Kell bárhol bejelentenem hobbi szintű szervízelést?
Sziasztok!
19 éves informatikai végzettséggel rendelkező pályakezdő vagyok és leendő egyetemista.
Hobbi szinten szeretnék számítógépeket laptopokat szerelni és építeni.
Kell e bármilyen bejelentést tennem ez ügyben vagy minden probléma nélkül végezhetem?
Értelem szerűen nem lenne nagy keresletem (gondolom :D ) illetve hirdetni is szeretném egyéb felületeken.
De ha ez nem rendszeres, hanem csak kb havi max 2-3 ember keres meg és az is lehet hogy utána vagy 1 hónapig senki?
illetve ha hirdetem mondjuk facebookon?
"NAV-nál kell bejelentened magadat adószámos magánszemélyként"
Egy fajta tevékenységet végezhetek így egy adószámmal (pl. magántanítás), vagy akár tanítás mellett bármi mást is, pl. olyat, mint a kérdező?
Hobbi = nem kapsz érte pénzt és/vagy egyéb juttatást, saját magadnak, örömszerzés érdekében teszed.
Pénzért végzel szolgáltatásokat másoknak = vállalkozás.
Csak hogy tisztába tegyük a fogalmakat...
Bizonyára máskép értelmezzük a fogalmakat.
Nálam van aki hobbi szinten dolgozik (nyugdíjas) és van aki profi szinten űzi a szakmát. Viszont mindkettőre szükségem van ezért aki hobbi szinten dolgozik az is jelentős bért kap. A hobbi szint nálam teljesítményben kb a felét jelenti a profinak de nem azt jelenti hogy ímmel-ámmal végzi a feladatát csak figyelembe veszem a korát és a kvalitásait.
A kérdéshez visszatérve mi értelme lenne havi 1-2-3 laptop vagy pc javíttásáért kiváltani az ipart amikor az adminisztratív terheket nem termelné ki? Ez a hobbi szint de ennek is ára van. Nem várhatjuk el hogy ingyen dolgozzon és ismerjük már el hogy nem a szülőket akarja pumpolni hanem tesz valamit az előre jutásért és lehet hogy ez lesz majd a hivatása. Majd akkor váltsa ki az ipart amikor meg is tud élni ebből a tevékenységből, addig csak a kedvét veszi el az adminisztráció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!