Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Tanyán csak megélhetés vagy...

Tanyán csak megélhetés vagy több annál?

Figyelt kérdés

Vettem családommal egy tanyát vidéken, elég nagy terület.

Akár gyümölcsfáknak is lesz hely

Illetve szeretnék mellék épületeket felhúzni majd idővel, gomba termesztéssel és minden más zöldségekkel szeretnék foglalkozni vagyis termeszteni s eladni, meglehet belőle gazdagodni ha az ember 100% csinálja?

Jósszágot azt csakis saját részre tartanám mert nem éri meg eladni.

A zöldséget is látom ami igazán BIO azt elég drágán adják, így ebből gondoltam ezt az egészet.

2024. febr. 22. 03:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nagyszüleim, szüleim is foglalkoztak zöldségekkel a kertbe minden éven, nem tanultak mégis megtudták csinálni.

Tapasztalatom az van benne, de nem azt mondom hogy mindent is megtudok csinálni elsőre hogy az "piacképes" legyen

2024. febr. 22. 12:39
 12/22 A kérdező kommentje:

"Tanyáznak nem a meggazdagodás a lényege"

Elmondanád hogy minek a meggazdagodás a lényege?

2024. febr. 22. 12:40
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Te most meggazdagodni szeretnél, azért vettél tanyát? Vagy azért, hogy termelj a családodnak egészséges élelmiszert, az esetleges felesleget meg eladd?
2024. febr. 22. 12:47
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

"A zöldséget is látom ami igazán BIO azt elég drágán adják, így ebből gondoltam ezt az egészet."

Igen, drágán adják a szupermarketben, mert oda csak azt veszik meg a leszerződött beszállítótól, ami kifogástalan kívül, belül.

A leszerződött beszállító az pedig a legritkább esetben termelő, csak egy kereskedő, aki nyomott áron veszi meg az olyan (de sokkal képzettebb és gyakorlottabb) termelőktől, mint te.

Te még sehol nem tartasz ebben, nincsenek még fóliasátraid sem a paprika, paradicsom termesztéséhez, egyelőre csak álmaid vannak, de indulj el vele!

A jelenlegi munkád, főállásod mellett lesz időd gazdálkodni?

Vagy hogyan tervezted?

2024. febr. 22. 12:53
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog, hogy ki mivel "foglalkozott", az meg egy másik, hogy ki mihez ért. Én is meg tudom kötni a cipőmet, sőt, fűzőt is tudok benne cserélni, mégse vagyok suszter. Ez egy szép álom, hogy "vidéken nőttem föl ÉS értek hozzá", csak sajnos nem igaz. Nem véletlen, hogy bizonyos generációk szó szerint bele rokkantak a ház körüli munkába. A tsz-ben kihajtották a belüket, mint segédmunkás, aztán kicsiben megpróbálták ugyanazt reprodukálni, amihez nem értettek, maximum a betanított munkaerő szintjén.

Ha volt is széles körben mezőgazdasági tudása az embereknek (nekem efelől is vannak kételyeim, nem véletlenül nyitott az arisztokrácia olyan iskolákat, ahol ezt tanították), az sajnos minimum 70-80 éve elveszett. Próbálkozni persze lehet, képzetlenül is.

2024. febr. 22. 16:39
 16/22 A kérdező kommentje:
Csakis ezzel szeretnék foglalkozni, megtakaritott pénz ki tart egy ideig míg be nem indul a dolog
2024. febr. 22. 16:42
 17/22 anonim ***** válasza:
#12 építesz egy profitorientált céget, akkor annak a meggazdagodás a lényege.
2024. febr. 22. 17:48
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"Csakis ezzel szeretnék foglalkozni, megtakaritott pénz ki tart egy ideig míg be nem indul a dolog"

Akkor csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen, ahogy mondja a költő! Hajrá, durr bele!

Úgyis látni fogod, hogy érdemes-e csinálni.

Ha van megtakarításod, akkor idővel a falusi (tanyasi) vendéglátás felé mennék el a helyedben. Ha szálláshelyet nem is kínálnék, de ilyen tanyasi állatsimogatóra mindig lesz kereslet, családok interneten bejelentkeznek nálad és lemennek egy hétvégén a gyerekekkel kiscsirkét, kiskacsát, kislibát, kecskegidát, kisnyulat simogatni és megvendégeled őket egy gulyáslevessel, ha igénylik a nagy diófa árnyékában.

Persze a gulyáslevest csak grátiszban, kedvességből, mert ahhoz, hogy éttermi szolgáltatást nyújts, már uniós HACCP-szabványú konyhádnak is lennie kell majd, az meg önmaga is milliós tétel lehet.

De ha lesz egy gyümölcsösöd, semmi nem kell egy "szedd magad" kajszi vagy szilva akcióhoz és lehet vinni a házi lekvárhoz, befőtthöz valót a tanyáról.

2024. febr. 22. 20:57
 19/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol van a tanyád, melyik megyében, de Szeged mellett van egy füge és kivi ültetvény, valamint valahol a zalai dombságban lent egy napfényes déli lejtőn egy füge ültetvény, keress róla cikket neten, ott is szedd magad akciókat szoktak szervezni minden évben.

Hasznos dolgokat szedhetsz így össze netről!

2024. febr. 22. 20:59
 20/22 anonim ***** válasza:
Kivi
2024. febr. 22. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!