Vettem családommal egy tanyát vidéken, elég nagy terület.
Akár gyümölcsfáknak is lesz hely
Illetve szeretnék mellék épületeket felhúzni majd idővel, gomba termesztéssel és minden más zöldségekkel szeretnék foglalkozni vagyis termeszteni s eladni, meglehet belőle gazdagodni ha az ember 100% csinálja?
Jósszágot azt csakis saját részre tartanám mert nem éri meg eladni.
A zöldséget is látom ami igazán BIO azt elég drágán adják, így ebből gondoltam ezt az egészet.
Ez nagyon szép dolog de mivel soha nem voltál benne igy nagyon sok lesz a tanuló pénz.
2024. febr. 22. 03:57
2/22 A kérdező kommentje:
Falun nőttem fel, de igaz még lenne mit tanulnom
2024. febr. 22. 03:58
3/22 anonim válasza:
Tanulopenz
2024. febr. 22. 05:00
4/22 anonim válasza:
Ha jól csinálod, persze mukodhet. De egyrészt ez befektetés igényes (hutokocsi, engedélyek, stb), másrészt hamar inkább a marketing és nem a gomba mennyiség lesz a szűk keresztmetszet.
2024. febr. 22. 05:33
5/22 anonim válasza:
Nem értesz hozzá. Ha nincs eleg penzed akkor bukta. Gombás ismerosom van. 3 evig szivott vele mire abbahagyta. Nem ertett hozza es nem is tudta megtanulni. A gomba ara eleg nyomott. Sok munka kell a termeszteshez. Szoval naivnak tunsz de nem lehetetlen vallalkozas.
2024. febr. 22. 06:11
6/22 anonim válasza:
Tanyáznak nem a meggazdagodás a lényege
2024. febr. 22. 07:27
7/22 anonim válasza:
Az is igaz
2024. febr. 22. 08:08
8/22 anonim válasza:
Sok ez így egyszerre, és nem véletlenül tanítják egyetemen. Amit szintén kínszenvedés elvégezni, ezt is tapasztalatból mondom. Kezdésnek valami egyszerűt, könnyebbet választanék, pl. erdőt telepítenék vagy 2-3 olyan növényt termesztenék ami technológiailag átlátható. Mondanám, hogy képezd magad, de mint tudjuk az egyetem hosszú, a gyorstalpalókon nem tudást akarnak adni hanem papírt, a net pedig tele van lehúzással, csalással. Tehát maradnék az erdőnél meg az egyszerűbb zöldségeknél. Utóbbit akár Marketplace-en is meg tudod hirdetni, nem kell hozzá piacozni se, azt hagyjuk a nyughereknek.
2024. febr. 22. 11:25
9/22 anonim válasza:
Kipróbálod, megtudod...
Van benne gyakorlatod?
2024. febr. 22. 12:16
10/22 anonim válasza:
Itt a faluban egy srác disznókat fialtat, egy kocával kezdte, már van neki vagy 20, a szaporulatért még a szomszéd megyékből is jönnek hozzá.
Egyszerű parasutgyerek, ez az élete. Felesége nincs, nem is igen lesz, nem az a csajozós fajta, sehova nem jár, 24 órában a malacok teszik ki az életét az év 365 napján.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!