Hívnál úgy szakit hogy nincsenek referenciái mert új vállalkozásról van szó?
Minden szaki azt mondja hogy ajánlják őt a régi ügyfelei és úgy szereznek munkát. Viszont aki most nyit új vállalkozást annak nincsenek ajánlásai. Ő hogy kezd bele?
Van 10+ éves szakmai tapasztalata.
A megrendelők többsége viszont nem hív szakit úgy hogy nem ismer valakit akinél dolgozott és meri ajánlani.

Azért vannak bőven sajnos akik csak úgy hívnak szakit mindenféle ismeretek és utánanézés nélkül, lásd jó pár kóklerekről szóló videó youtube-on, ahol nem kis kárt okoznak a megrendelőnek. :(
Nyilván minden kezdet nehéz, lehet ismerősöknél próbálkozni, vagy kicsit olcsóbban megpróbálni munkát vállalni míg be nem indul, stb.
Ui.: Ha valakinek 10+ éves szakmai tapasztalata van, akkor csak dolgozott előtte valahol nem? Még ha csak segédként is, de csak ott vannak a referenciák?!

Jónapot kívánok, Kovács Laci vagyok a Bartók Ferinél dolgoztam 10 évet, árokásástól a beton gyaluláson keresztül gipszkartonozáson keresztül glettelésig, mindent csináltam báttya, ittvan 300 fotó az eddigi munkáimról, amiket eddig csináltam.
Megnézed?
Na jó lesz, tesvérem?"
Kb. így.

Más vállalkozónál végzett munkát nehéz referenciaként felmutatni mert az a vállalkozó már konkurencia neked amint te is vállalkozásba kezdesz és nem fogja azt mondani hogy persze, a Józsi aki nálam dolgozott az ügyes srác és vannak jó képek a munkáiról, hívd csak nyugodtan dolgozni.
A munkák nagy részét nem is egy ember végezte hanem egy csapat. Így hogy mutatod azt referenciaként hogy pl csináltál egy kocsibeállót, miközben 3 másik is dolgozott rajta, vagy csináltál egy gipszkarton álmennyezetet de a függesztőket a kollega rakta, te meg csavaroztad fel a táblákat.
A referencia úgy működik hogy megkérdezi a megrendelő a szomszédját hogy ki festett nála, az meg megadja a te számodat. Vagy például hírdetsz facebookon és valaki megosztja a posztodat hogy ez a vállalkozó burkolta a teraszom, merem ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!