, ugyanis bérelt autóval minimum 800 ezer Ft a kiadásod. Addig az összegig egy forintot nem kerestél.

Bárki mást mond, az nagyzol vagy fogalma sincs hogy mennyi mindent kell fizetnie egy taxisnak.

jan. 2. 20:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Kiadások havonta:

Bérlős:

Autó 300-400 ezer attól függően milyen autót bérelsz.

Bevétel 10-15%-a attól függően hol bérled.

Uber jutalék 8% (most éppen ennyi).

Üzemanyag 10-15% auto fogyasztás függő

Gumikat te fizeted, a szervizt általában nem.

Áfád így nincs mert bérled, de ha 4 órára jelentenek be retteghetsz a navtól állandóan.

Balesetet tegyük fel sosem okozol.

KATÁskent havi bontásban:

A vállalkozás havonta kb 350 ezer. ( droszt, műszaki, ÁFA. Kata, 5 éves képzés díja, biztosítás, utas biztosítás, óra hitelesítés, ptg havi, ptg hitelesítés, szerviz, gumik, következő autó, mosás, papírok, egyéb )

Üzemanyag itt ugye max 150 ezer.

Uber.jutalék 80 ezer.

Azoknak érdemes bérelni, akik nem félnek a teljes bukástól és bírnak 10+ órát baleset nélkül vezetni, elviselni az embereket. Nincs hétvégi programjuk, életük és csak átmenetileg akarják csinálni.

Azoknak érdemes vállalkozni, akiknek elég a maximum 400 nettó és nyugodtan legálisan szeretnének dolgozni 8-10 óránál nem többet egy nap és csak minden második hétvégén.

jan. 2. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!