Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Most mi lett a katával?

Most mi lett a katával?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt hallom meg olvasom, hogy eltörölték, milyen tragédia, micsoda szemetek, ellehetetlenítik a vállalkozókat, stb. De amikor elolvastam a rendeletet, abból nekem az jött le hogy csak módosítások vannak, szűkebb körre vonatkozik. Most akkor ki nem tud szöveget értelmezni?
2022. okt. 20. 08:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
A kata megmaradt továbbra is. Csak olyan részletszabályokat hoztak, hogy a vállalkozók nagy része, aki használta, kiesett a köréből és mentek át más adózási módba.
2022. okt. 20. 08:43
 2/23 anonim ***** válasza:
69%

Te.

Az egyik változtatás például az, hogy csak magányszemélynek lehet számlázni. Cégeknek, intézményeknek, stb. nem. Ettől instant kiesik a KATAsok kétharmada. Szerinted nekik nincs joguk egy kicsit háborogni?

Nekem az utolsó 2.5 évben 32M bevételből 2 volt magányszemélynek számlázva. Gondolhatod.

2022. okt. 20. 08:43
 3/23 anonim ***** válasza:
24%
Katát elvileg kinyírták a bérgyilkosaim, de a mocskos férjem még mindig utalja neki a havi 50 ezret. 😠
2022. okt. 20. 09:10
 4/23 anonim ***** válasza:
58%

Es a 32millio bevetelt megusztad 1,8m kataval. Meg ha van 20millio kotseged es kerestel 12milliot tisztan abból maradt neked 10,2m.

Egy alkalmazottnak meg 8m. Ez a fair kozteherviseles?

2022. okt. 20. 09:46
 5/23 anonim ***** válasza:
*1,5m kataval
2022. okt. 20. 09:47
 6/23 anonim ***** válasza:
75%

Nem volt költségem ezzel. Valóban jó pénz.

mellette azért cégként adózok és foglalkoztatok rendesen, tippre jóval nagyobb közterhet viselve, mint te.:) Nem maradok ki a buliból.

2022. okt. 20. 09:52
 7/23 anonim ***** válasza:
Megmaradt, de gyakorlatilag az érintettek 90%-a váltani kényszerült. (Csak magánszemélynek számlázhat most már aki KATA-s)
2022. okt. 20. 09:59
 8/23 anonim ***** válasza:
47%

Lehet hogy cegkent tobbet sot osszessegeben tobbet fizetsz be mint en, bar ketlem ha valaki ekkora milliomos akkor gyakorizgat delelott 10kor, de en altalanossagban beszeltem a katasokrol.

Egy atlagos sima katas meguszta min kozteherviselessel, az alkalmazottakkal szemben.

Nem azt mondom hogy ne legyen kedvezmenye egy evnek egy alkalmazotthoz kepest,de legyen, de azert a kata durvan kedvezett. Tul durvan.

2022. okt. 20. 10:15
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
#8 mekkora milliomos? Azt irta 2.5 ev alatt volt 32 millio a bevetele. Annal vannak alkalmazottak, akik tobbet keresnek.
2022. okt. 20. 10:26
 10/23 anonim ***** válasza:

Gondoltam van egy katas vallalkozasa es egy cege. Mar onmagaban a katasbol milliomos ha a 32milliojabol 0koktseggel 1,5milliondija volt.

Ha van mellette egy cege, ahol egy csomo embert alkalmaz akkor valoszinuleg ott is jol keres. Hisz ha kepes volt olyan katas vallalkozast letrehozni ahol kimaxolta a keretet 0 koktseggel, akkor tudhat valamit.

2022. okt. 20. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!