Kínai / Arab éttermesnek köelező a szakács végzettség? A magyar szakképzésben csak magyar konyha van. Nem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Csak nem értem, hogy a kérdésednek mi értelme?
Hoz egy kínai szakács bizonyítványt, hiteles fordítással benyújtja és kész.
"Hoz egy kínai szakács bizonyítványt, hiteles fordítással benyújtja és kész."
:D
Mert az így megy szerinted?
A kínai szakács bizonyítvány ugyebár megfelel a magyar élelmiszertörvénynek, és a haccp-nek is!
Te hány éves vagy?
A büfé és az étterem között tudsz különbséget tenni?
Az élelmiszer-vállalkozás létesítésének és működésének feltételei
3. § Élelmiszer-vállalkozás olyan helyen és módon létesíthető, amely biztosítja, hogy az élelmiszer biztonsága, minősége és a környezet védelme a külön jogszabályok szerinti követelményeknek megfeleljen.
4. § Az élelmiszer-vállalkozás működése során:
a) a környezetnek, a berendezéseknek, az eszközöknek, a technológiának, a felhasznált élelmiszer-összetevők minőségének, az alkalmazott személyek egészségének, szakképesítésének, illetve szaktudásának alkalmasnak kell lennie a megfelelő minőségű és biztonságos élelmiszer garantálására,
b) olyan minőségbiztosítási, élelmiszer-biztonsági, nyomon követési, termék-visszahívási rendszereket vagy ilyen rendszerek elemeit kell működtetni, amellyel biztosítható az élelmiszer megfelelő minősége és biztonsága.
5. § (1) Az élelmiszer-előállítónak és a vendéglátónak az általa előállított élelmiszerről gyártmánylapot kell vezetnie.
(2) A gyártmánylapnak tartalmaznia kell:
a) az élelmiszer egységnyi mennyiségre, illetve adagra számított anyagösszetételét,
b) az előállítási eljárás rövid leírását,
c) az élelmiszer összetételi jellemzőit.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"A kínai szakács bizonyítvány ugyebár megfelel a magyar élelmiszertörvénynek, és a haccp-nek is!"
Miért, a te magyar szakács bizonyítványod megfelel a magyar élelmiszertörvénynek és a haccp-nek is? :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem. A bizonyítványod nem tartalmazza, hogy te HACCP-képes szakács vagy.
A konyhának ahol dolgozol kell megfelelnie a HACCP szabályozásnak, beleértve a konyhai felszerelést és a munkafolyamatokat. Az élelmiszerbiztonságért felelős hatóság ellenőrzi, ahogy az általad említett kínai vagy arab, thai, indiai, japán, vagy akármilyen büféket, éttermeket is. Mint ezt bizonyára te is tudod.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha szükséges, akkor pedig felvesz alkalmazottnak egy magyar szakácsot is, nem nagy ügy.
Nem a szakács bizonyítványa teszi, hogy képes-e biztonságos élelmiszert előállítani az alapanyagokból, hanem a szakértelme és a munkamorálja.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!