Hogy kell adózni itt?

Figyelt kérdés

Onlyfans-re regisztráltam és sok gondolkodás után úgy döntöttem, hogy csinálni szeretném. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz az adózás része. Egyszerűen nem értem. Voltam az adóhivatalban hogy tanácsot kérjek. Persze ott nem fejtettem ki, hogy pontosan onlyfans miatt szeretnék tanácsot kérni, hanem csak hogy vállalkozást szeretnék indítani egy külföldi honlappal-honlap segítségével. Azt mondták, hogy nem tudnak segíteni, menjek könyvelőhöz meg ilyenek... De mielőtt könyvelőhöz mennék sok sok sok pénzért azelőtt szeretnék tisztában lenni jobban a dolgokkal..Tudom, hogy szükségem lesz egy saját adószám kiváltására és ezáltal ezt be kell írni az onlyfans oldalára és kell majd számlát kiállítanom minden egyes vásárló feliratkozó után, de nem tudom hogy hogyan kell számlát kiállítani meg milyen applikáció segítségével kell. A könyvelőt ha felkeresem, akkor neki mit kell mondanom? Onlyfansezek ? Az brutál, pláne, ha nem ért hozzá és csak ítélni tud.

Majd tudom hogy vállalkozást kell indítani de azt sem tudom pontosan, hogy hogyan kell, mert rengeteg fajta variációja van. KATA-s tudom nem lehetek, de a többit nem is ismerem és hiába olvasok utána interneten hogy onlyfans-en hogyan érdemes adózni, hogy a legkevesebbet vonják le "úgymond" de egyszerűen nem tudom, nem találok normális leírást.Nekem olyan kellene, ami szóról szóra leírja a lépéseket de ugye olyan nincs. Nyilván nem azért kezdek el onlyfans-ezni, mert annyi eszem van mint egy könyvelőnek. Jelen pillanatban most egy gyárban dolgozom és ebből szeretnék kitörni, szerintem az onlyfans tökéletes lenne az életemben- az életem felépítésére, hogy tudjak gyűjteni rendesen lakásra és egyéb ilyenekre.. Egyáltalán nem pénzszórás céljából szeretnék ilyen állást vállalni.. A maga mutogatás az nem áll tőlem távol, hiszen az öltözködésem sem valami szolid, ezért gondoltam hogy nekem nem lenne nehéz ez a munka a lelkemnek..Viszont az agyamnak meg nehéz mert nem értem, hogy először első lépésben akkor ki kell váltanom egy adószámot, de ha kiváltok egy adószámot, akkor vállalkozást kell nyitni vele? Mert csak úgy nem kap az ember adószámot, nem? De igazából nem tudom az egészet lépésről lépésre.. Nekem kellene egy ember aki itt áll és mondja hogy most ide menj és ezt csináld..most odamenj és azt csináld.. stb stb

Persze kereshetnék valakit, aki menedzsel engem de arra meg még nincs pénzem, hiszen mint írtam gyárban dolgozom úgyhogy egy magamnak kellene valahogy ezt az egészet megoldanom, csak nem tudom hogy hogy kell és azért is kérek itt segítséget hátha van valaki aki tapasztalt benne. Kereshetnék egy lányt aki onlyfans-en van onlyfans-ozik, de ő is csak pénzért adna tanácsot és szerintem sok pénzért..

Ugye az is a probléma, hogy nem magyar honlap, nem is uniós.. és ugye ezáltal nem is a forint játszik. Bár a számlámra forintként érkezik, de a honlapon dollárban veszik meg. Nem tudom ez számít vagy nem..

25/L

jan. 10. 23:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Könyvelő ezért van, pár ezer forintért max kapsz tanácsot
jan. 10. 23:29
 2/20 anonim ***** válasza:
49%
Továbbra is tartom, hogy keress meg és egy ingyen tanácsadás keretein belül elmondok neked mindent.
jan. 12. 11:22
 3/20 anonim ***** válasza:
28%

Évente 600 ezer bevétel alatt nem adóköteles. (Foglalkozok teljeskörű OF manageléssel, amibe az adóügyek is beletartoznak, tapasztalatból beszélek)

Ha pedig 600-nál többet szeretnél keresni, úgyis keresned kell egy magamfajtát, az meg úgyis intézi az adót.

Sokan amúgy már ott elrontják hogy nincs managementjük, sajnálják azt a 10-20%-os részesedést, pedig megsokszorozza a feliratkozók számát. Bár az OF-ezők nagy része pont azért csinálja az OF-et, mert annyi esze sincs hogy kiszámolja hogy 10 ezer 100%-a vagy az 50 ezer 80%-a a több.

jan. 12. 11:36
 4/20 anonim ***** válasza:
69%

“ Évente 600 ezer bevétel alatt nem adóköteles.”

Ezt a fæszságot honnan veszed?

jan. 12. 12:25
 5/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem f@szság, hanem jogi kiskapu, amit nem szívesen írnék le nyilvánosan mert picit szürke zóna.

Ezzel foglalkozok, hidd el.

jan. 12. 12:35
 6/20 anonim ***** válasza:
56%
Nem szürkezóna, hanem fekete, amiről beszélsz. A 600 ezres határ az használt ingóság adásvételére vonatkozik, nem szolgáltatásnyújtásra. Szóval hacsak nem a használt bugyijait árulja az of-en, akkor kötve hiszem, hogy bármilyen nav ellenőrzésen átmenne ez (mondom jónéhány nav ellenőrzéssel a hátam mögött).
jan. 12. 13:33
 7/20 anonim ***** válasza:
A 600 ezer adómentes értékhatár az ingó vagyon (kocsi, tárgyak) átruházásábol származó jövedelemre vonatkozik, nem az ilyen online ügyletekre :)
jan. 12. 13:34
 8/20 anonim ***** válasza:
36%

Sosem lesz ebből pár 10 dolcsinál több bevételed, hidd el!

Ha te lennél a Kulcsár Edina, hogy 300 ezer férfi ácsingózna a p4nádra, még megérteném, de nyilván nem vagy az, akkor nem dolgoznál gyárban...

jan. 12. 13:36
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
Akkor én vagyok a varázsló, mert minden ellenőrzésen átment a könyvelésem eddig.
jan. 12. 13:59
 10/20 anonim ***** válasza:
78%
Idézd már be kérlek az szja törvény azon passzusát, ami arra vonatkozik, hogy a szolgáltatásnyújtásra is vonatkozik a 600 ezres határ. Ellenkező esetben ez ordas nagy kamu.
jan. 12. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!