Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Általam készített, egyedi...

Általam készített, egyedi mintás ruhákat (póló, pulcsi, stb...) miképpen árulhatok ? Pl egy ismerősömnél/családtagnál aki a piacon dolgozik, én "egymagamban" árusíthatom ? Vagy kell ehhez valamit csinálnom előtte (engedély vagy ilyesmi) ?

Figyelt kérdés

Tehát aki mellé mennék kicsi bevételt szerezni a ruháimmal, annak van bérelt helye, mindene.

Nekem kell bármit is csinálom azon kívül, hogy kihordom a ruhákat ?

Mivel megtanultam pár módszert a ruhák készítésére, ezért lányként erre nem kell költenem, de így tudnék hétvégenként is egy kis plusz bevételt szerezni.

Köszönöm szépen előre is a válaszokat! :))

Szép napot!

2020. szept. 22. 20:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet árusítani persze, viszont adózni kell utána.
2020. szept. 22. 20:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Így van, az adózás a minimum. De igazából ki sem mehetsz az ismerősöd standjára, arra ő fizeti a helypénzt, neked külön kéne oda is. Plusz kereskedelmi engedély az önkormányzattól.
2020. szept. 22. 21:13
 3/8 A kérdező kommentje:

Tehát kereskedelmi engedély, és azt az önkormányzatnál kell intézni.

Ott majd valószínűleg el is mondják, hogy hogyan kell ez után adózni.

Még annyi, hogy miért "probléma" ha az ismerősöm fizeti a helypénzt ?

Az meg van tiltva, hogy akkor én nem árusíthatok ott, vagy miért ?

(Ha úgy értetted, hogy azért mert ő fizeti, azon nem vesznénk össze)

2020. szept. 22. 21:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A helypénz egy sokadrangú dolog, senkit nem érdekel.

A lényeg, hogy ha te kereskedelmi tevékenységet végzel, ahhoz vállalkozás, számlaképesség kell.

2020. szept. 22. 21:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Az önkormányzat nem mondja el neked, hogy hogy kell adózni. De jobban is jársz így, mert nem értenek hozzá. A helypénz azért fontos, mert azt a helyet annak a bizonyos adózónak adják bérbe, ő oda nem fogadhat be senkit.
2020. szept. 22. 22:03
 6/8 A kérdező kommentje:

És ha "Ő kezdené el árulni" a ruhadarabokat ?

Én meg max "besegítek" neki ?

Ez így járható út ?

Ha hivatalosan nem az én cuccom.

2020. szept. 22. 22:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha ő kezdené árulni, akkor tudnia kéne igazolni az áru eredetét. Utána neki kéne adózni belőle. Ha te besegítesz neki, akkor minimum napi bejelentéssel foglalkoztatnia kellene.
2020. szept. 22. 23:57
 8/8 anonim ***** válasza:

"Általam készített, egyedi mintás ruhákat (póló, pulcsi, stb...)"

Ezzel azért még más jogi probléma is lehet: ha pl. Disney mintás vagy más népszerű alakot nyomsz a pólóra, akkor lehet szellemi alkotáshoz fűződő jog megsértése, stb.

2020. szept. 23. 08:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!