Tisztelt mindenki! A folyamatára lennék kiváncsi egy lángossütő büfékocsi megnyitásához? Értem ezalatt az ötlettől a kivitelezésig pontokban mi az első lépés mert sajnos a jogi oldalát nem látom át mert még nem csináltam ilyen üzletet?
Baromi hosszú lenne itt felsorolni, sajnos senki sem fogja venni rá a fáradtságot.
Ha még sosem csináltál ilyet, akkor nagyon nehéz dolgod lesz.
Tudod, mi az üzleti terv és tőke? Hogyan kell számlát kiállítani? A tudás megszerzése, ez az első lépés.
Végezz el minimum egy vállalkozásról szóló tanfolyamot. Ez az első logikus lépés, hiszen elismerted, nincsenek jogi, sem vállalkozói ismereteid.
A vállalkozói tanfolyamokból több száz van, online is találsz. Ott megtanulod, mi az üzleti terv, könyvelés, adózás, marketing, hogyan reklámozd magad. Legalább az alapismeretekkel tisztában kell lenned. Kommunikálni kell a vendégekkel, beszállítókkal. Tudnod kell proaktívnak lenni, utánanézni, milyen működési engedélyek és körülmények szükségesek a büfékocsihoz. Például áram, víz kell hozzá.
Rengeteget kell majd adminisztrálnod, például adózás, könyvelés, engedélyek.
Aki ezekkel tisztában van, még azon vállalkozóknak is sajnos kb. a 30-50%-a csődbe megy Magyarországon. Ezt nem elrettentésnek írok, hanem kőkemény igazságként.
Mennyi pénzed van rá, nedves kérdező és hol kívánod üzemeltetni, melyik településen?
Miért pont büfékocsit és miért pont lángost?
Nézd csak, itt egy másik lángossütő:
"Hány darab lángost kell eladni egy hónapban hogy a nullán legyen egy büfékocsi?"
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..
Mennyi pénzed van rá, nedves kérdező és hol kívánod üzemeltetni, melyik településen?
Miért pont büfékocsit és miért pont lángost?
Budapesten szeretném üzemeltetni
Baromi hosszú lenne itt felsorolni, sajnos senki sem fogja venni rá a fáradtságot.
Ha még sosem csináltál ilyet, akkor nagyon nehéz dolgod lesz.
Tudod, mi az üzleti terv és tőke? Hogyan kell számlát kiállítani? A tudás megszerzése, ez az első lépés.
Végezz el minimum egy vállalkozásról szóló tanfolyamot. Ez az első logikus lépés, hiszen elismerted, nincsenek jogi, sem vállalkozói ismereteid.
A vállalkozói tanfolyamokból több száz van, online is találsz. Ott megtanulod, mi az üzleti terv, könyvelés, adózás, marketing, hogyan reklámozd magad. Legalább az alapismeretekkel tisztában kell lenned. Kommunikálni kell a vendégekkel, beszállítókkal. Tudnod kell proaktívnak lenni, utánanézni, milyen működési engedélyek és körülmények szükségesek a büfékocsihoz. Például áram, víz kell hozzá.
Rengeteget kell majd adminisztrálnod, például adózás, könyvelés, engedélyek.
Aki ezekkel tisztában van, még azon vállalkozóknak is sajnos kb. a 30-50%-a csődbe megy Magyarországon. Ezt nem elrettentésnek írok, hanem kőkemény igazságként.
Köszönöm szépen
Miért érzed úgy, hogy neked büfékocsiban kéne lángost sütnöd?
Hosszú, bonyolult folyamat, sok hatóságtól kell engedélyt kérni.
Ráadásul jön az ősz, a tél, a hideg idők.
Oksana2, te ukrajnai származású vagy?
Itt élsz, Magyarországon? Mivel foglalkozol jelenleg?
Egyedül szeretnéd ezt a büfékocsit felszerelni, üzemeltetni, vontatni, áttelepíteni, vagy van segítséged hozzá?
Nagyon nehéz dolog ez, én még csak nem is lángossütés benne a legnehezebb, hanem az összes nyűg, ami ezzel együtt jár!
Ha már lángosozni akarsz, akkor egy fix, bérelt helyiségben csináld!
Cigány élet a büfékocsizás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!