Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan kell jó referenciaanyag...

Hogyan kell jó referenciaanyagot megmutatni?

Figyelt kérdés

Számtalanszor esek abba a hibába, hogy olyan kifogást mond a megrendelő, hogy fejem verem a falba...

Kérdeztem, hogy az adott szolgáltatással kapcsolatban milyen elvárásai vannak, azt válaszolta, hogy küldjek referenciát...

- nem ilyenre gondoltam.... ezt írta végül..

Következő delikvenssel megbeszéltük, hogy engem választ, a szerződés aláírása még hátra volt, mert nem értek rá csak 1 hét múlva.. erre egyszer csak ír.

- bocsi, mást válaszottunk végül.

- miért?

- hát mertő még hoz x ajándékot a szolgálatása mellé.

- igen, én is viszek, ha van szó róla, de ez nem volt elvárás.

és még tudnám írni.

Volt olyan amikor a megrendelő ezt írta.

Szia, jártál nálunk, dolgoztunk együtt, kérlek küldj azért egy referenciát ebben a témában is itt fb-n.

-Szia itt vannak... (elküldtem)

(eltelik egy hét)

- Szia, végül nem téged választottunk azért köszi!

- Miért nem engem, mit tudott a másik?

- (belinkel egy honlapot)

- Ahha értem, tehát mert van honlapja.

- Igen.

- Nézd nekem is van... itt a referencia.

- Huh, ezek tökjók,

(tehát, dolgoztam velük, ismertek, a honlapomat is.. de meglepődtek mikor küldtem és mondják jó... ) agyrém. utálok referenciát adni.

Hogy adjak referenciát, hogy az megfelelő legyen????

2023. febr. 4. 13:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Én nem küldök referenciát, mivel azok alapján hamar megtalálják a munkáimat, de azokhoz alkotói nevet használok, illetve van olyan ügyfelem, akiről nem is tudják, hogy segíti más a munkáját. Amit én csinálok, hogy kérek egy nyers szövegrészletet vagy hanganyagot, es az első 2 oldalt, első percet ingyen megcsinálom aszerint, amilyen szolgáltatásokat kér. Persze sajnos ez nem működik, ha mondjuk fotós vagy.
2023. febr. 18. 08:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Fotózom és videózom. Hiába dolgozom szépen ha nem arra gondolt az ügyfél. Aztán megnéztem, hogy aki megkapta a munkát helyettem, hogy dolgozott! Szerintem jól, de ezt én is tudom hozni!
2023. febr. 19. 11:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy valami ilyesmivel foglalkozol. Sajnos így nen játszik az én módszerem. Az a baj, hogy nem tudják, hogy működik ez. Néhanapján írok, rendezek (kisfilmek, reklámok, video klipek), és amilyen operatőrökkel eddig dolgoztam, simán hozták azt, amire gondoltam. Lehet, csinálnod kéne mindenféle stílusban néhány képet, videót. Mondjuk, ha küldenél egy referenciát, lehet lenne valami észrevételem, mivel lehetne feldobni, bővíteni.
2023. febr. 19. 12:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!