Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyit fizetnél egy egyszer...

Mennyit fizetnél egy egyszer jàtszható tàrsasért, amit 1-10 ember tud játszani és 3 órás élményt ígér?

Figyelt kérdés

Terveztem egy jàtékot, amit most fogok kiadni, és a beárazáshoz kellene segítség.

Logikai, feladatmegoldós, esemény követős, nyomozós játék, amit lehet egyedül is, de maximum akár 10 fő is tud együtt gondolkodni.

Ha minden tartozékot kibontottunk, és megoldottunk mindent, el lehet dobni a játékot. 40-45 tartozéka van, olyasmi, mint egy otthoni szabaduló szoba, ami elméleti.

Szállítással együtt 10 ezer ft-ot gondoltam érte, de ezen szinte nincsen hasznom a költségek és az adózás miatt.

Szerintetek emelhetem 12-15 ezer ft közé, vagy az már sok lenne érte?

nov. 19. 22:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%
3: kicsit off, de ha van főállásod és átalányadózó vagy, 2 millió valameddig (nem tudom az idei pontos határt) nem kell fizetned semmit. Utána igen, de nincs 35%, mert a főállás miatt szja-t nem kell fizetned a vállalkozásban. Ha a könyvelő ezt nem tudja, keress másikat, mert az alapokkal sincs tiszutában.
nov. 20. 08:29
 12/29 anonim ***** válasza:
32%
Illetve ha kizárólag kiskereskedelmi tevékenységet folytatsz a vállalkozásoddal, akkor a 90%-os költségátalányba tartozol. Egyébként a pozicionálás rajtad múlik. Szerintem 10.000 Ft ért ma kb. már a sarki kisboltban sem lehet bevásárolni, jóval magasabbra kell pozicionálni egy ilyen játéknak az árát.
nov. 20. 08:46
 13/29 anonim ***** válasza:
83%

A 10.000 is sok. Vannak olyan társasjátékok, amik hasonló dolgot ígérnek. A teljesség igénye nélkül a Szabadulópakli sorozat, a Crime Zoom sorozat, az Adventure Game sorozat... stb. Ezek a játékok 4-5.000 Ft-okért mennek újonnan. Egyedül az Exit sorozat az, amit 6K környékén árulnak (igaz, ez egy régi, sokrészes, ismert brand, ráadásul anno Spiel des Jahrest nyert). Mondhatod, hogy oké, de ezek kb. 90 percet ígérnek, a tiéd meg kétszer ennyit, de ez nem befolyásolja az árat. Egy játékalkalom alatt végigvihető. Ennyit senki nem fog fizetni egy egyszer játszható játékért.

Nézd meg, a fentebb említett MicroMacro Crime City-t se tudják 10K felett árulni, úgy, hogy az 4-12 órát ígér (ráadásul azt úgy, hogy több különálló eset van, tehát több külön alkalommal is játszható), Spiel des Jahres-t nyert (!), és azóta egy sokrészes sorozat része.

Rengeteget társasjátékozok, lényegesen több pénzt költöttem erre a hobbira, mint amennyit be szeretnék vallani, és a szabadulószoba jellegű, egyszer végigjátszható játékokat is nagyon szeretem. Ezt csak azért írom le, hogy lásd, hogy valamennyire van rálátásom a piacra.

Egy teljesen noname fejlesztő mindenféle előzmény nélkül feltűnő egyszer végigjátszható játékáért itthon nagy tételben nem tudsz többet elkérni, mint 4-5.000 Ft, és az már nagyon az elméleti maximum. Nyilván van pár elvakult fanatikus, aki ennél lényegesen többet is adna érte, mert annyira imádják a műfajt, hogy bármit megvesznek, de ezek a játékok viszonylag gyorsan (értsd, akár napokon belül) megjelennek a másodpiacon, ami azt jelenti, hogy még ez a szűk réteg is tovább aprózódik.

Javaslom, hogy torpedózz meg pár hazai játékkiadót, akik egyrészt segíteni tudnak abban, hogy az ötletedből ténylegesen kész termék legyen és könnyebben eljusson az emberekhez (azért ne felejtsük el, hogy ez egy klasszikusan olyan kategória, amit sokszor a polcról vesznek le, nem feltétlenül netről rendelnek a játékosok, és egy nagyobb játékbolt hálózathoz vagy egy multihoz esélytelen bejutni úgy, hogy Kis Béla átalányadózó e.v. vagyok, hoztam egy darab játékot).

Másrészt pedig, és ez csúnyán hangzik, de sajnos tisztában kell lenned vele, hogy a társasjáték tervezés egy nagyon szép hobbi, tök jó, amikor valami csurran-cseppen belőle, de rentábilisan csinálni csak nagyban lehet. Egy szem játékkal még senki nem gazdagodott meg, úgyhogy ne ez motiváljon.

Ettől függetlenül sok sikert kívánok a projekthez!

nov. 20. 09:57
 14/29 anonim ***** válasza:
47%
500ft max
nov. 20. 10:08
 15/29 anonim ***** válasza:
77%

A méretgazdaságosság erre is igaz, nagy tételben kiadva olcsóbb a bekerülési költség.

Ezt egy nagy játékgyártó tudná megtenni, aki esetleg átülteti más nyelvekre is és kiadja egy milliárdos piacon.

A kész ötleteddel megkereshetsz esetleg még egy tehetős embert, aki hajlandó lehet befektetni a játékod kiadásába.

Dobtál már piacra játékot, vagy ez lesz az első?

nov. 20. 10:38
 16/29 anonim ***** válasza:
94%
Ha csak egyszer jàtszható, akkor nem sokat.
nov. 20. 12:32
 17/29 anonim ***** válasza:
83%
Felvetődik a kérdés, hogy miért pont egyszer játszhatóra tervezted?
nov. 20. 12:34
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Semmi értelme egy olyan társasjátéknak,amit megvesz az ember 10k értékben... Egyszer játszható,lekorlátozott...aztán megy a kukába.

Felesleges.

Környezetszennyezés. A legyártásától a kukáig...

És mínusz 10ezer...

Ráadásul no name játékként mínusz kiadás lesz ez keményen.

nov. 20. 13:26
 19/29 anonim ***** válasza:
74%

Semennyit, nem érdekel az ilyesmi ennyire semmi információk alapján.

Ha komoly lenne az üzlet, akkor tudnád, hogyan kérdezd meg a társasjátékos közösséget a megfelelő helyen

nov. 20. 18:03
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Imádunk társasozni, de komolyan egy egyszeriért 10+ ezreket kifizetni nevetséges ötlet. Ennyiért veszel használtan egy fullos catan szettet, dobble kiegésztőkkel, fullos uno, tabu, többféle kalandjáték, gyerekeknek való, felnőttnek való, stb.

Kiadsz belőle 100 db-ot, az talán elkel, utána marketplacen fognak dobálódni.

nov. 21. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!