Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan működnek az adók?

Hogyan működnek az adók?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy van egy cégem. Csinál x profitot, bizonyos tevékenység után. Akkor ezt adózni kell. De ezután a cégből a tulajdonosnak, még nincs kivéve a pénz, tehát ha ki akarná venni, (osztalék?) akkor még szjat kéne fizetnie? Tehát kétszer van megadóztatva?
2024. jún. 25. 01:58
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Szóval ha van egy foglalkozásom, akkor nyithatok egy céget a caymán szigeteken, és kérhetem a bevételt, hogy az ottani bankomba küldjék, amit aztán itthon elköltök?

Egy nemzetközi webáruházat és aukciós házat akarok alapítani egy "hobbira" amivel foglalkozom gyerekkorom óta, rendkívül alacsony jutalékkal. (a legalacsonyabb, amit valaha láttam, az 15% volt). Én kettőre helyeztem, hogy bevonzzak minél több klienst.

A gyűjteményemben rendkívül ritka és értékes dolgok vannak, amikkel fel lehet az érdeklődők figyelmét kelteni.

2024. jún. 25. 02:15
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

Van 60 féle adó Magyarországon, mindegyiknek van meghatározott adóalapja és adókulcsa.

Neked meg kell tudni állapítani, hogy történt-e olyan gazdasági eseményed, ami adókötelezettséget keletkeztetett. Ha igen, akkor ki kell számítani az adóalap és a kulcs összeszorzásával az adókötelezettséget, bevallani, majd megfizetni.

Ha nemzetközi tevékenységet végzel akkor meg minden ország adójogszabályait ismerned kell, amik vonatkoznak rád, mert ha ezek meglepetésként érnek majd, az csúnya buktát is jelenthet.

2024. jún. 25. 06:34
 3/13 anonim ***** válasza:
62%

Ahogy az első írta, a céges adók és a cégből kivett pénz adóztatása elég összetett dolog, de ha csak arra vagy kíváncsi: igen, többször is meg lesz adóztatva a kivett pénz. Sőt, aztán ha veszel belőle valamit, még ÁFA-t is fizetsz, ha benzint veszel, még jövedéki adót is.

A fejlett országok nagy részében létezik ehhez hasonló többszörös adóztatás.

2024. jún. 25. 09:22
 4/13 anonim ***** válasza:
Adózás, pénzügyek rovatba kérjük áttenni a kérdést!
2024. jún. 25. 10:19
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

"Egy nemzetközi webáruházat és aukciós házat akarok alapítani egy "hobbira" amivel foglalkozom gyerekkorom óta, rendkívül alacsony jutalékkal. (a legalacsonyabb, amit valaha láttam, az 15% volt). Én kettőre helyeztem, hogy bevonzzak minél több klienst"

Amint betöltöd a 18-at, már alapíthatod is a vállalkozást!

2024. jún. 25. 10:46
 6/13 anonim ***** válasza:
Az adó úgy működik a járuléktól eltérően, hogy az állam elveszi és nem ad érte semmit. Nem véletlenül lett a társadalombiztosítási járulékból szociális hozzájárulási adó... És közben dudorásszák Dopeman klasszikusát a "megyek lopni" refrénnel...
2024. jún. 25. 12:03
 7/13 A kérdező kommentje:
Ötös, 25 vagyok.
2024. jún. 26. 00:13
 8/13 anonim ***** válasza:
Akkor mi tart vissza, hogy megcsináld?
2024. jún. 26. 12:43
 9/13 anonim ***** válasza:

"A gyűjteményemben rendkívül ritka és értékes dolgok vannak..."

Minden bizonnyal így van, ezért is a gyk-ra tetted fel a kérdést.

2024. jún. 26. 12:46
 10/13 A kérdező kommentje:
7 nem tudom hogyan kell. Még tanulom, kutatom a dolgot.
2024. jún. 26. 17:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!