Milyen módon tudok számlázni? Csak KATA-val lehet?
Munka mellet 25000 Ft kell fizetned azt hiszem katásként,ha fő állásban csinálod akkor 50000ft,havi szinten, így maximum 12M Ft bevételed lehet egy évben, ha 12M felett van a bevételed akkor már ott fizetned kell még pluszt.
Szerintem simán tudsz adni számlát, csak egy évben maximum 12M Ft lehet a bevételed így.
Legalább is ezt olvastam tavaly.
Legjobb ha rá kérdezel egy könyvelőnél.
Sok sikert, jó munkát.
Mellékállásban 25, főállásban 50 ezer Ft-ot ki kell termelned a KATA fenntartásához. Ezen felül félévente 25 ezer HIPA, és évi 5 rugó kamara fizetendő még - mindösszesen kevesebb, mint egy minimálbér után fizetendő teher.
Tulajdonképpen ez a legkedvezőbb lehetőség, így ha ezzel sem éri meg, akkor jegeld a dolgot, amíg nem találsz rá megoldást; vagy sajnos gondold át, hogy egyáltalán érdemes-e ilyen formában ezt csinálnod.
Minden rosszindulat nélkül: Nem teljesen értem, hogyan merülhet fel, hogy ne érje meg. Ha felmerül, akkor ott valami komoly baj van, vagy a választott tevékenységgel, vagy a működés módjával, vagy az árazással, vagy valami mással.
Némi mákkal és megfelelő kommunikációval megteheted, hogy megállapodsz egy vagy több rendszeres klienssel olyan értékben, amely már a működési költségek fedezete mellett értelmezhető nyereséget is hajt (t.i. a munkádért cserébe nálad maradó összeg), a szerződés tényleges aláírását pedig úgy időzítitek, hogy a kellő értékű megbízás borítékolható legyen, mire bejelented a vállalkozásodat.
Tehát: Tárgyalsz, megállapodtok, bejelented a vállalkozást, és már alá is írhatod a szerződést. Ha előreláthatólag nincs annyi meló, ami eltart (és akkor egyáltalán minek csinálnád?), nem indítottál semmit, nem buktál semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!