Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 5-6 millió milyen egyszemélyes...

5-6 millió milyen egyszemélyes vállalkozásra elegendő? Nő vagyok, 30 éves, nyelveket beszélek de nincs szakképzettségem (még lehet!)

Figyelt kérdés
2021. aug. 13. 19:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
34%
Semmilyenre.
2021. aug. 13. 19:44
 2/19 anonim ***** válasza:
64%
virtuális asszisztens simán lehetsz
2021. aug. 13. 19:51
 3/19 A kérdező kommentje:

Sok Kft. - nel olvasom

Alaptőke: 3 millió forint

Ennyi kell egy Kft. - hez, ami lehet akár fakitermelés is, építkezés is..

Miért ne lenne elég 6 millió egyéni vállalkozóként?!

2021. aug. 13. 20:00
 4/19 anonim ***** válasza:
94%

Az alaptőke az a pénz (vagy eszköz), amit a cég alapításnál beleraktak.

Viszont egy vállalkozáshoz a legkevésbé pénz kell! Sokkal fontosabb az ötlet, a szaktudás, a megfelelő üzleti terv, és ezt nem fogod megtalálni a vállalat könyveiben.

Például én mérnök vagyok. Ha alapítok egy céget 3 millióval, akkor abból bőven be tudom szerezni a szoftvert, a számítógépet, amire a munkám elvégzéséhez szükségem van, és simán tudok indítani vállalkozást.

Te viszont csak annyit látsz, hogy 3 millióval csináltam egy céget, azt nem látod, hogy hiába lenne neked is 3 millád (de akár 6-10-15 is), a mérnöki szaktudásod nincs meg.

És miért nem alapítok mégsem céget? Mert még a mérnöki szaktudás sem ér sokat, ha nincs megfelelő ügyfélköröm, üzleti tervem, ötletem arra nézve, hogy mivel különböztessem meg magam egy csomó másik mérnöki vállalkozástól.

Persze, 5-6 millió rengeteg pénz, abból például be lehet rendezni egy vízvezeték szerelő vállalkozást (kijön belőle egy csomó modern szerszám és gép), ha vízvezeték szerelő vagy, el lehet indítani egy fakitermelő vállalkozást, ha tudsz bánni a láncfűrésszel, és tudsz olyan erdő tulajdonost, aki téged fog megbízni vele.

Ahhoz viszont nagyon kevés pénz, hogy majd jól felveszel hozzáértőket, és még ez esetben is hibádzani fog a piac ismeret.

Egy szó mint száz, 6 millió + SZAKTUDÁS + ÜZLETI ÖTLET/TERV bőven elég. Neked viszont ebből csak a 6 milliód van meg.

2021. aug. 13. 20:11
 5/19 anonim ***** válasza:
77%
Építési vállalkozóként tuti kevés.25-30 emberrel dolgoztatok...
2021. aug. 13. 20:12
 6/19 anonim ***** válasza:
77%
Mihez értesz?
2021. aug. 13. 20:23
 7/19 anonim ***** válasza:
65%
#5 építési vállalkozóknak látszólag magas tőkére van szükség és minimális értőolvasás készségre.
2021. aug. 13. 20:48
 8/19 anonim ***** válasza:
77%
Milyen piacképes terméked/szolgáltatásod van ?
2021. aug. 13. 20:55
 9/19 anonim ***** válasza:
77%

Műkörmös studió alkalmazottakkal

Kávézó

Online marketing cég

Online webshop

A 3 milliót kell lerakni lététbe a bankba amikor a Kft alapítód, de ez másnap kivehető nem ellenőrzi senki a meglétét.

2021. aug. 13. 21:09
 10/19 anonim ***** válasza:
65%

@9: igen, mert ezekhez csak pénz kell, szaktudás semmi ugye?

Műkörmös alkalmazottal?

- tudod te mibe kerül egy helység bérlet, berendezés, plusz az alkalmazott első pár havi bére (minimálbéren számolva). Az 5-6 milliója pár hónap alatt fog elégni, ennyi idő pedig nem elég ügyfélkört építeni.

Kávézó?

Na ez még durvább befektetés, egy kávézó berendezése a többszörösébe kerül, és persze, ott sem árt képben lenni valamennyire a szakmával, előírásokkal, különben az első hónapban szétbüntetik a különböző hatóságok a HACCP be nem tartásától az élelmiszerbiztonság megsértésén át millió dologért.

Online marketing?

Ehhez sem kell hozzáértés mi? Csak 3 milla, és mindjárt online marketinges leszek. Az egy másik kérdés, hogy 0 referenciával bíró kis cégemet ki fogja megbízni bármilyen marketing munkával (főleg, ha már az első üzleti tárgyaláson kiderül, hogy az ügyfél jobban képben van a dolgokkal, mint én). Persze, ezzel sincs gond, az 5-6 milliót elviszi majd a könyvelő, az ügyvéd (a cégalapításnál), a járulékok, aztán fél év múlva le lehet húzni a redőnyt, legalább a tőkém pörgette a gazdaságot, mert egy csomóan élnek belőle.

Online webshop:

Ha ehhez kell valóban a legkevesebb tőke és szaktudás. Itt már csak azt kellene kitalálni, hogy

a) mit áruljak, amiből nincs még 1000 másik, sokkal jobban bejáratott bolt

b) miért tőlem vennék, amikor vehetik az 1000 másik sokkal jobban bejáratott boltból

Zseniális ötletek, nem akarsz elmenni üzleti tanácsadónak? Csak 3 milla kell a cégalapításoz, a tudásod már megvan hozzá.

2021. aug. 13. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!