Távmunkánál hogy érdemes az ellen védekezni, hogy az alkalmazottak 60 percből 20-at ne mással töltsenek?
Ezt nem lehet felmérni... Én pl cigizem és hiába 'szünetezek' így többet a csapattársaimnál, így is gyorsabban dolgozok. Tehát kevesebb idő alatt végzem el azt a munkát, amit ők szünet nélkül. Nekem mondjuk 1-2 perc egy emailre válaszolni, nekik meg 5. Akkor most engem ezért büntetni kell, meg mozgatnom kell az egeret percenként, mert a főnök köcsög? Ezzel csak a normális és gyors munkavállalókkal csesznél ki, de nem baj, mert ők hamarabb fognak új munkahelyet találni.
Miért nem elég az, ha kész a munka?? Habisztizzek a laptop előtt,amikor nincs is annyi munkám?..
Nem olvastam el a sok választ, bocsi, ha már elhangzott.
A megoldás egyszerű. Az eddigi munkatempó alapján előre felmérni, hogy nagyjából mennyi munkaórát fog igénybe venni a projekt, azt elosztani annyival, amennyi a napi munkaideje az alkalmazottnak, és ezek alapján határidőt kitűzni akkorra, amikorra te kiszámoltad a várható elkészülést. Így kénytelenek lesznek a feladattal foglalkozni, legalábbis a végefelé közeledve valószínűleg bele fognak húzni, hiszen ők is látják majd, hogy mennyi idejük van hátra végezni vele.
De mi van akkor ha mérhetetlen hogy mennyi idő alatt van kész a feladat, vagy a szerencsétől függ?
Az hogy az a lényeg, hogy kész-e a feladat és hogy köcsög a főnök ha szorgalmasan dolgoztat ostoba és lusta hozzáállás. Két versenyző cég közül melyik marad fenn, ott ahol az alkalmazottak a munkaidőt minél jobban végigdolgozzák (ebbe beletartozik hogyha tíz perc alatt vagy kész, akkor nem ötvenet lazsálsz egy órából, hanem a maradék időben is minél jobban építed a céget), vagy az, amelyiknél minden nap sokat lazsálnak miután végeztek a feladatokkal? Melyik a több, 8 óra nagyon szorgalmasan, vagy 6 óra nagyon szorgalmasan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!