Valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés

Nos, az van hogy barátommal szeretnénk legálisan működtetni a cégünket csak fogalmunk sincs hogy hogyan kezdjünk neki. A Kft eleve kilőve sajnos nincs 5 miliónk hozzá :(

Ugy tudom lehetséges Vállalkozás illetve cég nélkül is legálisan működni.

Valaki elmagyarázná hogy melyiket mikor éri meg (E. V., Kft., Nyrt., Bt., cég nélkül magánszemély)?

Válaszokat köszönöm!

aug. 12. 14:49
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
67%
Menjetek el egy könyvelőhöz és majd segít nektek kitalálni hogy éri meg.
aug. 12. 14:52
 2/25 A kérdező kommentje:

#1 Értem, köszönjük a tippet.

Annyi volna még a kérdés hogy az adó része hogyan működik, mihez van kötve?

aug. 12. 15:04
 3/25 anonim ***** válasza:
24%

Ez bonyolultabb attól, semmint itt valaki elmagyarázza neked. Keress meg egy jó könyvelőt vagy adótanácsadót, aki felméri, hogy mit is szeretnél és annak megfelelően meg tudja mondani, milyen vállalkozási forma érné meg.

Egyébként a KFT minimum tőkéje nem 5, csak 3 millió, egy része lehet pénz helyett apport is és nem is muszáj mindet azonnal rendelkezésre bocsátani.

De ha KFT-hez nincs elég pénzed, akkor az NyRT-t is felejtsd el, mert annak 20 millió a minimuma. :D

aug. 12. 15:06
 4/25 anonim ***** válasza:
24%
Sztem E.V. a legegyszerubb, ahhoz nem kell semmi alaptoke meg tulajdonjogok, alapito okiratos biszbaszok sem...
aug. 12. 15:06
 5/25 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem kicsik vagytok még ilyesmihez.
aug. 12. 15:19
 6/25 A kérdező kommentje:

#5 Az lehet.

Mondjuk a szakirány amit elvégeztünk., nem nagyon van munka.

Igy kénytelenek vagyunk valahogy céget alapitani vagy valami ilyesmi :/

aug. 12. 15:27
 7/25 anonim ***** válasza:
25%

Ha alkalmazottként nincs meló, céget alapítva sem, mert ott még a klienst is nektek kell felhajtani.

Szerintem ezt MOST engedjétek el!

aug. 12. 15:30
 8/25 A kérdező kommentje:

És akkor mi legyen, üljünk mint egy kuka?

Professiont is próbáltuk, a facebookon is már nem is tudom hány csopiba irkáltunk, helyi cégeknél illetve megyei szinten is kerestünk.

aug. 12. 15:33
 9/25 anonim ***** válasza:
73%

Azért írta, hogy LOL mert bután reagáltál, de nagyon. (húde szépen fogalmaztam, írhattam volna azt is, hogy **kitöröltem inkább**)

Szóval kicsit korrektebben:

Egyrészt akkor kezdj vállalkozásba, ha annak a költségeit ki tudod termelni és mellé hasznos is fel tudsz hajtani. Ha beszedsz valakitől 100e Ft fizettséget valamire, akkor kalkuláljúgy, hogy abból lesz valójában olyan 50e Ft ami talán megmarad. Ennél bonyolultabb és ezer adónem van amibe vagy benne vagy vagy nem, de a lényeg, hogy ha úgy kalkulálsz, hogy a bevétel fele kuka, akkor egy jó úton kezdesz elindulni.

Ha ketten vagytok, egyedülállóak, akkor tegyük fel, hogy kéne nektek havonta 400e Ft (kevés sztem) fejenként, hogy megéljetek, akkor ez 800e Ft, mert ketten vagytok. Ugye mondtam, hogy a bevétel fele kuka, megy adóra? Akkor az 1.6M Ft. Ha nem az a munkátok, hogy oxigénből széndioxidot gyártotok, akkor azért valszeg vannak munkával kapcsolatos költségeitek, eszközeitek is, laptop, szofver, vagy szerszámok, autó fenntartás (nem tudom mi lenne a munka amit végeztek), legyen havonta csak 200e Ft, akkor az havonta 1.8M Ft.

Nagyon egyszerűen kalkuláltam, ezer oldalról lehet ez jobb vagy rosszabb, de mondjuk, hogy havonta 1.8M Ft-ot be kéne szednetek, hogy ellegyetek.

Ez menne?

Azt írod, hogy nincs munka a szakmátokban, akkor hogy találtok olyan ügyfeleleket akik minden hónapban kifizetnek nektek 1.8M Ft-ot?

Ha nem, akkor nem ülni kell mint a kuka, hanem más szakma felé nézni.

Írtad, hogy mi is az a szakma?

aug. 12. 15:53
 10/25 anonim válasza:
77%

Azt meg tudod osztani, hogy nagyjából milyen jellegű munkakörről van szó? Én átalányadózó EV kérdéseiben tudok valamennyit segíteni, másban sajnos nem.

Egyébként 1. válaszolót követve: egy könyvelőt keressetek fel, ő egy konzultáció során megnézi, hogy rátok mi vonatkozik, milyen lehetőségeitek vannak, mit kell tudni, és kézen fogva végigvezet titeket a kezdeti lépéseken, ha belevágtok.

aug. 12. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!