Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vállalkozáshoz felkészülés,...

Vállalkozáshoz felkészülés, kicsit összezavarodtam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tehát.. van egy pár dolog amit nem értek.

Szeretnék egy vállalkozást pár év múlva, viszont először is nem találom a szakma kódját ami patkolókovács lenne.

Még nincs meg maga a szakma, az előképzést fejeztem be ebben az évben. A kovács képzést jövőre kezdeném.

A képzést az oktav.hu-n néztem, de itt azt írták hogy önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítés, akkor ezzel nem váltható ki az egyéni? Ha nem akkor milyen lehetőségem van?

Utolsó kérdésem pedig hogy azt írták hogy követelmény az 1 év szakmai gyakorlat, de azt elötte meg kellene csinálnom vagy csak félreértettem és vizsga után kell?

2022. nov. 4. 20:56
 1/3 anonim ***** válasza:
2022. nov. 4. 21:03
 2/3 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
A patkolás állattenyésztési szolgáltatásnak számít, ami nem végzettség köteles, akár már holnap kezdheted.
2022. nov. 5. 01:25
 3/3 anonim ***** válasza:

"azt írták hogy követelmény az 1 év szakmai gyakorlat, de azt elötte meg kellene csinálnom vagy csak félreértettem és vizsga után kell?"

Hol írták és mihez követelmény?

Ha a tanfolyami képzés leírásában írták és ez vizsgakövetelmény, akkor a vizsgázásnak feltétele, hogy előtte elvégezd a gyakorlatot, csak igazoltan elvégzett gyakorlattal mehetsz vizsgázni. (Általában így szokott lenni a legtöbb képzésnél, de a leírásodból nem egyértelmű, hogy mit és hol olvastál.)

Egyébként nekem az egy év furcsa. Szokatlanul hosszúnak tűnik és milyen hosszú a teljes tanfolyam, ha egy év belőle csak a gyakorlati rész?

Illetve az sem mindegy, hogy külső, vagy belső gyakorlat. Képzése és intézménye válogatja, de sok helyen azt csinálják, hogy van valamennyi (pl. heti 1 nap) iskolai gyakorlat a többi elméleti órák mellett a tanfolyam teljes ideje alatt, aztán a tanfolyam vége felé kell keresned (talán segítenek benne) egy olyan helyet, ahol egy külső cégnél éles munkában gyakorolhatod, amit addig tanultál.

De ezeket érdemes az iskolával tisztázni, ahova képzésre mész, hogy pontosan mi hogy is néz ki. Hiszen ők tartják a tanfolyamot, ők tudják biztosan, hogy mit is akartak írni - és hogy ezt miért nem sikerült úgy megfogalmazniuk, hogy közérthető legyen. Ha kellően sokan rákérdeztek, talán a weboldalon is újraírják egy kicsit érthetőbben.

Ha egy állásnál felvételi követelmény, akkor munka tapasztalatot várnak tőled, amihez akár a vizsga előtt végzett gyakorlatot is elfogadhatják, de azt is mondhatják rá, hogy az iskolai gyakorlat volt, nem munka tapasztalat és a vizsga után szerzett munka tapasztalatot várnak el. Erre nincs előírás, mindenki úgy értelmezi, ahogyan akarja - akár te is játszhatsz vele, hogy az életrajzban már munkaviszonyként tünteted fel, nem iskolai gyakorlatként.

2022. nov. 13. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!