Nagy szoftverfejlesztő cégek hogyan keresnek profitot a dolgozók kifizetése mellett?
Egyszer az életemben el szeretném érni, hogy saját cégem legyen a területen mert kiskorom óta ezzel foglalkozom. Viszont néha elgondolkodom, hogyan is keresnek annyi pénzt ezek a cégek, hogy még a fejlesztőket is kifizessék.
Inkább web fejlesztés érdekel de más programozni való is szóba jöhet. De az egyszerűség kedvéért most maradjunk a webnél.
Hogy csinálják? Előre is köszönöm!
10-es: de egy ember lefejleszt egy 10M-ós szoftvert egyedül?
11-es: persze ez tiszta, csak nekem szürreális, hogy ennyi pénzt kérnek dolgokért és ki is fizetik.
" de egy ember lefejleszt egy 10M-ós szoftvert egyedül?"
Bőven, még a többszörösét is. Tisztában vagy vele, hogy egyes weboldalaknak mekkora az értékük a napi látogatottsági adatok, reklámbevételek, licenszek, marketingszerződések és egyéb indikátorok alapján?
Tessék itt van pl az idokep.hu értékére egy becslés, pedig anno 2004-ben 2-3 ember kezdte el fejleszteni: [link]
39 millió dollár = 13 milliárd forint a becsült értéke.
Nem véletlenül keres a cégek többsége senior, kompetens munkaerőt, nem pedig olcsó, gyengéb képességű emberek. 1-1 tehetséges ember akinek kifizetnek havi szinten 2-3 milliót az annak magasan a többszörösét termeli meg a cégnek
15 éve dolgozom a szakmában, és úgy látom, hogy abban van a jó üzlet, ha egy olyan alkalmazást hozol létre, amiért több vevő is fizet rendszeresen. A hoteles példával élve: egy komplett keretrendszert adsz nekik, amivel mindent menedzselni tudnak, cserébe havi előfizetéssel, egyes modulokért többet fizetve. Persze nem csak egy hotelnek, hanem százaknak, ezreknek. Ebből ömlik a zsé, jóval több, mint amibe a fejlesztők kerülnek.
Persze ehhez kell ahhoz, hogy ténylegesen jobb legyen a megoldásod, mint a többi, kevesebbe kerüljön, mint a többi, vagy több pénzt takarítson meg, mint a többi. Plusz egy menő sales csapat, akik eladják.
A custom megoldások rengeteg időt elvesznek, és nem lehet gyorsan nőni benne, mert a fejlesztők folyamatosan le lesznek kötve. Drága, nincs benne potenciál, nehéz olyan vevőt találni, aki megfizeti.
Eleinte persze sokáig nem fog sok pénzt hozni, ezért is kell néhány nagyon elkötelezett fejlesztő, akik hajlandóak ingyen dolgozni a nagy jutalom potenciálért cserébe.
15: hát okés megfogadom:D
16: Webfejlesztéssel. Kb. már negyedikben is a HTML-lel voltam elfoglalva :D természetesen a foglalkozás alatt nem a munkát kell érteni:)
17: Köszönöm a választ és a véleményedet a szakmán belülről:) Ténylegesen hasznos volt számomra.
18: Egyértelműen a pénz érdekelne, azért csinálnám, de sz.rt nem akarnék kiadni a kezeimből úgy, hogy nem teszek meg mindent a legjobb érdekében. Bántaná még azt a kis egómat is. Sosem voltam megelégedve ha csak összedobáltam valamit mert tudom, hogy jobbat is tudnék:) A pénztől eltekintve a kérdésben, nagy szerelmem a szakma már rég, ezért is ezt választanám, tehát ehhez szerintem tudom magam tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!