Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan hirdessem, hogy állatpo...

Nanus kérdése:

Hogyan hirdessem, hogy állatportrét tetoválok?

Figyelt kérdés

Gyakorolni szeretnék, jelenleg már egy éve csinálom és most állatportré lenne a következő. Olyan embereket keresek, akik bevállalják, persze ingyen, hiszen gyakorlok még. Hosszú évek óta rajzolok állatportrékat, szerintem elég jó tapasztalatom van benne, a tetoválás technikáját pedig mindig fejleszteni kell, de szerintem elég jól haladok. (Mindenféle egoizmus nélkül) Van mentorom is aki felügyel, egy szalonban lehetek, gyakorolhatok. De ők még nem tudnak engem meghirdetni, majd csak ha letettem hivatalosan májusban a vizsgát.

Szerintetek hogyan írjam ki/ hova, hogy (elnézést, nem akarok senkit megbántani!!!!!!!) kevésbé igényes embereket keresek, akiknek jó lesz az ingyentetkó? (Értitek ugye?)

#állat #kezdő #gyakorlás #tetoválás #Állatportré #Tetoválótanuló
okt. 23. 09:51
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
melyik városban tetoválsz?
okt. 23. 09:56
 2/15 anonim ***** válasza:
92%

Én Facebookon próbálkoznék. Tetkós csoport, művész csoport, a város/kerület csoportja, állatos csoportok...

A szabályzatot mindig olvasd el, szükség esetén kérj külön engedélyt az admintól, és neeee hívd "igénytelennek" (tudom, hogy értetted, de na :D) a leendő kuncsaftokat a posztban :D

Ha esetleg van valami műbőrös modelled (nem tudom, mennyibe kerülnek) vagy esetleg valakire varrtál már valamit, akkor azt is bemutathatod, hogy lássák, hogy dolgozol

okt. 23. 09:58
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Érdeklődök, hogy ezen a szinten miért nem jó a sertésbőr gyakorolni?

Nekem kicsit visszás ez a hirdetés, de lehet csak nem értem.

okt. 23. 10:17
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Vállalkozó szellemű embereket keresek akiken tudnék tetoválást gyakorolni. Állatportrékat szeretnék készíteni.

Itt van pár rajzom;

Még egyszer kiemelem; nem tetováltam még, gyakorlásra keresek alanyokat, természetesen ingyen.

okt. 23. 10:23
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem a mentorodtól és a szalontól kérsz segítséget? Eleve ott kell gyakorolnod, felügyelettel.

Bocs, de egy sufnituning, hivatalos engedély nélküli tetoválóhoz, aki úgy hirdeti magát, hogy igénytelen embereket keres, én tuti nem mennék. Egy tetoválás örökre a testemen marad, ha elrontod, mi lesz? Fizessek súlyos pénzeket a lézerért, ami el sem tünteti teljesen? Ez nem egy smink, amit lemosol, ha nem sikerül.

okt. 23. 10:24
 6/15 anonim ***** válasza:
57%
Én is azt gondolom, szalont kell felkeresni, aztán eldöntik érdemes-e mentorálni, vagy sem. Legalábbis a kezdő tetoválók általában így kezdik.
okt. 23. 10:38
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Kicsit úgy érzem, a szalonban nem merik kitenni, mert nem hivatalos még amíg nincs meg a vizsgám.

És igenigen!!(#5) Dehogy írom bele az igénytelen szót, ezért kérdezlek titeket, mert biztosan van olyan, akinek nincs pénze rá, de neki az is tetszene. Nem sufni, szalonban vagyok, ott van velem a mentorom amikor tetoválok. Segít.

Természetesen már most jól néz ki, nem varrnék különben élő emberre, ha annyira rossz lenne. Talán megfelelőbb rá a “portfólióbővítés”?

Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat!

Sertésbőrön illetve műbőrön is gyakoroltam, azért lenne jó “élőben”, mert ha tetoválok egy területet, az elkezd kicsit vérezni, bepirosodni, és nem látom miatta jól, hogy mennyire sötét a szín (1es szürke, 2es szürke stb) amit felvittem. Persze mondhatom, hogy jöjjön vissza egy második-harmadik alkalommal és nézzük meg, hogyan gyógyul le, megnyugszik a bőr és folytatom.

okt. 23. 11:02
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak úgy odaállítasz kuncsaftokkal, hogy na akkor ők ingyen kapják, miből gondolod, hogy ezt a szalon vezetője engedni fogja, ha még nem is dolgozhatsz élő emberen? Nem az anyagköltség az egyetlen probléma ilyenkor, hanem a saját hírnevük. Hiába vagy akármennyire jó, akár alá is írathatsz nyilatkozatot a vendéggel, hogy vállalja a kockázatot, tök mindegy, ha elcseszed vagy akár csak nem tetszik a delikvensnek, az illető úgyis be fogja vágni a negatív értékelést a neten, kiemelve, hogy engedély nélkül működő tetoválókat foglalkoztat a szalon. Ezt meg egyetlen hely sem akarja.

Továbbra is azt gondolom, hogy a mentoroddal kellene beszélni, hogy mikor kezdhetnél gyakorolni élesben és milyen feltételekkel.

okt. 23. 11:19
 9/15 anonim válasza:
100%

Úgy látom a többiek kicsit más irányból közelítenek, de nekem muszáj ezt leírnom:

a portrézás gondolom realista terület, és az egyik legnehezebb, mert kb mindent "fejből" kell csinálni, a bőrre "felnyalt" skicc csak hozzávetőlegesen körvonalakat fog kiadni. Én kezdőként SENKINEK sem ajánlanám, hogy realistával kezdjen tetoválni, mert hidd el, bármilyen ultranagy tehetség vagy is, el fogod szúrni az elején, és ha te ezt egy élő emberre csinálod, akkor az vinni fogja a híredet. Amikor majd megkérdezik tőle, hogy "wow, jó szär a tetkód, ki csinálta?" el fogja mondani a nevedet. Azt nem fogják hallani, hogy te még csak gyakoroltál meg hogy ez az első tetkód életedben. Azt látják, amit csináltál. Így kell előre tönkretenni a bizniszt magadnak.

Eleinte kezdj egyszerűbb dolgokat, ahol szokod az eszközöket, a különböző tűmodulokat, az emberi bőrön való munkát (meg a kliensekkel való együttdolgozást!), aztán majd szépen lehet bonyolítani mindig egy kicsit, mielőtt ráunnál.

Másrészt a vizsgád előtt tetoválni szalonban vagy otthon vendégeknek egy nagyon nagy no-no. Legfeljebb havernak. Meg tudod hová? Magadra. Pl. comb elülső része kiváló gyakorlóterep ;) Már ha nincs még odavarrva semmi.

okt. 23. 12:24
 10/15 anonim ***** válasza:

"Szerintetek hogyan írjam ki/ hova, hogy (elnézést, nem akarok senkit megbántani!!!!!!!) kevésbé igényes embereket keresek, akiknek jó lesz az ingyentetkó? (Értitek ugye?)"

A mentorod mit mondott, ő hogyan kezdte?

"kevésbé igényes embereket keresek"

A fodrász gyakornok se úgy hirdeti magát, hogy kevésbé igényes embereket keresek gyakorláshoz, hanem csak gyakorláshoz keres embereket.

Neked is ez kell, ha magadon gyakorolni nem mersz, mert fáj, vagy félsz, hogy elcseszed magadon és mindig rajtad maradd a xar tetkód...

Az milyen gáz lesz 10 év múlva, egy tetováló tele gagyi tetkókkal, amiket magára varrt gyakorlásként... :D

okt. 23. 18:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!