Adózás indie játékfejlesztőként?
#1, ahogy említettem van rendes állásom, magyarán azt csinálom főállásban. Így a kata az nem opció.
#2, amerikai a cég. Arról nem találtam pontos információkat, hogy a kifizetés hogyan zajlik. A bankszámlára utalás biztos, paypal-t nem tudom.
Mellesleg lehet nem voltam túl pontos, de az érdekelne, hogy ez adózás terén milyen kategóriába esik? Hány százalék szja-t, stb. kell fizetni utána?
A jelenleg hatályos törvény szerint ezt megbízási díjként hívják. Ez pedig lófsz számodra mert az összeg 90%-át terheli a Szociális hozzájárulási adó, a társadalom biztosítási adó és a személyi jövedelem adó. Magyarul a befolyt összeg egyharmadát elviszi az állam.
Tényleg a legoptimálisabb a katás rendszer lenne számodra, de ha nem kivitelezhető akkor az átalány adózási rendszert válaszd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!