Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hívnál úgy szakit hogy nincsen...

Hívnál úgy szakit hogy nincsenek referenciái mert új vállalkozásról van szó?

Figyelt kérdés

Minden szaki azt mondja hogy ajánlják őt a régi ügyfelei és úgy szereznek munkát. Viszont aki most nyit új vállalkozást annak nincsenek ajánlásai. Ő hogy kezd bele?

Van 10+ éves szakmai tapasztalata.

A megrendelők többsége viszont nem hív szakit úgy hogy nem ismer valakit akinél dolgozott és meri ajánlani.

tegnap 21:35
 1/5 onkelkarl ***** válasza:

Azért vannak bőven sajnos akik csak úgy hívnak szakit mindenféle ismeretek és utánanézés nélkül, lásd jó pár kóklerekről szóló videó youtube-on, ahol nem kis kárt okoznak a megrendelőnek. :(

Nyilván minden kezdet nehéz, lehet ismerősöknél próbálkozni, vagy kicsit olcsóbban megpróbálni munkát vállalni míg be nem indul, stb.

Ui.: Ha valakinek 10+ éves szakmai tapasztalata van, akkor csak dolgozott előtte valahol nem? Még ha csak segédként is, de csak ott vannak a referenciák?!

tegnap 21:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Jónapot kívánok, Kovács Laci vagyok a Bartók Ferinél dolgoztam 10 évet, árokásástól a beton gyaluláson keresztül gipszkartonozáson keresztül glettelésig, mindent csináltam báttya, ittvan 300 fotó az eddigi munkáimról, amiket eddig csináltam.

Megnézed?

Na jó lesz, tesvérem?"

Kb. így.

tegnap 22:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha abból indulok ki, hogy legtöbbször még a referenciával rendelkező is sz*r, igazából tök mindegy a referencia.
tegnap 23:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem, aki még egy kamu referenciát sem tud felmutatni be nem engedem.
ma 00:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Más vállalkozónál végzett munkát nehéz referenciaként felmutatni mert az a vállalkozó már konkurencia neked amint te is vállalkozásba kezdesz és nem fogja azt mondani hogy persze, a Józsi aki nálam dolgozott az ügyes srác és vannak jó képek a munkáiról, hívd csak nyugodtan dolgozni.

A munkák nagy részét nem is egy ember végezte hanem egy csapat. Így hogy mutatod azt referenciaként hogy pl csináltál egy kocsibeállót, miközben 3 másik is dolgozott rajta, vagy csináltál egy gipszkarton álmennyezetet de a függesztőket a kollega rakta, te meg csavaroztad fel a táblákat.

A referencia úgy működik hogy megkérdezi a megrendelő a szomszédját hogy ki festett nála, az meg megadja a te számodat. Vagy például hírdetsz facebookon és valaki megosztja a posztodat hogy ez a vállalkozó burkolta a teraszom, merem ajánlani.

ma 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!