Hogyan tudok adózni és vállalkozni?
Ez kicsit összetettebb annál.
Főállás? - lehetsz katás
Mellékállás? - nem lehetsz katás
Cégeknek szolgáltatsz? - nem lehetsz katás
Az adózás eléggé szopás, 2022-ben Orbán úr elintézte, hogy pl. nekem ötször annyi adót kelljen fizetnem, miközben minden 3x annyiba kerül, és nem tudok árat emelni, mert lelépnek az ügyfelek.
A számlázáshoz nem könyvelő kell, hanem egy számlázóprogram.
Könyvelő a könyveléshez kell. És igen, kell, ne te akarj vele mókolni, mert rábszol.
Ha ennyire nem vagy képbe, akkor tényleg érdemsebb az indulás előtt segítséget kérned.
Pl. hogyn ne járj úgy, mint az 1-es, mivel egyáltalán nem biztos, hogy csak a kata jöhet szóba.
Attól mert egyszerű, még nem biztos hogy legoptimálisabb Neked.
Azt írja 5-szörösadót fizet mellékálásban nem lehetsz katás.
Mellékállásban, átalányadózóként meg nincs se adó se járulékfizetésed éves kb 3 millió forintig.
Ezt egy könyvelő havi 5.000 Ft-ért megoldja neked, hogy folymatosan képbe legyél a Téged érintő jogszabály változásokkal, vagy pl. az adókedvezményekről és az esetleges indulást segítő források szerveséről, támogatási lehetőségekről nem is beszélve, hogy ne kelljen adót és járulékot fizetned pl az első félévben induláskor.
Vagy, csinálhatod önmagadnak is mivel e.v. nem kötelezet szakképzett könyvelőre bízni a könyvelését gyakorlatilag bárki csinálhatja maának, vagy szomszéddal aki kicsit ért a bevallásokhoz jobban mint ő.
Az eredménye nem lesz a végén, majd mindegy.
Számlázáshoz nem kell könyvelő, csak célszerű egy online számlázót választanod, több ingyenes is van a piacon és ott a NAVos is.
6-os épp ezért van az Egyke, meg az írásos szerződés, mivel a bírságot ilyen esetben nem Te fizeted és eleve nem is Veled egyezkednek. Ez max az otthoni konyhában, hokedli könyvelők és szóbeli szerződés, meg a vállalkozó ügyfélkapuján keresztüli benyújtással operáló zug könyvelőkre jellemző.
De az ilyen mindent is tudó könyvelőt is érdemes elkerülni.
7, hülye voltam, nem volt egyke, mert azt hazudta kell neki a saját ügyfélkapum én meg nem néztem utána, mert többen ajánlották és egy nevesebb iroda volt.
A mostani könyvelőm is vét hibákat, de szól miatta, meg nem ilyen kaliberű hibák, inkább olyasmi, hogy bocs, de elfelejtettem szólni, hogy ma utalni kell valami szart…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!