Egy saját vállalkozáson töröm a fejem. Mégpedig valamiféle pecsenyesütőt, lángossütőt vagy büfét szeretnék nyitni. A helyszín szerintem tökéletes, de mivel eddigi életem folyamán csak alkalmazott voltam ezért nem tudom, hogyan kezdjek az egészhez!?
1. járj utána, milyen engedélyeket kell beszerezned.
2. készíts költségvetést:
- induló költségek
- havonta rendszeresen felmerülő költségek (adók, bérleti díj, fizetés stb)
3. számold ki, hogy a költségek és kötelezettségek kifizetéséhez mekkora árréstömeget kell kitermelned havonta, ezt visszaosztva egy hamburger árával, hány hamburgert kell eladnod egy hónapban. A hamburger árát úgy határozd meg, hogy az még piacképes legyen. Természetesen a "hamburgeren" az általad forgalmazott dolgokat értsd, azt is mondhattam volna, hogy hál kólát kell eladnod ha egy üveg 350Ft - gondolom érted.
4. Gondold azt is végig, hogy tudsz vevőket, forgalmat generálni. Milyen eszközeid, ötletek állnak a rendelkezésedre.
5. Azt is futtasd végig, ha nem jönne be a bolt, vissza tudod-e fizetni az induló költségre fordított hitelt- amennyiben kölcsönt veszel igénybe.
6. Személyi kérdéseken és időbeosztáson is gondolkodj.
Ha megvan mindenre a frappáns megoldás, és valóban megalapozott a pénzügyi terv, akkor hajrá!
Köszönöm a válaszod!
Egy kérdésem még lenne: az 1. pontban említed az engedélyek beszerzését... ezt hol tudom megszerezni, vagy hol tudnak benne segíteni?
Pontosan nem tudom, nem vág a profilomba, de én így próbálkoznék:
- egy büféstől megkérdezném
- kormányablak
- internet (nem a gyakorikérdések.hu hanem hivatali honlapok)
- antsz ügyfélszolgálat
- valamelyik iparkamarát felhívnám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!