Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kreatív, általam készített...

Kreatív, általam készített dolgok árusítása lehetséges legálisan 18 év alatt?

Figyelt kérdés

Például jól rajzolok, barátaim kérésére is sokszor, és szívesen csinálnék rajzokat megrendelésre másoktól is pénzért. Vagy mondjuk crochet terén sem vagyok rossz, akár ruhákat is köthetnék.

Viszont ha jól tudom, akkor ez üzletszerű tevékenységnek minősül, tehát adózni kéne. Persze ha itt-ott egy-két ismerősnek vagy szomszédnak felajánlom ezt és ők fizetnek egy pár rajzért vagy pulcsiért nem hiszem, hogy kopogtatna az ajtón a NAV máris. Azonban ha mondjuk közösségi médián is hirdetni szeretném? Van esély ezt törvényszerűen csinálni és ebből pénzt keresni?

Ha jól emlékszem akkor mondjuk őstermelőként már 13 éves kortól lehet árusítani az általad termesztett dolgokat. Kreatív dolgokra nincsen valamilyen hasonló szabály, lehetőség?

Annak is örülnék, ha akár csak linkeket adtok vagy vmit ami erről tájékoztat és érthető, ugyanis nem is tudom hogyan kereshetnék rá erre.

FONTOS, hogy még nem vagyok 18, tehát kiskorú vagyok, még nem lehet saját vállalkozásom.

2024. jún. 7. 18:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Legálisan nem lehetséges a saját neveden.

Vállalkozásban pedig nem fogja megérni, mert nem tudsz annyit eladni, hogy nyereséges vállalkozásod legyen.

2024. jún. 7. 18:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Lehetséges. Nálunk van egy 16 éves lány, aki elég komolyan fest, volt több kiállítása már külföldön is, tavaly 80 millió körüli bevétele volt a képei eladásából. Keressetek fel a szüleiddel egy hozzáértő könyvelőt/adótanácsadót, ő majd elmondja a lehetőségeket.
2024. jún. 7. 23:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Ahogy az 1-es írja.
2024. jún. 8. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!