Szerintetek lehet ebből jó üzletet csinálni?
Én arra gondoltam, hogy egyrészt nagyon olcsóvá lehetne tenni a lakhatást, pl. egy telken több tucat kis lakókabin felépítve, hogy a lehető legkevesebb pénz és munka kelljen a lakhatás biztosításához.
Másrészt hogy a szükséges minimális munkát és pénzt úgy teremthetnénk elő, hogy okosan felkutatjuk, érdekeltté tesszük a segítőket, támogatókat, szponzorokat. Így mindenki nyerhetne az ügyön, attól függően, hogy mire van szüksége. Pl. szakmai referenciát, pozitív hírnevet, lelkibékét, lakhatási jogot, pénzadomány-részesedést, kísérleti alanyokat stb.
Másodiknak:
Tudom, hogy nehéz téma. De az elhárító mechanizmusaid* nem túl hasznosak a cél szempontjából. Szóval ha majd készen állsz szembesülni a lakhatási problémákkal küzdő emberek tragédiájával, és szeretnél konstruktívan csatlakozni a megoldáshoz, akkor tudd: már a puszta érdeklődésed is hasznos.
* "A pszichológiai szakirodalomban a védekezési (énvédő) mechanizmusok vagy (el)hárító mechanizmusok tudattalan lelki működések. Funkciójuk megakadályozni az „én”-t személyesen negatívan érintő, az önértékelést fenyegető, szorongáshoz, stresszhez vezető felismeréseket. Miközben az énképet jótékonyan védik a hibáival való bántó szembesüléstől, eltorzíthatják a valóság megfelelő érzékelését. A pszichológia pszichoanalitikus irányzatának képviselői vizsgálták meg, megfigyeléseik alapján írták le, nevezték el azokat." Forrás és további részletek:
Érdekes kérdés.
Jó üzlet akkor lesz valami, ha megtérül a befektetés és haszon keletkezik.
Amint megoldod a finanszírozását a rendszerednek, már működhet is.
Tehát olyan szponzor kell aki önti bele a pénzt egy veszteséges, nem termelő rendszerbe.
Kinek éri ez meg? 🤔
Annak aki ezt a penzt úgyis elköltené, például adó formájában.
Szóval, ha megoldod, hogy a tao mintájára a neked juttatott pénzzel csökkenteni lehessen a befizetett adót, akkor lesznek cégek akik beszallnak.
A probléma az, hogy minden hülye egy számmal nagyobb helyen akar élni, mint amit szellemi és anyagi lehetőségei megengednének.
Pl. csóró szalagmunkásként városi panellakás a zártkerti viskó helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!