Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mihez kezdenél az élethelyzete...

Mihez kezdenél az élethelyzetemben?

Figyelt kérdés

Próbálok nem regényt írni, ezért röviden, csak a legfontosabbak:

Én közel 50-hez, hamarosan megszűnik az állásom. Ne kövezz, meg, ez egy szöszmötölős, kutatói állás volt karrier nélkül. Nem is próbálnék a szakmában elhelyezkedni. A kérdés szempontjából vegyük úgy hogy nincs értékelhető szakmám.

Feleség 40-es, hasonló pályán, neki marad(ha) az állása, de ő sincs oda érte, és amúgy nagyon alacsony pénz. Otthagyná ha arról van szó.

+1 egy óvodás+egy kisiskolás gyerek.

anyagi helyzet: bár a fizetésünk átlag alatti volt, részben szülői segítségnek, részben örökségnek, részben annak köszönhetően mert kis lábon élünk elég sok tartalékunk van. Azon kívül ahol lakunk van három kisebb megyeszékhelyi lakásunk, átlagosan 100e/hóért kiadva, meg olyan 15-20 millió állampapírban.

Lenne akár 2-3 évem hogy valami szakmát kitanuljak, vagy vállalkozást indítsak. Én őszintén itt biztonsági játékos lennék, és azért ennyi idősen már nem arra vágyok, hogy árúfeltöltőnek menjek. Cserébe megelégednék egy alacsony fizetéssel, ez kevésbé fontos.

Feleségem gondolkozik Ausztriában pl, mert kimentek ismerőseink és ők szeretik. De takarítani, meg pizzafutárkodni nem igazán szeretnék, ráadásul négy fős családként extra nehéz lenne.

Valami kényelmesebb irodai munka lenne jó, esetleg airbnb, panzió ha elég rá a tőke (ezen ötletekért meg mondjuk a feleségem nem rajong).

Valami ötlet?

jan. 31. 12:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Nem is próbálnék a szakmában elhelyezkedni."

Mégis jó lenne tudni, mihez értesz?

jan. 31. 23:32
 12/17 anonim ***** válasza:

8-as igazat szólt! :)

De a legnagyobb őrültség lenne eladni a lakásokat!!!

Maradjanak kiadva és a kérdező meg tanuljon valami olyasmit, amivel lehet irodai munkája vagy tanítson, ha ért valamihez magánban.

febr. 3. 17:52
 13/17 anonim ***** válasza:

Hát azért majdnem ráköptem a monitorra a röhögéstől, amikor jöttek a válaszok. Legyél full stack fejlesztő meg állj neki tőzsdézni a félretett pénzeddel. Hát tényleg remek tanácsok, hogyne :D

Az a baj, hogy az a felállás, hogy tanulni nagyon már ha jól értem nem szeretnél, gondolom nehéz fizikai munkát sem szeretnél végezni, cserébe nincsen piacképes szaktudásod, viszont egy kényelmes irodai meló kellene. Ezzel az a nagy gebasz, hogy a lakóhelyeden lévő emberek minimum háromnegyede ilyet szeretne :D Ezzel sajnos semmit sem lehet kezdeni. Vagy kifogsz valami lébecolós és/vagy semmilyen konkrét végzettséget nem igénylő adminisztratív irodai melót, vagy bizony új végzettség kell.

Az anyagi helyzeted miatt nem hajt a tatár, szóval ha én lennék a helyedben és bírnám fizikailag, akkor simán megpróbálnék elvégezni valamilyen olyan szakmát, amivel most elég sokat lehet keresni és nem egy nagy agytorna. Festő, burkoló, villanyszerelő, stb.

Ha ez nem pálya, akkor meg a kutatói szakterületedhez nézz valamilyen kiegészítő képzést. Fogalmam sincs, hogy elvileg mihez értesz, szóval ebben nem tudok konkrét tanácsot adni.

febr. 3. 23:04
 14/17 A kérdező kommentje:

Biológus lennék, még doktorim is van, de mint írtm, nem csináltam karriert és nem is csinálnék már a tudományban.

Otthon unatkozni nem akarok, de glettport sem, meg 25 kilós zsákokat cipelni sem.

Full fejlesztőnek biztos nem tudnék már kitanulni, de az IT nem áll teljesen távol tőlem. Szóval ha van valami IT szakma amiben megszakadás nélkül 200-ért el lehet bohóckodni az nekem megfelelne..

febr. 4. 11:16
 15/17 anonim ***** válasza:
Az IT nagyon bonyolult.
febr. 4. 12:25
 16/17 anonim ***** válasza:
14: akkor pl. biológiából vállalhatnál magántanítványokat...!
febr. 4. 14:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Komuves
márc. 6. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!