Én indíthatnék egy saját buszvállalkozást?

#8 onnan tudom, hogy nekem is van vagyonom, de eszembe nem jutna ezen az oldalon, random, noname emberektől befektetési, vállalkozás indítási tippeket kérni. Erre megvannak a megfelelő csatornák, megfelelő szakmabeli barátok, ismerősök, akik valós piaci infókkal tudnak szolgálni, nem pedig csak tippeket.
Plusz azt is tudom ,hogy mibe éri meg beszállni és mi az ami már ránézésre is kerülni kell mint az izzó vasat. Ugyanis ez a pénzügyi tudást tartja meg és növeli évről évre a vagyonomat.

Mikor megszüntették a Győr-Budapest buszvonalat, hogy több ember menjen a veszteségesen üzemelő vonattal, akkor gondolkoztunk benne, hogy 90mFt-ért veszünk egy buszt és üzemeltetjük ezen az útvonalon.
A koncesszios jog viszont 2014-ben is 210mFt volt + egyéb költségek!
Ezért is írtam korábban, hogy képzelődsz, de az is elképzelhető, hogy nincsen realitásérzéked!

Azt kérdezed "nem bízol az emberekben"?
Alapból igen.
Na de aki ezen a fórumon, egy ilyen nagycsoportos Pistike szintű bugyuta kérdést tesz föl, arra a kutyasétáltatást sem bíznám, nem hogy egy országos szintű vállalkozás beindítását illetve üzemeltetését.

"Ennyire nem bízol az emberekben?"
Ezt a tulajdonságomat 50 éve kinőttem. Igaza volt az orvosnak, hogy majd kinövöm...

"(vasút, repülő, busz, villamos, troli, metro, hajó......semmi, de lehet hogy csak én vagyok tájékozatlan)"
A BKV-nak már egy évtizede alvállalkozók üzemeltetik a buszai nagy részét.

"Olyan lenne mint a Volánbusz, egész Magyarországon járna."
Hány busszal számoltál és milyen útvonalakon?
jóval kevesebb lenne mint a Volánbusz-nak, meg nem lenne rengeteg falujáró busz. Elsősorban Higer nevű buszokat szeretnék beszerezni, egy olcsó kínai márka, azt újonan, valamint persze használt buszokat is.

Hmmm elektromos busz, ára 30-35mFt/db + szállítás + ÁFA, az ülések száma min. 11, max. 17db.
Max. sebesség 17 fő esetén 71km/h, hatótávolsága csak sofőrrel 110km, 17 utassal 74km, maximális terhelhetőség 2,2 tonna.
1 db helyi járatos busz helyett indítasz 4-5-6 db ilyent és minden körben töltőre teszed, vagy mi a terv???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!