Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Érdemes ékszergyártásba fogni...

Érdemes ékszergyártásba fogni így?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy ha arany ékszert gyártanék ,a nagykereskedők mennyiért vennék át grammját . Mennyi lehet az adózott bevétel /g. Ha az üzletekben 20-30e ft is rá van rakva az arany világpiaci árára , reális hogy én 1-2e ft ot kapjak?

#arany #vállalkozás #aranypiac #aranygyártás #nemesfém átvétel
2022. dec. 15. 19:08
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Mért fizetnének nyersanyaggal ? Pont azt mondom hogy az kiesik a képletből. Persze legelőször meg kell venned az aranyat x kilót de utána az csak forog körbe. A profitod az ékszergyártásból származik . Az aranyat egyszerűbb ha a vevő visszaadja kimérve pontosan. Nagykereskedésről beszélünk teli van tonnaszámra arannyal , szerinted hova kerül az ostoba nép által törtarnyként átvett és fillérekért beszámított használt ékszer? Visszakerül a gyártási folyamatba. Csak számolj utána itt ezen a ponton mekkora profit van a visszavételen . És az eladáson ami 20-30e ft üzletekben ! Ebből én kapnék 1e ft ot vagy 2t de senki nem tudja itt megmondani.

Ha nekem lenne üzletem akkor meg én adhatnám el 20e ft ért mert nincs köztünk még egy elosztó a nagyker. Ebben az esetben magmanak kell megoldanom az anyag visszaszerzését amit leadott törtből nem lehetne fedezni így muszály volna színt venni csak azt nem tudom ekkor milyen források léteznek a befektetési aranyon kívül.

Mivel a befektetési aranynak van vételi és eladási ára tehát nem a tőzsdei áron jutnék hozzá. De persze ha 20e ft ért adom el az ékszert akkor nem fog földhözvágni hogy ha 2% al drágábban veszem az anyagot mint a tőzsdei ár.

2022. dec. 17. 18:01
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekem ez totál érthetetlen.
2022. dec. 17. 18:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!