Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mesteremberek, szerelők hogy...

Mesteremberek, szerelők hogy oldják meg, hogy mindig kifizessék őket?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, amikor az ügyfél nem akar fizetni, vagy nekiáll alkudozni, adott esetben akár nevetségesen sokat pl egy burkolásért, autószerelésért, ilyesmiért. Jármű esetén még viszonylag egyszerű is (nem adja vissza addig), de pl házhoz kimenős munkánál mit lehet tenni ilyenkor?

Olyam esetekre gondolok, amikor semmi előjele nincs a sóherkedésnek, szóval nem az emberismeret hiányzik. Vagy az ilyen lehúzásokat a többi munka árába érdemes beépíteni?

aug. 17. 22:07
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
szerződést kell írni előre, benne lefixálni az összeget és a dátumokat, és csak utána megkezdeni a munkát.
aug. 17. 22:16
 2/33 A kérdező kommentje:
Nyilván arra az esetre gondolok, amikor ilyen nem történik meg
aug. 17. 22:21
 3/33 anonim ***** válasza:
60%

Lincsparádé max...

De komolyra fordítva, hallottam olyan gazdag figuráról, aki kifestette a házát egy festővel, és a végén kérte a pénzt, az meg azt mondta neki hogy nem ad egy fillért sem, és fel is jelenti ha nem ad számlát(amiben persze az elején SZÓBAN megegyeztek hogy ad)...

Ez a baj a fusizással, nagyot lehet vele adózatlanul kaszálni, de bukni is..

Aztán persze elterjedt ennek a megrendelőnek a rossz híre a szakik között, valszeg nem nagyon talál magának senkit aki dolgozik neki ezek után, mivelhogy kisvárosról beszélünk...

aug. 18. 01:43
 4/33 anonim ***** válasza:
(De vissza is működik a dolog, mit tud kezdeni egy megrendelő egy fusis szakival, akinek adott x forint előleget kp-ban, az meg lelép vele?)
aug. 18. 01:45
 5/33 anonim ***** válasza:
*amiben persze az elején SZÓBAN megegyeztek hogy NEM AD
aug. 18. 01:47
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez kétélű dolog, de vannak alapvető intézkedések amik beváltak.

1. Adsz egy pontos árajánlatot.

2. Olyat, amihez tudod tartani magad!

Nem, nem olyat aminél még közbejöhet ez meg az. Sokszor az ügyfélnek evidens valami, ami neked szakembernek nem az, de persze nem hívod fel rá a figyelmét, további pénzlehúzás céljából. Pl én már jártam úgy, hogy villanyszerelő megcsinált mindent, megbeszéltük kapcsolócsere stb.

Erre jön nekem, hogy jaa, a kapcsolók ára nincsen benne az ajánlatba. Na plussz 100 e, holott ez nekem evidens lett volna de mindegy.

3., előleg fizettetés. Nem sok, de valami.

4., részfizetés egy egy munkafázisok befejeztével.

Nem, nem folytatod a munkát amig az nincs kifizetve. Nem, nem fogadod el a hitegetést.

Következetesség, ez a kulcsa mindennek.

Kialakítasz egy szabályrendszert magadnak a fizetéssel kapcsolatban, ezt beírod a szerződésbe, és ahhoz tartod magad, és ahhoz tartatod a megrendelőt is.

Így minimalizálhatod legjobban a behajtandó kintlévőségek mappa duzzadását.

aug. 18. 08:03
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerződni kell, részteljesiteni arról legyen TIG és reszszamlat kibocsátani.

Ha nem fizet, nem dolgozol. Ha a végén marad bent pénz, én azonnal küldöm a fizetési meghagyást.

aug. 18. 09:04
 8/33 anonim ***** válasza:
69%

Baromi egyszerű és három sor a megrendelőlapon amit az ügyfél aláír mielőtt a munkát elkezdik!

"A felhasznált és a beépített anyagok a végösszeg maradéktalan teljesítéséig a kivitelező tulajdonát képezik amit a megrendelő aláírásával elfogad és igazol!"

Ha nem fizet, visszabontanak mindent azt hali!

aug. 18. 20:03
 9/33 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos nem ilyen egyszerű.

A törvény úgy rendelkezik, hogy amit beépitettél az már a megrendelő tulajdona, függetlenül attól, hogy már kifizette-e.

És egy törvényt, nem lehet felülirni egy szerződéssel, hiszen a jog hierarchiájában magasan felette van a szerződéseteknek.

Szóval, hiába írod le, és írjátok alá mindketten, attól még törvénytelen visszabontani.

Gondoltam szólok....

7-es voltam

aug. 18. 20:20
 10/33 anonim ***** válasza:
78%

A törvény senkit sem érdekel amennyiben egy munkát megrendel valaki, mivel azzal szerződést fogad el írásban is, nem csak ráutaló magatartással!

Simán szétverem a saját munkámat bárki házában ha nem fizet ki!

Pereljen be, bazinagy öngól lesz!

aug. 19. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!