Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Angol magántanítás - érdemes...

Angol magántanítás - érdemes belevágni?

Figyelt kérdés

Angol tanári szakon végeztem, tanítottam középiskolában, nyelviskolákban is.

Aztán átnyergeltem az irodai világba, különféle területeken

Majd született 3 gyermekem, majd tavaly elváltam. Fix irodai állásom van, szívből utálom ezt a területet, és egy szobalány bérét kapom kb - de fix munkahely, rugalmasak táppénzt illetően pl.

Viszont így hogy egyedül nevelem a gyermekeimet, felerősödött a vàgyam, hogy belekezdjek egy saját vállalkozásba, ahol végre a magam ura lehetek, és tudok variàlni az időbeosztásommal. KATÁ-sként gondoltam.

De van rajtam egy jóadag para is. A gyerektartás + családi pótlék fedezi mindig a rezsinket + iskolai fizetnivalókat, de ami ezen felül van, azt mind ki kell tudnom termelni. De nem is ettől félek.

Hanem, mi van ha leesek a lábamról egy tartós betegség/baleset miatt? Fix munkahelyen jön annyi táppénz, hogy szűkösen, de megéljünk. De ha nem tudok órát tartani, akkor kész, vége.

Hogy lehet ezt kiküszöbölni?

Belevágnátok így egyedülálló szülőként?

Segítségem az idősödő szüleim a közelben, de erre nem szeretnèk apellálni természetesen.

Köszönök minden választ, akár azt is, hogy ébredjek fel és térjek észhez, becsüljem meg a pocsék, de fix munkahelyemet.:)

2023. jún. 15. 09:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt javasolnám, hogy próbáld meg főállás mellett csinàlni. Persze csak az elején. 3 gyerekkel szerintem felelőtlenség felmondani, hogy akkor holnaptól vállalkozó leszek, és angolt tanítok. Kell egy átmenet. Magántanárként nem igazán a hirdetésre fognak jelentkezni (persze valahol el kell kezdeni), hanem amikor már letettél valamit az asztalra (sikeres nyelvvizsgák, érettségik), és terjed a híred. De ahhoz minimum 1 év kell. És abba is gondolj bele, hogy a magántanítványok nagy része nem délelőtt szeretne/tudna órát venni, hanem suli és munka után. Addig hol lesznek a gyerekeid?
2023. jún. 15. 17:46
 12/14 anonim ***** válasza:

"Köszönök minden választ, akár azt is, hogy ébredjek fel és térjek észhez, becsüljem meg a pocsék, de fix munkahelyemet.:)"

Nem gúnyolódásnak szánta a válaszadó, hanem azt akarta, hogy ébredj fel.

Valamikor, valamiért elhagytad a tanítói pályát, nyilván nem ok nélkül. Most meg olyan a kérdésed, mintha az évekkel ezelőtt okkal elhagyott pályától várnád a megváltást, az anyagi felemelkedést.

Mire alapozod ezt a várakozást? Mondj érveket!:)

2023. jún. 16. 10:46
 13/14 A kérdező kommentje:

A közoktatást hagytam ott anno, magán alapon még évekig tanítottam utána. A 2. gyermekem születése után hagytam abba a tanítást.

Most már a legnagyobb gyermekem önállóan jön a suliból, a kisebbek napközisek. De mivel elsősorban online tanításra gondoltam, így ezt megoldhatónak éreztem volna.

Köszönöm a válaszokat.

2023. jún. 16. 12:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Logisztikai vonalon, fuvarszervezésben esetleg még kipróbálhatnád magad, ott elég jó fizetések vannak.
2023. jún. 16. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!