Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ezért beperelhet a Netflix?

Ezért beperelhet a Netflix?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A megjelenéskor láttam a Wednesday c. sorozatot, és nagyon tetszett nekem.

Azt sajnáltam, hogy semmi előzménye nincs a benne lévő Nevermore Akadémiának. Nem tudunk róla semmit. 1 hónapon keresztül írtam egy forgatókönyvet a Nevermore Akadémiáról. Szerintem jó lett, és akiknek mutattam szerintük is. Pénzem a büdös életben nem lenne a leforgatására.

Böngésztem és láttam, hogy a Netflixnek is lehet küldeni forgatókönyvet, produkciókat stb amiket ők megcsinálhatnak.

Ehhez szükséges egy olyan rendező vagy bárki aki üzleti kapcsolatban áll a Netflixel.

Ha én így eljuttatom a Netflixnek, akkor ők beperelhetnek a forgatókönyv miatt? Mert a Nevermore Akadémia is az ő ötletük, meg minden. Wednesday Addams elődje is Goody Addams.

A Netflix beperelhetne? Ne is csinaljak inkább semmit? Vagy elküldhetem nekik? Elvégre övék a Wednesday sorozat, és ez egy "mellék" folytatás lenne. Nem a Disneynek vagy a Hbonak küldöm forgatásra, mert úgy tudom ha egy másik ilyen forgalmazó (pl HBO, Disney) leforgassa ahhoz megkell venni a szerzői jogot stb.

De én annak adom ezt az ötletet akié a szerzői jog!

Szerintetek?

2022. dec. 27. 06:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Magyarul és angolul. Leírtam magyarul, aztán angolul is.
2022. dec. 27. 19:56
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Felidézted a gyerekkorom, amikor írtunk sztároknak postán és azt hittük, hogy kapunk majd választ! Naív gyerekkor, de szép is volt!
2022. dec. 30. 05:40
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Író vagyok. Nem fog beperelni a Netflix, mert nem fog hozzájuk eljutni az írásod. Btw ügynökségen keresztül tudsz eljutni hozzájuk, de kétlem, hogy ez sikerülne.

Amúgy nem erőltetném a FF témát, mert ha valahogy mégis lenne belőle valami, perelhetnek. A szerzői jogok csak az ötletet nem védik, magát a szövegeket, kompozíciót, karaktereket, fantázianeveket, stb. igen.

2023. jan. 21. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!