Valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés

Nos, az van hogy barátommal szeretnénk legálisan működtetni a cégünket csak fogalmunk sincs hogy hogyan kezdjünk neki. A Kft eleve kilőve sajnos nincs 5 miliónk hozzá :(

Ugy tudom lehetséges Vállalkozás illetve cég nélkül is legálisan működni.

Valaki elmagyarázná hogy melyiket mikor éri meg (E. V., Kft., Nyrt., Bt., cég nélkül magánszemély)?

Válaszokat köszönöm!

aug. 12. 14:49
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
#20 Ezen mi olyan vicces?
aug. 12. 18:09
 22/25 anonim ***** válasza:

Kotve hiszem, hogy OS-t irtal. Max ahogy irtad, egy distrot csinaltal vmi linuxbol.

Ezt 5 evig csinaltad? Csak tanultatok valami ertelmeset is.

Megtanultal rendesen scriptelni vmiben? Python ha mar irtad.

Milyen allasokat akartal megpalyazni? Rendszergazdasag (sysadmin) megy valahogy vags DevOps?

Arra nem reagaltal, hogy 5 even at mit csinaltal a suli mellett? Valami home projekt vagy ilyesmi?

aug. 12. 18:15
 23/25 A kérdező kommentje:

#22 igen, ez pl egy home projekt.

Irtam is hogy kezdetleges python OS mert csak annyit tud hogy beirsz egy parancsot azt válaszol azonkivul mást nem :D Microkernel segitsegevel bootol.

Mi a 2019 NAT alapján tanultunk, C# nyelven programoztunk, a Python az otthoni ugynevezett hobbi kent tanultam meg.

aug. 12. 18:20
 24/25 anonim ***** válasza:
56%

Akkor palyazhatsz python fejlesztoi allasra. Ha valoban kitanultad egy alap szinten. A linux tudas meg minden ilyen szakmahoz jol jon.

Vallalkozni ebbol meg seniorkent se konnyu mert atlagemberek nem celkozonsegeid. A cegekben meg kapcsolatok reven kerulhetsz be kulsoskent.

Egyszerubb alkalmazottkent. Most a junioroknak nincs jo vilaga, de meg kell probalni.

Mellette erdemes kitanulni mas nyelveket is.

En gepesznek tanultam. Aztan szoftveruzemeltetoi okj-t es mediatechnologus asszisztenst tettem le parhuzamosan (egyiket estin).

Tanultam par dolgot de alapvetoen egyik se volt komoly.

Kozben fater ismerose megkeresett, hogy kene nekinegy oldal. Azt csinalgattam php-ban. Nem is gondoltam phpra elotte. Ott tanulgattam ki valamennyire. Ezt meg suli mellett. Nm kerestem vele sokat es be is fuccsolt az oldal, de alapnak jo volt.

Tettem fel hirdeteseket, hogy munkat keresek es kerestek is. Igy szereztem suli mellett maszek melokat. Kisebb projekteket. Kereset kiegesziteseket. Egyik ember adta a kulcsot a masiknak. Nem is kellett hirdetnem. Volt akinek oldalt irtam php-ban. Volt akinek flashban csinaltam hozott grafikara szoftvert. Volt akinek c-ben irtam backend alkalmazast ami fogadja egy gps adatait, eltarolja adatbazisban, megjelenites pedig php-bol.egy webes feluleten google terkepen ment. Szerintem az orszagban nem is nagyon volt meg ilyen.

Vegul mire a sulikat befejeztem, mar magabiztosan tudtam foallast kezdeni juniorkent. Egy tonna referenciam volt addigra. Es meg akkor is csak kezdo voltam.

Mostanaban volt olyan idoszak, hogy a kezdo tapasztalat nelkul is kapott melot. Ennek most kicsit vege mar.

aug. 12. 18:36
 25/25 A kérdező kommentje:

#24 Ez igy van ahogy irod.

Nalam meg iskola kozbe se nagyon kerestek hogy tudnek e valamit segiteni.

Hangositastechnikat tanultam ki a suli keresere :D

Felmondott a rendszergazdajuk (2019, azota van mar) igy valami szamomra erthetetlen oknal fogva megkertek hogy intezzem mar a hangositast, igyhat inteztem :D

Nagyjabol ennyi az iskolai elettapasztalatom :/

aug. 12. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!