Élelmiszerbolt nyitásának mik a feltételei?
Még suliba járok, majd május végén végzek, azonban nem szeretnék a szakmámban dolgozni.
Érettségim van, illetve külön kémiából érettségim.( fodrász szakma miatt kellett).
Gondolkoztunk egy kis élelmiszerbolt nyitásán.
Keresőbe beírtam sok mindent, ott a HACCP-t adta ki, hogy ugye ők kijönnek, felmérik a terepet stb, illetve az önkormányzathoz is be kell menni, stb.
Egy kis boltot szeretnénk, friss húst nem árulnánk, csak mirelitet, zöldség-gyümölcs, sonka, sajt, tojás, tej, pékáru, illetve vegyiáruk.
Egy vagy kettő embert szeretnék alkalmazni, mint árufeltöltő.
Nekem csak az érettségim van meg, ez elegendő ahhoz, hogy üzlettulajdonos/vezető legyek?
Illetve ahhoz, hogy a kasszát/mérleget kezelhessem?
Igazából egy kis faluban tavaly előtt bezárt a bolt.
Egyetlen egy bolt volt a faluban, ha jól hiszem a tulaj elhunyt.
Akik a faluban laknak a közelben levő falukba járnak át.
A falu lakossága nagyjából 4-500fő.
Az üzlethelyiséget már néztük, ugye oda az önkormányzathoz kell bemenni.
Gondolom a HACCP emberei kijönnek felmérik a terepet, munkavédelmi dolgokat stb.
Eddig úgy tűnik, hogy a beszerző hely megvan, illetve a pékáru és a gyümölcs-zöldség beszerző hely is.
Néztem pénztárgépet, digitális mérleget ugye hitelesítve.
Az után is néztem, hogy pl az OTP-től vagy valamelyik másik banktól tudok igényelni terminált, a bankkártyás fizetés miatt.
A berendezések ( polcok stb) benne vannak abban az üzletben, amelyet bérelni szeretnénk.
Nagyjából ennyit tudtam leírni, szívesen fogadok még segítőkész válaszokat!
Köszönöm előre is mindenkinek!
Garantalt veszteseg.
Eloszor is. Nem tudnal olyan aron beszerezni arut hogy azt az egyeb koltsegekkel emelve fel vedd a versenyt a nagyobb boltokkal.
Minel kisebb halozatod van annal dragabb az aru amit rendelsz. Ezert vannak horroraron a dolgok a kus boltokban. Amit te eladsz 500ert azt 400ert adja a tesco,aldi,lidl es tarsai. Akcioban meg 350ert.
Oke a hely miatt fognak nalad vadarolni, de kozel sem annyian hogy megérje. 1980ban mukodott volna, de most mindenkinek van mar autoja. Fogja magat es heti egyszer 2000ftert elautozik a 30kmre levo varosba. Elkolt 40000et es az utikoltseggel egyutt is jobban kijon.
Tanulmányok vannak arrol hogy az emberek hajlandoak lettek utazni bevasarolni.
Ezert mennek tonkre a falusi boltok, az összes kb. Minel kisebb a falu es minel kozelebb a varos, annal inkabb.
Halott otlet.
Volt itt az egyik kérdésnél egy tapasztalt boltos válaszadó, majd kikeresem neked.
Csak az böki, hogy ő már évek óta csinálja, de a tiednél egy tízszer nagyobb faluban.
Szóval az a 400-500 lakos nem biztos, hogy el tud tartani egy boltocskát.
Heves megyében található.
Nem befektetőt keresek, pénzem van.
Ajjajj, Heves megyében sok a svéd. Abban a kis faluban, amiről szó van milyen arányban vannak jelen?
Maga a falucska milyen messze van nagyobb városoktól?
Egy 500 lelkes falucskában valószínűleg semmilyen munkalehetőség nincsen, leszámítva 1-2 nagyobb agrárcéget, gazdálkodót. Valószínűleg óvoda, iskola sincs, javarészt idősek lakják a falut, meg alacsony jövedelmű, szegényebb rétegek.
Innentől kezdve el kell gondolkozni azon, hogy lesz-e olyan vásárlóerő, ami eltart egy boltot.
Ha nagyon olcsón adod a termékeket, kicsi árréssel, az neked nem éri meg. Ha drágán adod, magas árréssel, akkor megtérülhetne a magas kezdeti beruházás, de ahhoz meg vevők kellenek megfelelő vásárlóerővel. A módosabbak meg jelenleg is eljárnak kocsival a városba és bevásárolnak 1-2 hétre maguknak.
Nagyon sokat kell kalkulálnod, hogy megéri-e a sokmilliós beruházás. Gondolom a család erőlteti, hogy csináld, ne menj messzire dolgozni, netán külföldre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!