Lakás bérbeadása gyerekes szülőknek?
Miért nem szeretik a bérbeadók a családoknak kiadni a lakásukat?
gondolok itt a szülőkre és 1-2 gyerekre.
12-es szerencsére, nem minden bérbeadó ennyire 1.0-ás.
Gyerekesként bérlek lakást Bp-en párom kezelése miatt, a gyerekünkkel.
Igaz amikor munkahelyet váltottam, amihez volt szállás lehetőség, megszűnt a lakhatás, és 30 napom volt találni, megfelelő ingatlant. 50 hirdetésből kb 15 maradt, aholnem volt kritérium a nem lehet gyerekes, kisállatos.
Abból 5 maradt ami kölcösönösen elfogadható és még elérhető is volt a rendelkezésre álló 30 napban a 200-250.000Ft/hó ártartományban rezsivel.
Egyedüli kereső vagyok, havi jövedelmem több forrásból összesen 800e-1 M Ft jelenleg.
Ennek része a vidéki kiadott ingatlanaink is, amiből az egyiket gyerekesnek adom ki, aki falusi csokra veszi meg év végén, 2 év bérlet után az ingatlant.
Mindazok után, hogy a 9-es és 13as válaszomban a bérbeadói oldal tapasztalatait is "bemutattam", gyereksként nem könnyen de találtam oylat, aki óvatosba ugyan elsőnek 3 hóapos szerződéssel, majd látva hogy stabilan fizetek a körülmények ellenére is, éves szerződést kötött, noha mi is ettől hosszab távon tervezünk itt maradni.
Így a jó szerintem, mind bérlő, mind bérbeadói oldalról, így van értelme a bérbeadásnak és kb semmi különbség nics a gyerekes, kisállatos között, egy link egyedülállóval szemben, vagy rosszabb esetben még problémás párkapcsolatosokkal ellentétben, akiktől nehéz szabadulni, akár egy a szerződés elején nem szerződő félnek megjelenő élettárs lakcímként történő bejegyzése kapcsán, közokirat hamisítással is akár ( szintén tapasztalat ).
13as, milyen szerzodesed volt? Gondolom semmilyen vagy csak egy sima, de veletlenul sem kozjegyzovel ellenjegyzett, amivel kb 1 honap alatt ki lehet tenni. Magadra vess.
A legtobb tulajdonos azert nem tudja gyorsan kitenni a berloit mert nem kot rendes szerzodest, mert sajnalja a penzt kozjegyzore.
Pedig meg van a modja hogy kb 1 honap alatt kilakoltass nem fizeto berlot.
15, de minek extra adminisztrációt végezni egy kölyökért, ha egyszerűbb nem kiadni gyerekesnek a lakást?
arról nem is beszélve, hogy nem csak jogilag tehetnek meg egy kölyök után szinte bármit, ha telesírják a közösségi médiát is, akkor még a lakástulajdonost készül a város meglincselni, mert hogy meri kitenni szegény pici gyerekes családot a lakásból. hát hogy képzeli hogy gyerekesék majd tekintettel lesznek másokra is magukon kívül, lefoglalja őket a szaporodás, tessék megérteni hogy nincs kedvük fizetni...
Akkor megismetlem, meg van a modja hogy gyerekestol kirakd oket rovid ido alatt(kb 1 honap).
Csak a hozzad hasonlo adocsalo kretenek nem hogy nem adoznak a bérbeadás után, de meg normalis szerzodeset se tudnak csinalni. Kozjegyzovel kell csinalni es kesz. Csak ugye penzbe kerul..
#17: nem a kretén vagyok, de érdekel.
#9-ben írja a válaszoló, hogy a gyámügyet is értesíteni kell és jelen kell lenniük.
Ez nem nehezít?
Vagy szimplán kitűznek egy időpontot gyerektől függetlenül a kilakoltatásra aztán a gyámügyes vagy ottvan vagy nincs és kirakják őket mindenképpen?
Vagy akkor mi értelme van a gyámügyet bevonni? Hogy esetleg onnan vigyék a gyereket otthonba?
15-ös, azért az csak tiszta, hogy közokirat hamisítást csak írásos szerződés felhazsnálásval lehet elkövetni...
A szerződéseink olyanok amilyen a 10 éve 7-es adószámmal ÖVTJ-kód
682008 - Saját tulajdonú vagy bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése m.n.s. tev körrel folyamatosan működik, amióta magánszemélyként és egyéni vállalkozóként egyaránt a 12 különböző tev. köröm egyike az ingatlan bérbeadás.
Létezik normális, mindkét felet egyaránt védő szerződéseink ingatlanra és ingóságra egyaránt bérbeadásra, rendes adófizetőként,közjegyzői nélkül is .
Ahogy látod, még lehet azért a hátrányból előnyt is kovácsolni, mert gyerekesek olcsó áron tudják megvenni a leklakott felújításra szoruló ingatlant, ha már kapnak "ingyen pénzt" a meglévő gyerekek után, és így nem kell felújításra sem költenem, ha már magamra vessek :-)))
Nem a kilakoltatás a cél egy szerződés megkötésekor szerintem, ezt max amolyan túlparázós, "hitelből vettem lakást, amit kiadok és a bérletiből fizetem hitelt típusú bizniszmenek" hiszik jobbára, aikineka felújítási ktgek már megterhelőek lennének, vagy a hitelképességüket teljes leamortizálná.
Hozzátéve, kötve hiszem hogy egy közjegyzői szerződéstől 1 hónap alatt magától távozna egy ilyen típusú bérlő, amikor egy végrehajtónak is hetekbe telik a felszólítás, személyes megkeresés, majd rendőri segítség kérése és gyámügy, stb. értesítése, a kilakoltatás kitűzése a gyakorlatban.
A rendőrnek meg elég ha a kutyát/macskát nem tudod ott a helyszínen megválaszolni hitelt érdemlően és nem kerül jegyzőkönyvezésre, hogy mi lesz a sorsa. Még állatíknázsért is eljárást indít a rendőr, amellett hogy félbe szakítja a végrehajtási folyamatot.
Ellenben pl az egyik bérbeadó az 5-ből pont amaitt bukta velünk a szerződést, mert "versenyeztette" bérlőjelölteket.
3 nap után hívott, hogy ránk esett a választása, ha vállaljuk a közjegyzőit a gyerek miatt, akkor szerdán alá is írhatnánk, de a költségét mi fizessük.
Megköszöntük, de ellenajánlatban bent volt a 3 nap versenyeztetése ideje alatt megnézett, nagyobb, erkélyes lakás, ahová nem kellett közjegyzői sem. Igaz elsőnek 3 hónapra szerződött csak a tulaj, és havi 90-el többe is kerül, de nem a pénz a számottevő a dologban, mert egyfelől a gondolkodónak már a megtekintéskor rendelkezésre állt a 3 havi bérleti, mégis elbizonytalanította a gyerek.
A másik meg belefért a keretbe így is és a hozzáláása, hogy másnap szintén szerdán, 2 havi kaució és első havi bérletivel 3*240.000 Ft-ért már alá is írhattunk 3 hónapos határozott idejű szerződést, ami után 1 éves határozottra már módosult értelemszerűen azóta, hogy oda-vissza elégedettek vagyunk egymással, pontos stabil fizetéssel.
Az elmúlt 10 évben azért kellő tapasztalatot gyűtöttünk arról, milyen a amikor megváltozik egy-egy élethelyzet. Épp ezért az 1 éves szerződések teljesen reálisak tudnak lenni, és mit határozott idejű szerződés, a kilakoltatási tilalmas időszakot leszámítva az évebne ugyanúgy 4-6 sazbad hónapod marad a kilakoltatás foganatosítására,a mibe jól illszthető a 60 napos eljárás a vht. trv. alapján is, mindenféle egyéb szerződések és költség nélkül.
"A mostani gyerekek 80 %-a neveletlen. A szülők is velük együtt."
Ezt aláírom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!