Kertes házam udvarában tervezek lángossütőt szendvicsezőt nyitni . Milyen feltételekkel kell rendelkeznem? Gondolok itt személyi, tárgyi stb feltételekre . Önkorinál is informálódok . Köszönöm az érdemleges válaszokat!
Ha telepített és nem büfékocsid van:
Egyéni vállalkozói, önkormányzati bejelentés,ántsz elektronikus bejelentés, vízminta, állategészségügyi engedély, rágcsáló irtás, kémiai kockázatbecslés, anyaghányad kalkuláció, gyártmánylap, haccp tűz és érintésvédelmi felülvizsgálat, üzemorvosi szerződés, eü kiskönyv, vendéglátó eladói, üzletvezetői vagy szakács végzettség termékkörtől függően.
Ha 10 fő feletti ülőhelyed is van akkor külön vizesblokk, wc kézmosó, kézszárító, stb. Vendégszámtól függően lehet 1-2 alkalmazott is.
Berendezéseket a termékköröd határozza meg, de legalább HACCp vágódeszka, szeletelőgép talán, menyiségtől függően egyetemes konyhagép dagasztáshoz, zsámolyok, ha gázzal dolgozol, hűtőpult, vagy vitrin + pult alatt szakosított hűtőknek (külön felvágottas, tejes, készételes, és fagyasztók), tároló polcoknak súlyhatár megjelöléssel, ha szendvicsbe nem konyhakész terméket használsz, akkor külön előkészítő helységnek, külön személyzeti öltözőnek(legalább egy elválasztott részen öltözőszekrény és wc-nek sem árt lennie.
Lángosnál használt olaj elszállításra szerződés veszélyes hulladék szállítóval, illetve most már meg van határozva a használható zsiradék is.
Ha büfékocsi, akkor célszerűbb bérelni kezdetben, felszereléssel, engedélyekkel ilyen termékkörre. Ez esetben csak vállalkozói kell és a dokumentumok + alapanyag, személyzet, stb. Nincs macera a felszereléssel, gépekkel, haccp kiépítéssel és "bármikor" megszüntetheted olcsón, ha mégsem menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!