Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mondanátok olyan OKJ-s képzése...

Mondanátok olyan OKJ-s képzéseket (általuk megszerezhető szakmákat), amik eleget tesznek ezen feltételeknek?

Figyelt kérdés

* Maximum 1 évig tart a képzés

* Esti levelezőn el tudom végezni (bár mivel már van egy OKJ-m és 25 elmúltam gondolom csak ez az egyedüli opció)

* Azonnal el tudok vele helyezkedni (esetleg külföldön alap nyelvtudással is dolgozhatok benne)

* Még kb. 10-20 évig el lehet vele helyezkedni (tehát nem kihalófélben lévő szakma)

* 50 iksz kilós srácként is el tudom végezni a munkafolyamatot (nem nehéz fizikai munka)

* Nem igényel jó kommunikációs képességet (rossz a dumám és nem megnyerő a stílusom, tehát értékesítő meg "telefoncsászár" szakmák kilőve)

* Lehet akár koszos/poros munka (nem vagyok finnyás)

* Nem kell sok elméleti sz**t tanulni

* Még évközben most januárban elkezdhetem, mert állítólag szeptembertől megszűnik az OKJ és baromi sok évet kell tanulni

Ha esetleg nem tudtok választ adni, akkor annyit írjatok meg, hogy hol és kinél tudnék ilyen témával kapcsolatban tájékoztatást szerezni? (Debrecenről van szó)

Köszi a válaszokat.

2020. jan. 18. 19:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
29%
ezt inkább engedd el.
2020. jan. 18. 19:19
 2/16 anonim ***** válasza:
57%

Villanyszerelő OKJ:

[link]

2020. jan. 18. 19:30
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Logisztikai okj képzéseket nézz. Pl beszerző. De ahhoz nyelvet is érdemes tanulni.
2020. jan. 18. 19:33
 4/16 A kérdező kommentje:

#1: Légyszíves ezt kifejtenéd bővebben? Valamiből meg kellene élnem.

Ezt a 2 szakmát néztem ki magamnak egyébként:

[link]

[link]

Bár 2 évesek, de levelezőn elvégezhető és elvileg ezek keresett szakmák.

2020. jan. 18. 19:37
 5/16 A kérdező kommentje:
#3: Az introvertált személyiséget nem említettem. A logisztika területén pedig fontos, hogy extrovertált legyen valaki. Szóval az is kilőve.
2020. jan. 18. 19:49
 6/16 anonim ***** válasza:
57%

Logisztikában dolgozom, baromira introvertált vagyok. Most neveztek ki vezetőnek...

Egyébként végezd el az aranykalászos gazdát (bohócság a képzés, 1 alkalom konzultáció, 1 vizsga és kész), és állj traktorosnak. Ha van B+E vagy T kategóriás jogsid mellé, akkor nyert ügyed van.

2020. jan. 18. 20:09
 7/16 A kérdező kommentje:

#6: Na mindegy a logisztika már úgyis kilőve, mert az angolom is max B1 szintű, hiába szereztem nyelvvizsgát (azt is nagy nehezen a diploma miatt kellett csak).

Viszont eszembe jutott még a targoncás vizsga vagy nehézgépkezelő? Ezek mennyire durvák?

2020. jan. 18. 20:40
 8/16 anonim ***** válasza:
57%

Targoncását tudom csak. Az nem nehéz. Viszont úgysem ott fogod megtanulni a szakmát, hanem a munkahelyen.

Targoncásból hiány van rendesen. Még országon belül is könnyen találsz majd munkát.

Nehézgép kezelő már egy fokkal neccesebb szerintem. Több gépkategória is van elvileg, a részleteket nem tudom. Viszont ott azért a felelősség is jóval nagyobb, veszélyes üzem nagyon.

2020. jan. 18. 20:58
 9/16 anonim ***** válasza:
57%

Kérdezőnek: nem levelező egyik szak sem, amit belinkeltél.

"Képzés munkarendje: Esti"

Az csak a jelentkezési lapnál van, egy közös jelentkezési lap, ha estire vagy levelezőre jelentkezik valaki. De az a képzés, amit nézel, esti.

Amit én belinkeltem, az csak 1 éves.

8-asnak: igen, targoncás hiány van, csak épp tanfolyamról kiesett, 0 tapasztalattal rendelkező targoncást nem szívesen vesznek fel, mert nincs gyakorlata, a legtöbb helyen 1-2 év tapasztalatot várnak el targoncásként.

2020. jan. 18. 21:15
 10/16 A kérdező kommentje:

#9: "legtöbb helyen 1-2 év tapasztalatot várnak el targoncásként"

De ezt sose értettem... Ők is nem nulla tapasztalattal kezdtek anno vagy az égből pottyantak le?

Ez a tapasztalat-pályakezdő mérleg sokszor olyan, mint a tyúk-tojás esete.

2020. jan. 18. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!