Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Nagy szoftverfejlesztő cégek...

Nagy szoftverfejlesztő cégek hogyan keresnek profitot a dolgozók kifizetése mellett?

Figyelt kérdés

Egyszer az életemben el szeretném érni, hogy saját cégem legyen a területen mert kiskorom óta ezzel foglalkozom. Viszont néha elgondolkodom, hogyan is keresnek annyi pénzt ezek a cégek, hogy még a fejlesztőket is kifizessék.

Inkább web fejlesztés érdekel de más programozni való is szóba jöhet. De az egyszerűség kedvéért most maradjunk a webnél.

Hogy csinálják? Előre is köszönöm!

2023. dec. 28. 10:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
25%
Úniós támogatásból. Meg nagy ügyfeleik vannak, mint pl. a vodafone, bankok, állami cégek, stb. és pofátlanul kiszámláznak nekik munkadíjakat.
2023. dec. 28. 10:38
 2/22 A kérdező kommentje:
De ez minden céggel így van ami boldogul? Azt vettem észre, hogy az ilyen cégek általában specializálódnak valami témakörre, pl. egészségügy, banki szektor. Én pl. ha hotelek részére szeretnék rendszereket fejleszteni akkor kiesik a vodafone és társai. Akkor ez így pl nem is működhetne?
2023. dec. 28. 10:41
 3/22 anonim ***** válasza:
73%

Hány éves vagy hogy egyrészt ennyit nem tudsz önmagadtól másrészt 2 másodperces keresés után nem találsz erre a kérdésre választ? Ilyen csekély készségekkel neked nem hogy saját szoftverfejlesztő céged nem lesz de még mezei szoftverfejelsztő alkalmazott sem leszel. Informatikusként illene tudni használni a keresőmotorokat. Tessék itt egy összegzett válasz:

1. **Szoftverlicencelés és Előfizetések**: A szoftverek és szolgáltatások licencelése vagy előfizetési modelljei rendszeres bevételt generálnak, különösen üzleti és vállalati ügyfelek esetében.

2. **Felhőalapú Szolgáltatások**: Felhőszolgáltatások, mint az adattárolás, számítási kapacitás, és alkalmazásplatformok értékesítése, melyek visszatérő bevételeket biztosítanak.

3. **Karbantartási és Támogatási Szerződések**: A vállalatok gyakran szolgáltatnak technikai támogatást és karbantartást a szoftvereikhez, amiért éves vagy havi díjat számítanak fel.

4. **Testreszabott Megoldások és Tanácsadás**: Testreszabott szoftverfejlesztés és tanácsadás nagyvállalatoknak és speciális iparágaknak, magas szolgáltatási díjakért.

5. **Reklám és Adatértékesítés**: Egyes cégek ingyenes szoftvereket kínálnak, de bevételt szereznek a felhasználói adatok értékesítéséből vagy beépített reklámokból.

6. **Szoftvermintaszolgáltatás (SaaS) Modellek**: A SaaS modellek, ahol a szoftvereket mint szolgáltatást értékesítik, rendszeres, előrejelezhető bevételt biztosítanak.

7. **Partnerségek és Integrációk**: Együttműködések más cégekkel vagy termékekkel, amelyek keresztértékesítést vagy licencdíjakat generálnak.

8. **Kereskedelmi Jogok és Szabadalmak**: Szoftverek, technológiák szabadalmaztatása és a jogok értékesítése vagy licencelése más vállalatoknak.

2023. dec. 28. 10:43
 4/22 anonim ***** válasza:
50%
Chatgpt elmondja
2023. dec. 28. 10:44
 5/22 A kérdező kommentje:

Ja, csakhogy ezeket tudom:D Nekem üzleti oldalra szól a kérdésem, mert tudom hogy egy ember nem fog 7 féle dolgot csinálni egyszerre és karban tartani.

Ergo több embert kell felvenni ami több fizetés amit szintén ki kell termelni. Nem az okoskodás meg a kimásolt szövegek érdekelnek amit tényleg bárhol megtalál bárki, hanem akinek van valamelyest tapasztalata az ÜZLETI világban. Köszönöm:)

2023. dec. 28. 10:49
 6/22 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, megerősítésre is számítottam, hogy ezek a cégek ténylegesen több milliókért adnak át projekteket? Mert ez akkor szerintem azt jelenti, hogy erre csak egy bizonyos terület tud rászánni ennyit így megint szűkül a kör. Érdemes akkor csak a nagy pénzt hozó üzletek számára szolgáltatást biztosítani?
2023. dec. 28. 10:57
 7/22 anonim ***** válasza:
61%

"Én pl. ha hotelek részére szeretnék rendszereket fejleszteni akkor kiesik a vodafone és társai. Akkor ez így pl nem is működhetne?"

Mit értesz az alatt, hogy hotelek részére akarsz rendszereket fejleszteni? Milyen rendszerekre gondolsz? Foglalással / fizetéssel kapcsolatos?

Abban az esetben működhet ha egyrészt olyan rendszert fejlesztesz, ami jobb a meglévőktől és másrészt a marketingednek köszönhetően kellő számú partnert tudsz szerezni magadnak. Nyilván nem egyszerű "betörni" egy olyan piacra ahol már meglévő szolgáltatásokat használnak, jobbnak / olcsóbbnak / megbízhatóbbnak kell lenned a tövbiektől. Utána pedig a szerződések révén juthatsz bevételhez. Őszintén szólva mivel már számtalan ilyen rendszer létezik én túl nagy esélyét nem látom annak, hogy ez egy sikeres vállalkozási ötlet lenne de ki tudja...

Ha pedig saját weblapokat akarsz fejleszteni hoteleknek ahhoz szintén ki kell alakítani az ügyfélkört, ami szintén nem egyszerű, mert a nagyobb hotelek már rendelkeznek saját weboldallal, a kisebb apartmanok tulajdonosai pedig nem fognak azért milliókat fizetni, hogy az igényeinek megfelelő honlapja legyen saját domain névvel, üzemeltetve stb... hogy 1 hónapban rákattintson 2-3 ember. Inkább feltölti egy meglévő hirdetőoldalra (booking, szallas.hu) ami teljesen megfelel az igényeinek.

2023. dec. 28. 11:09
 8/22 BeefEater ***** válasza:
91%

> Hozzátenném, megerősítésre is számítottam, hogy ezek a cégek ténylegesen több milliókért adnak át projekteket?

Ha tudnád. Egyszer volt egy mini project, aminek a keretében egy bash scriptet kellett írni (ennyire volt komplikált). A végén véletlenül láttam a számlát, átlagban több, mint $100/sor jött ki az üres sorokat és kommenteket is beleszámítva. És ez 10 éve volt.

Tudok olyat, akinek az egy heti konzultációs munkájáért többet számláztak ki, mint amibe a lakása került.

Viszont te, mint PistikeSzoft Kft nem fogsz tudni közel kerülni azokhoz a cégekhez amelyikek ilyen marhaságokért ennyit fizetnek.

2023. dec. 28. 11:10
 9/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! A PistikeSzofton nagyot nevettem :DDD

7-es: Igazából csak egy példa volt de teljesen érthető amiket írtál és igazad van. Én is így gondoltam.

I-as: Igen, gondoltam, hogy nem menne ilyen könnyen, akkor mindenki ezt csinálná:)

Köszönöm mégegyszer!

2023. dec. 28. 11:17
 10/22 anonim ***** válasza:
60%
A fejlesztőnek jut mondjuk 1.5M nettó, az a cégnek kb 3M-ba kerül, és kiszamláz kb 10M-t emberhónaponként. És lőn profit.
2023. dec. 28. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!