Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan tudok adózni és vállalk...

Hogyan tudok adózni és vállalkozni?

Figyelt kérdés
Szóval az lenne a kérdésem hogy ha kitalál valaki egy online szolgáltatást. Az után hogy kell adózni? Kell könyvelő a számlázáshoz?
2024. jún. 8. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:
22%

Ez kicsit összetettebb annál.

Főállás? - lehetsz katás

Mellékállás? - nem lehetsz katás

Cégeknek szolgáltatsz? - nem lehetsz katás

Az adózás eléggé szopás, 2022-ben Orbán úr elintézte, hogy pl. nekem ötször annyi adót kelljen fizetnem, miközben minden 3x annyiba kerül, és nem tudok árat emelni, mert lelépnek az ügyfelek.

A számlázáshoz nem könyvelő kell, hanem egy számlázóprogram.

Könyvelő a könyveléshez kell. És igen, kell, ne te akarj vele mókolni, mert rábszol.

2024. jún. 8. 21:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a korrekt választ, de mit lehet erontani? Ami miatt min3nkepp kell könyvelő
2024. jún. 8. 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
Kb bármit. Már az adószám kiváltásánál hibát hibára lehet halmozni. Egy rossz helyre tett iksz, egy rossz adónem választás, egy be nem küldött vagy rosszul beküldött bejelentkezés is komoly problémát okozhat. Plusz ott vannak a havi, negyedéves, éves intéznivalók. Rengeteg olyan dolog, amire nem is gondolnál. Értem én, hogy legtöbben a könyvelőn akartok spórolni, de legalább egy alapítás előtti tanácsadásra keressetek fel valakit.
2024. jún. 8. 22:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha ennyire nem vagy képbe, akkor tényleg érdemsebb az indulás előtt segítséget kérned.

Pl. hogyn ne járj úgy, mint az 1-es, mivel egyáltalán nem biztos, hogy csak a kata jöhet szóba.

Attól mert egyszerű, még nem biztos hogy legoptimálisabb Neked.

Azt írja 5-szörösadót fizet mellékálásban nem lehetsz katás.

Mellékállásban, átalányadózóként meg nincs se adó se járulékfizetésed éves kb 3 millió forintig.

Ezt egy könyvelő havi 5.000 Ft-ért megoldja neked, hogy folymatosan képbe legyél a Téged érintő jogszabály változásokkal, vagy pl. az adókedvezményekről és az esetleges indulást segítő források szerveséről, támogatási lehetőségekről nem is beszélve, hogy ne kelljen adót és járulékot fizetned pl az első félévben induláskor.

Vagy, csinálhatod önmagadnak is mivel e.v. nem kötelezet szakképzett könyvelőre bízni a könyvelését gyakorlatilag bárki csinálhatja maának, vagy szomszéddal aki kicsit ért a bevallásokhoz jobban mint ő.

Az eredménye nem lesz a végén, majd mindegy.

Számlázáshoz nem kell könyvelő, csak célszerű egy online számlázót választanod, több ingyenes is van a piacon és ott a NAVos is.

2024. jún. 9. 04:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Csak annyit tudsz elrontani hogy ok nelkul tul sok adot fizetsz...
2024. jún. 9. 06:41
 6/9 anonim ***** válasza:
63%
5, csak ennyit? Nekem az első könyvelőm olyan f@szán megcsinált mindent, hogy piros lett a tb-m és csak azért nem kellett nav és hipa bírságot fizetnem, mert a piros tb miatt bementem a navhoz (mivel a könyvelő állította, hogy a nav lehet a ludas tb ügyben, ő mindent jól csinált) és ott derült ki a hibás bevallás és helyszínen javítottam (erre is azt mondta, hogy a nav a hülye, ő jól küldte be… még a lakcímem se stimmelt a bevalláson, de az nekem nem tűnt fel, amikor odaadta a bevallást papíron), a hipa bevallást be se küldte (határidőn túl voltunk bőven), de rendesek voltak a helyi adóhatóságnál, mivel nem ők vették észre, hanem én szóltam.
2024. jún. 9. 09:41
 7/9 anonim ***** válasza:
63%

6-os épp ezért van az Egyke, meg az írásos szerződés, mivel a bírságot ilyen esetben nem Te fizeted és eleve nem is Veled egyezkednek. Ez max az otthoni konyhában, hokedli könyvelők és szóbeli szerződés, meg a vállalkozó ügyfélkapuján keresztüli benyújtással operáló zug könyvelőkre jellemző.

De az ilyen mindent is tudó könyvelőt is érdemes elkerülni.

2024. jún. 9. 11:35
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
Az a konyvelo akivel nem szerzodsz le es nem vallal teljes felelosseget, lehet hogy olcso, de hosszutavon nem biztos hogy olcsobban meguszod mintha valami normalist megbiznal, olyant akinek biztositasa stb-je van... De itt rontsa el a sok proli aki hamar akar meggazdagodni, olyan dolgokon sporol amin nem lehet
2024. jún. 9. 11:44
 9/9 anonim ***** válasza:

7, hülye voltam, nem volt egyke, mert azt hazudta kell neki a saját ügyfélkapum én meg nem néztem utána, mert többen ajánlották és egy nevesebb iroda volt.

A mostani könyvelőm is vét hibákat, de szól miatta, meg nem ilyen kaliberű hibák, inkább olyasmi, hogy bocs, de elfelejtettem szólni, hogy ma utalni kell valami szart…

2024. jún. 9. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!