Hogyan alapítsak főállású vállalkozást, kft-t egyenlőre egyszemélyeset az alábbiakból ami talpon tudna maradni? Kérném ezúton is a kedves válaszolókat, hogy kerek mondtatokban fogalmazzanak, ha nincs most idejük akkor, inkább később válaszoljanak.
Rendelkezésemre áll a kft vagyonára:
1,5 m ft értékű zártkerti ingatlan
3,1 m ft készpénz
saját végzettségek:
kerék és gumiszerelő
villanyszerelő
társasházkezelő
húsipari termékgyártó (élelmiszeripari gyártás technikus)
aranykalászos gazda
munkagép kezelő jogsik (8 féle)
fotográfus, fototermékértékesítő
Ezenkívül még sokmindenhez értek (csak végzettségem nincs róla) amiből manapság megélnek a vállalkozók, és nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha dolgozni kell, szóval végzetségnélküli tevékenységeket is vállalnék!
Első körben: döntsd el, mit szeretnél csinàlni!
Második körben keress fel egy adótanácsadással is foglalkozó könyvelőt, de egy tuti biztos, hogy nem a kft lesz neked a legjobb kezdésnek, hanem egy egyéni vállalkozás
Javaslom, hogy ha tényleg értesz is ahhoz a villanyszereléshez, akkor alapíts egy mellékállású átalányadozó egyéni vállalkozást kezdésnek!
Ezek 1-3 éve szerzett végzettségek, kivéve a technikust.
Villanyszerelésből úgy tizes skálán négyes lennék, (bizonyítványom közepes lett) de jelenleg nincs állásom, ha szerzek sem tudom, hogy mennyire hagynak majd "élni" melette...
Közepes villanyszerelő bizonyítvány??? Én 5-re vizsgáztam és alig értek hozzá. Neki ne állj így villanyt szerelni!
Akkor a sok bizonyítvány közül melyikhez értesz egyáltalán vaamit?
Kerék és gumiszerelő, aranykalászos gazda, társasházkezelő, gépkezelős végzettségek nekem is ötösök lettek, legtöbb gyakorlatom viszon a mezőgazdaságban van, meg a fotózásban.
De pl: A fotósbizonyítványom azért lett csak elégséges, mert nem volt pénzem többszázezres fényképezőgépre, (végig kinéztek a 12 éves Fuji hibrid gép miatt) és az adobe szoftverei helyett inkább a nyíltforrásúakat részesítettem előnyben, (rawtherapy, darktable).
Illetve a munkám miatt csak félig tudtam rész enni a hétvégi gyakorlatokon.
Kérdező! EGyetértek az előttem szólókkal, nagyon lilaködös álmok ezek.
Ahhoz, hogy sikeres vállalkozásod legyen, nem elég hogy van n+1 végzettséged! Kell gyakorlat is, és FŐLEG: ügyfelek.
Menj el alkalmazottnak pár évre valami jó céghez, és ott már ki tudsz alakítani olyan ismeretségi kört, ahonnan a majdani vállalkozásodhoz lehetnek ügyfelek...
előbb ki kell találni, hogy mivel akarsz foglalkozni. végzettségeid nem egymásra épülnek. Ebből következik, hogy fogalmad sincs mit akarsz csinálni.
Aztán ha kitaláltad a mivelt, akkor meg kell találni, hogy hogyan lesz abból pénzed, kinek fogod az értékesíteni, hogy fogod a vevőket elérni, stb. szolgáltatás lesz, vagy termék.
mire sikeres vállalkozásom lett, azelőtt belekezdtem vagy ~40 világmegváltó ötletbe. Valamit 1 hét után feladtam, mert unalmas volt és nem kötött le. Valami 1 hónap után, mert kiégett a dolog, elfogyott a lendület. Valamit meg évekig csináltam úgy, hogy 1 fillért se láttam belőle.
Melyikhez értesz?
Végezettségek és a rendelkezésre álló források alapján én a villanyszerelőt mondanám. Veszel egy 1 milliós kombit, fel a tetőre a létra, hátra a szerszámok és el is tudsz indulni. A többihez kevés a tőke.
Nyilván nem csak papír kell a villanyszerelésről, hanem érteni is kell hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!