Szeretnék egy büfét nyitni, kell üzletvezetői hozzá, vagy elég ha az alkalmazott vendéglátos? Hol érdemes előszőr elindulni, az engedélyek mennyi pénzbe kerülnek, illetve még lenne sok kérdésem aki tud kérem segítsen.
Elég ha az alkalmazottnak van, de annak mindenképp kell legyen, aki ott van nyitvatartási időben.
Haccp tanácsadó cégnél és önkormányzatnál indulj,bejelentéssel.
Haccp készítése, kialakítás, beszerzés, hűtők (szakosított tejes, zöldséges,húsos, készételes) polcok, gépek, berendezések, eszközök, mosogatók,személyzeti öltöző és wc + vendég is, ha le is akarod ültetni a vendégeket, majd ÁNTSZ-hez biztonsági adatlap bejelentés, rágcsálóirtás, tűz-és érintésvédelmi felülvizsgálat, egészségügyi kiskönyv és üzemorvosi szerződés. Ha bő olajban sütsz használt olaj kezelése és szállítása. Anyaghányad kalkuláció, kémiai kockázatbecslés kell.
Összesen az adminisztráció cca 150 ezerbe van 0ról indulva, de ha nem vagy helyhez kötve, akkor büfékocsit bérelni jobban megéri, az már rendelkezik a szükséges engedélyekkel és berendezésekkel is és havi 50-80 ezerből kijön.
Jövő évtől Navos pénztárgép 150-200 ezer körül van + ugye attól függ, milyen termékeket akarsz, sütő-főző berendezések, eszközök.
Idén én is egy kft keretén belül indítottam büfét, de csak apportból nehéz lenne indulni. Igen ez csak a papírmunka költsége.
Emellett ne felejtsd el, hogy 2016-ig 3 milliót kell betenned a kft-be a törzstőke miatt. Ha reálisan nem látsz előre ennyit, akkor inkább egyéni vállalkozóként indulj el,sokkal kisebb a költségvonzata is, pláne ha tőkehiányos vagy...
700 ezerből (igaz azóta eladtam a tulajdonrészem),de ez csak büfé-söröző és nem kiszállítós helyként üzemel.
1 millióból elég karcsúan lehet megoldani egy pizzériát szvsz...
3 fő bér-és járuléköltsége havi 400 ezertől indul, könyvelés kft-nek havi 30-tól van.
Az induló admin költség 150e körül van, pénztárgép januártól 150 ezer és a gépek berendezések még használtan is 800-900 ezer között jönnek ki, sütőkkel ( 2 pizzakemence,mikro,rostlap,fritu,egyetemes konyhagép,gyros sütő,munka asztal, feltéthűtő, szakosított hűtők (3-5db),fagyasztóval, tűzhellyel, HACCP-s deszkákkal, GN edényekkel, eszközökkel.
És akkor még nincs alapanyagod és üzlethelyiséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!