Mekkora a kereslet a házi szilva lekvárra? Menyiért lehetne eladni? Ti mennyiért vennétek tőlem?
Én nem bízok a házi készítésű cuccokban, ezért semmi pénzért sem vennék tőled. De amúgy a bolti ár 3-5-szörösét szokták elkérni az ilyesmiért. Az alatt nem nagyon éri meg ezzel foglalkozni, hacsak nem szívesen dolgozol pár 100 Ft-ért óránként.
Amúgy a gyümölcstartalom fetisizálása is egy komoly probléma, de ebbe itt most ne menjünk bele.
2 kérdés merült fel bennem elsőre:
Mennyi lekvárt tudsz kifőzni a rézüstödben és csomagolni és tárolni és kiszállítani a szilvák érési ideje (mondjuk maximum 1 hónap) alatt?
Mit fogsz csinálni az év többi 11 hónapjában?
Ettől függ ugyanis alapvetően, hogy meg tudsz-e élni belőle.
"Mekkora a kereslet a házi szilva lekvárra?"
Részemről nagy, az egyik kedvencem.
"Menyiért lehetne eladni?"
Azt nem tudom.
"Ti mennyiért vennétek tőlem?"
Semennyiért. Én magam főzőm, saját szilvából, amire az esőn kívül más nem esett rá. Cukor soha nem kellett bele, tehát biztos lehetsz benne, hogy 100 % szilva.
60 kiló alatt el sem kezdem a főzést.
Én vettem kistermelőtől szörpöt, lekvárt. Drága, és nem is volt jó. Akkor döntöttem el, hogy majd én csinálok magunknak.
Mi 2 évente főzünk egy üsttel saját szilvából.
A többi szilva megy befőttnek, felezve a fagyra és pálinkának.
Tanulj meg pálinkát főzni, arra végtelen a kereslet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!