Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » KATÁ-val kapcsolatos egyenlege...

KATÁ-val kapcsolatos egyenleget hol tudom megnézni?

Figyelt kérdés
Elküldtem az 50 pénzt, és szeretném ellenőrizni, hogy a jó helyre érkezett e. A TB-re úgy emlékszem volt valami EBEV folyószámla lekérdezés vagy micsoda. Van ennek megfelelője a KATÁ-nál is, aminél meg tudom nézni, hogy van e hátralékom vagy bármi ilyesmi?

2021. szept. 24. 16:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ebev portálon tudod lekérni az adószámládat.
2021. szept. 24. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
2021. szept. 24. 21:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt hittem, hogy teljesen máshogy kell, mint a TB fizetésnél, de ezek szerint ugyanúgy. Érdekes, van egy 810 forintos ilyen tétel, hogy "NEAK-adatszolg. kötelez. köny" a TB-nél. Gondolom jobb lesz befizetni, mert jön erre is a kamatos kamat meg hasonló nyalánkságok.
2021. szept. 25. 00:41
 4/8 anonim ***** válasza:
810 forint az pont 3 napi eü szolgáltatási járulék. Gondolom nincs vagy nem volt munkahelyed, ezért kell fizetned.
2021. szept. 25. 00:51
 5/8 A kérdező kommentje:
Elvileg úgy van, hogy augusztus 4 indítottam a vállalkozást. Érdekes módon azért 50k-t kellett befizetnem augusztusra KATÁval, nem 50*(31-3)/31-et. Na mindegy, ez legalább magyarázza. Köszi!
2021. szept. 25. 23:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor minden ok. 01-03 eü solgáltatási járulék. A kata meg mindegy, ha már csak egy napot is él, az egész havit fitézetni kell, nincs arányosítás. De gondoom ezt a könyvelőd is mondta.
2021. szept. 25. 23:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem érzem szükségét egy könyvelőnek, mert nem valami bonyolult az én történetem adó szempontjából.
2021. szept. 26. 00:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Persze elolvastam a KATÁra vonatkozó törvényt, amiben benne van ez a rész, hogy fixen 50k arra a hónapra is, amiben bejelentettem. Viszont bárhogy is nézem, 2x fizettem be a TB-t arra a 3 napra. Nyilván 810 forint nem nagy összeg, de ettől még nem fair duplán megadóztatni függetlenül az összeg nagyságától.
2021. szept. 26. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!