Kínai / Arab éttermesnek köelező a szakács végzettség? A magyar szakképzésben csak magyar konyha van. Nem?
"A több ezer gyrososnál meg kínaiban meg mind van 1-1 megfelelő papírokkal rendelkező ember, aha persze."
Téged mi lelt, kérdező? Jelentsd fel őket egyenként, ha szabálytalanságot sejtesz és irigy vagy rájuk.
Nekem van kínai éttermet vezető mondhatni barátom, egy kínai házaspár, itt élnek 20 éve, 20 éve járok hozzájuk enni kisebb-nagyobb rendszerességgel. Soha nem volt még gyomorrontásom sem az ételüktől. De ez igaz egy sima kínai büfére is, ahol minden nap ebédeltünk 2 éven keresztül, amikor a szomszédban dolgoztam.
Ellenben Burger Kingben és KFC-ben többször is jártam úgy, hogy a szendvicsük elfogyasztása után nem sokkal hígfosás jött rám. Pedig egyis sem kínai, hanem nagy, amerikai multik, még kínai alkalmazottjuk sincs, csak magyar konyhai munkások és magyar alapanyag.
Úgyhogy bennem semmilyen előítélet nincs a kínai kajával szemben, sem a konyhai dolgozóikkal szemben. Igénytelen szakács és konyhai munkás biztos van közöttük is, de a magyarok között is van bőven.
Nekem volt gyomorrontásom kínaitól, de nem ez mondatja velem amit mondok. Tényleg nem értitek, hogy nem "előítéletről" van szó, ha az ember bizonyos szabályok be nem tartását észleli... nektek az a fontos, hogy JÓ EMBEREK legyetek, mert külföldinél esztek, és nem lettetek fostosak tőle. Ám legyen, JÓ EMBEREK VAGYTOK :)
P.S. gyrososnál sose voltam rosszul, mégis furcsállom amit művelnek.
P.S. 2 A kínaiak hazai jelenléte egyéb érdekes kérdéseket is fölvet...
Burger King, Kfc :D
Na megnézném ott is ki rendelkezik bármilyen végzettséggel is egyáltalán, nemhogy szakács végzettséggel!
A legtöbb diák! Még érettségijük sincs :D
Max biológiáról hallottak, élelmiszerkémiáról meg mikrobiológiáról tuti nem :D
étterem tulajdonos vagyok Magyarországon Németországban
És török vagyok mindenki dolgozhat nem a származás számít
Nem is a "származás"-ra van kihegyezve a kérdés kedves török! Hanem arra, hogy a bevándorlók sosem végzik el azt a szakképesítő vizsgát ami a magyarnak vagy a dolgozójának jogszabályilag KÖTELEZŐ ahhoz, hogy étterme legyen.
Viszont ez a MAGYAR szakképzés köszönő viszonyban sincs a külföldiével, sőt össze sem hasonlítható!
A Magyar jog mégis egyenlőként kezeli!
Pedig egy magyarnak még a táplálkozási szokásai sem azonosak például egy Indiaival, vagy Kínaival, hát még az ételkészítési szokásaik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!