Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Könnyű egy szobafestő vállalko...

Könnyű egy szobafestő vállalkozást elinditani?

Figyelt kérdés

Szobafestő a szakmám és gyakorlatom is van benne de mikor otthon laktam akkor mindig alkalmazottként dolgoztam valakinek.

Mostanában egyre gyakrabban látom hogy régi ismerőseim vállalkozást indtanak. Megfordult a fejemben hogy hazaköltözzek és válallkozásba kezdjek mert minden otthon élő ismerősömtől azt hallom hogy nincs szakember, nem találnak festőt sem csak olyat aki lusta, alkesz.

Itt kint USA-ban is festőként dolgozom de saját vállalkozás beindtása nagyon nehéz. Kell biztostást kötni, festés árban nagy a szórás, rengeteg a festő vállalkozás és itt csak a gazdagok festetnek, az atlag ember megcsinálja sajat maganak.

Magyarországon festő egyéni vállalkozóként a mostani keresetem(alkalmazott vagyok) kb 75%-at megkeresnem, ami nem lenne rossz mert Magyarországon minden olcsobb, különösen a lakhatáson sporolnék sokat.

Alkalmazott már nem lennék Magyarországon mert nem akarok 4 oras bejelentéssel dolgozni mint régen.

2023. máj. 13. 16:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

"Itt kint USA-ban is festőként dolgozom de ... itt csak a gazdagok festetnek, az atlag ember megcsinálja sajat maganak."

Naná, mert egy tükörsima gipszkarton falat baromi egyszerű lemázolni maguknak is.

Mióta vagy kint? És hogyan kerültél ki USÁba melózni? Az nem túl egyszerű.

2023. máj. 13. 16:24
 2/14 anonim ***** válasza:
Azt is mérlegeld, hogy ha kint születnek a gyerekeid, amerikai állampolgárok lesznek.
2023. máj. 13. 16:24
 3/14 anonim ***** válasza:
Amúgy tényleg szakemberhiány van. Itthon melyik megyében laktál? Kétszer gondold meg, hogy haza akarsz-e jönni.
2023. máj. 13. 16:25
 4/14 A kérdező kommentje:

Szuletett kint gyerekem. Abbol nem elek meg hogy amerikaia allampolgar a gyerekem.

En is amerikai allampolgar vagyok de semmi penzbeli elonnyel nem jar. Nem kell kevesebbet adozni, nem tobb a fizetes.

2023. máj. 13. 21:24
 5/14 anonim ***** válasza:
Mióta élsz kint és hogyan kerültél ki?
2023. máj. 13. 22:06
 6/14 A kérdező kommentje:

#5 Nagyon eltersz a kerdes targyatol. Lenyegtelen ebbol a szempontbol hogy hogyan kerultem ki es miota vagyok kint.

Vagy ettol fugg mennyire nehez vallalkozast inditani Magyarorszagon?

2023. máj. 13. 22:41
 7/14 anonim ***** válasza:

Igen, mert ha 60 éves vagy és 30 éve kint élsz, sokat változott azóta a világ.

Vállalkozást indítani egyébként nem bonyolult, lehetsz egyéni vállalkozó, de csinálhatsz társas vállalkozást is.

Ha jó kezű szakember vagy, a munka könnyen meg fog találni, mert kevés a jó szakember, sokan elhúztak Németországba.

2023. máj. 14. 11:35
 8/14 anonim ***** válasza:

Érdemesebb magánszemélyektől megrendelést felvenni, mert ők fizetnek is. Továbbá rajtuk egy perrel be tudod hajtani, persze ha van szerződésed a munkára és a lakás tulajával kötöttél szerződést, nem valami közvetítővel, mert olyanok is vannak, akik felhajtják a munkát másoknak és levesznek a pénzből.

Ha viszont alvállalkozóként bedolgozol egy másik vállalkozónak és nem figyelsz oda, könnyen lehet, hogy hetekig ingyen dolgozol, mert eszükben sem lesz, hogy kifizessenek, te meg futhatsz a pénzed után. Ez mondjuk németben is megesett egy cimborámmal, német cégtulaj felejtette el kifizetni 3 ezer euróját.

2023. máj. 14. 13:24
 9/14 anonim ***** válasza:
Valami nem kerek ebben a sztoriban, mégis hogyan szereztél amerikai állampolgárságot? :)
2023. máj. 14. 16:40
 10/14 A kérdező kommentje:

Na ha ennyire akarjatok tudni....

A hazastarsam amerikai allampolgar es kikoltoztem hozza, altala kaptam zoldkartyat es azota mar allampolgar is lettem.

Nem vagyok kint 30 eve, kevesebb mint 10 eve jottem ki es a 30-as eveimbe jarok. Szoval nem vagyok 60 eves, van meg par evtized a nyugdijig.

Ha 60 lennek akkor megvarnam a nyugdijat es amerikai nyugdijjal koltoznek haza :)

2023. máj. 14. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!