Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen másod vagy háttér...

Milyen másod vagy háttér tevékenységet ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Van egy jól fizető állandó, viszonylag kötetlen melóm, de azért még mindig dolgoznom kell a pénzért. Szeretném, ha már kicsit a pénzem dolgozna helyettem és kicsit lazítani.

Olyan befektetést keresek, ami azért jelentős hozamot ad, tehát mondjuk max 10-15 éven belül visszahozza magát.

Eddig ingatlanban gondolkodtam (albérlet), de a mai lakás és albérlet árakkal ez inkább 20-25 év lett, így annyira nem vonzó.

tőzsdéhez nem értek és akikkel eddig beszéltem nem voltak meggyőzőek, inkább szerencsejáték és állandó idegeskedés ami osztályrészükként jut. (elfogadom, ha nem így van, én ezt hallottam többtől, gazdagok nem lettek)

Gondolkodtam még lakásfelújításokban is, mivel valamennyire értek kb mindegyik szakterülethez (villanyszerelés, fűtés, gipszkartonozás, burkolás), így ezeket az apró munkákat meg tudnám én is csinálni.

de most nem azt látom, hogy ezek is mennének.

szóval ti miben láttok most fantáziát?

az ilyen MLM meg kriptó ponzi csalásokat le se írjátok légyszi :)

2023. nov. 7. 15:32
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
ahh, ha majd egyszer rakotik a netre erdemesebb lesz ott valaszt keresni a kerdesekre :DD mint itt kerulgetni a trollokat es inceleket.
2023. nov. 8. 09:30
 12/21 anonim ***** válasza:
41%
Széles látókörű embernek tűnsz, tanulmányozd online a kriptotőzsdei lehetőségeket. Pl. bitcoin határidős, opciós ügyletek. Alacsonyabb költséggel kereskedhetők, mint az értéktőzsdei megfelelőik és 50 ezer, vagy akár 10 ezer forinttal is elkezdheted a tanulást, gyakorlást, kitapasztalást. Van, amivel elég hetente egyszer foglalkozni.
2023. nov. 8. 09:38
 13/21 anonim ***** válasza:

"Olyan befektetést keresek, ami azért jelentős hozamot ad, tehát mondjuk max 10-15 éven belül visszahozza magát."

Ez alatt mit értesz pontosan? Befektetsz valamibe és csak 10-15 év múlva leszel a pénzednél?

Vagy 10-15 év alatt duplázod a befektetés értékét? Vagy mit jelent ez pontosan?

Mennyi tőkéd van, amit be akarsz fektetni és jelenleg milyen eszközökben tartod?

És mi a főtevékenységed, amivel a pénzt keresed?

2023. nov. 14. 08:42
 14/21 A kérdező kommentje:

13:

Duplazasra gondoltam

Pl egy 12 millios lakast ha 80ert kiadsz akkor akkor 12.5 ev megterules minusz egyeb koltsegek ado biztositas ugyved illetekek az kb 15 ev alatt hozza vissza az árát. Igy kalkulaltam.

Persze nyilvan a lakas megmarad, tehat ha 5 ev mulva eladtam is keresek rajta. De ez egy jo viszonyszam magamnak.

Jelenleg kb 20M ft az aminek helyet keresek.

IT-ban mozgok egyebkent.

2023. nov. 14. 19:14
 15/21 anonim ***** válasza:

Tőzsdén az a duplázás, ha viszonylag gyengén teljesítesz, akkor is évente megvan…

Ha kicsit jobb vagy mint az átlag, akkor évente többször.

2023. nov. 14. 19:19
 16/21 anonim ***** válasza:

Tőzsdén nem duplázol évente, de még közel se, max akkor ha kaszinosdit játszol rajta, de úgy meg statisztikailag jobb eséllyel fogsz nullázni egy év alatt nem h duplázni.

Ingatlan egy viszonylag jo választás, bár 12millás házat nem nagyon fogsz kiadni 80ért. Meg az aligha fog felértékelődni onnan, mert az a ház ami ennyire olcsó valószínű valahol a világvégén omladozik. Jelenleg a 50 milla körüli lakások olyan 200k-t hoznak havonta, így a kiadásból jövő pénz nem igazán hozza azt amit te elvárnál, bár ugye a jobb helyen lévők értéke is növekszik valamelyest, így a kettö kombinálva hozhatja azt amit elvársz.

Bár a mai árak és kamat szintek mellett az állampapír jobb választás, ~15% os garantált hozamával.

2023. nov. 14. 19:30
 17/21 anonim ***** válasza:

“Tőzsdén nem duplázol évente“

Halványlila fogalmad sincs arról, hogy én ki vagyok, és hogy mit csinálok. Szóval csak a magad nevében beszélj!

2023. nov. 14. 19:39
 18/21 A kérdező kommentje:

16: 3 ill 2 eve videken sikerult vennunk 1-1 lakast ennyiert, amit ki tudtunk adni 75-80 korul, szoval nemreg ez realis volt. most sajnos az a 12M-s lakas 24-ert megy a piacon, az alberleti dijak viszont kb 20-25%-ot emelkedtek azota, igy nem rentabilis a dolog :/

17-es tozsdes csavo, ha neked bejott, en orulok, oszinten, de mint irtam, en leginkabb csak bukni es idegeskedni lattam embereket a tozsden. Nem allitom, hogy ertettek hozza de azt sem, hogy nem. az nem az en vilagom

2023. nov. 14. 22:35
 19/21 anonim ***** válasza:

"Pl egy 12 millios lakast ha 80ert kiadsz akkor akkor 12.5 ev megterules minusz egyeb koltsegek ado biztositas ugyved illetekek az kb 15 ev alatt hozza vissza az árát. Igy kalkulaltam."

"most sajnos az a 12M-s lakas 24-ert megy a piacon, az alberleti dijak viszont kb 20-25%-ot emelkedtek azota, igy nem rentabilis a dolog"

Valamiért a lakás árának az emelkedését kihagytad a megtérülési számításaidból. Dupláját éri a pár éve vett lakásod.

2023. nov. 15. 07:04
 20/21 anonim ***** válasza:

@19

"Dupláját éri a pár éve vett lakásod."

Ez nem garancia arra, hogy a következő pár évben is ez lesz a trend. Jelenleg ugyanis épp korrekcióban vagyunk, az ingatlanárak csökkennek, s nem tudni, hogy ennek mikor lesz vége.

2023. nov. 15. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!