Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van esély rá, hogy normális...

Van esély rá, hogy normális eladó/pénztárost találjon valaki, aki boltot üzemeltet?

Figyelt kérdés

Nem régen nyitottunk egy megyeszékhelyen élelmiszer jellegű vegyesüzletet. A munkaügyi hivatalnál regisztráltunk, annak rendje és módja szerint, hogy szakképzett dolgozókat találjunk, akiket ha kapunk támogatást, alkalmaztunk is volna hosszabb távra.

A 10 személy, akiket kiküldtek vagy enyhén értelmi fogyatékosok voltak (és itt nem túlzok kicsit sem), vagy eleve nem akartak dolgozni. Volt aki büdös volt, nő létére!

A támogatásokat a Budapest és Pest megye kivételével mindenhol felfüggesztették június 30-al. Milyen jó :(

Mindegy hirdettem a helyi tv képújságjában és jelentkezett pár hölgy. A jelentkezők korosztálya 35-55 közötti volt!

Volt egy exkocsmáros aki be is jött és megbeszéltük, hogy bejelentem napival de másnap mégsem jött be, mert hasmenése volt 1 órával műszakváltás elött. A bejelentést persze nem tudtam törölni, mínusz 2000. Volt egy hölgy aki ingatlanokat adott ki de nyugdíj elött kellett volna neki 3 év év, hogy meglegyenek az évei. Behívtuk és a dolgozókkal 2 óra próbamunka alatt átbeszélte a napi forgalmat, a bolt beszállítóit és mikor felhívtam szeretne e dolgozni azt mondta még átbeszéli a férjével de ha már felhívtam mondjam már meg neki szerintem menni fog e a bolt? Mondtam nem a boltom üzletpolitikáját szerettem volna vele megbeszélni de segítek a döntésben, ne jöjjön! :)

Volt 2 nő aki 2 hónapot kihúzott de csak 15 napot dolgozhattak napival, ami 154 ezer meg az apró és nyolc órában. (Multinál 12 órában 190-200 felénk a fizetés és pörögni kell!) Tekintettel arra, hogy egész nap ültek vagy a bolt elött pletykáltak órákat, elbúcsúztattuk őket!

Ezek a helyükre beugró helyettesítőket is fellázították, hogy biztos őket is kirúgjuk ezért be sem jöttek! Ezek a személyek nem kisebbségiek, hanem magyarok!

Kérdésem, van hasonló tapasztalata valakinek? Vannak normális dolgozók még manapság vagy mindenkinek elmentek otthonról?

2022. aug. 18. 01:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

A 16 ost miert pontoztatok le??

Csak megkerdezte melyik városban van ez a kisbolt?

Mi ebben a gáz?

Sztem ti vagytok gázosak ha minden baj már.

2022. aug. 19. 23:39
 22/27 A kérdező kommentje:
Miért pontozták le?
2022. aug. 20. 15:01
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
#10-es válaszoló kérdésére én is kiváncsi lennék. Kérdező?
2022. aug. 30. 06:52
 24/27 anonim ***** válasza:
32%

"Nem régen nyitottunk egy megyeszékhelyen élelmiszer jellegű vegyesüzletet."

Ha már egy megyeszékhelyen sem találni rendes munkaerőt...

2022. aug. 30. 20:30
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha 20 eveseket veszel fel akkor nem kerdes.

De neked az kell ahogy a kerdesedben olvasod

2022. aug. 31. 13:17
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"akiket ha kapunk támogatást, alkalmaztunk is volna hosszabb távra."

Ja, most fogom fel, hogy csak a támogatás kedvéért alkalmaztátok volna őket.

Akkor viszont nem kell csodálkozni, ha a munkaerőpiac aljáról kaptatok munkaerőt, hiszen aki jól dolgozik, nem szorul a munkaügyi hivatalra amikor állást keres. :)

2022. aug. 31. 13:59
 27/27 anonim ***** válasza:
Troll kérdés, hogy lett volna meg a 2-3 éve annak a nőnek, ha napi bejelentéssel alkalmazod/nád, ami nem számít bele az évekbe?
2023. nov. 11. 17:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!