Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van esély rá, hogy normális...

Van esély rá, hogy normális eladó/pénztárost találjon valaki, aki boltot üzemeltet?

Figyelt kérdés

Nem régen nyitottunk egy megyeszékhelyen élelmiszer jellegű vegyesüzletet. A munkaügyi hivatalnál regisztráltunk, annak rendje és módja szerint, hogy szakképzett dolgozókat találjunk, akiket ha kapunk támogatást, alkalmaztunk is volna hosszabb távra.

A 10 személy, akiket kiküldtek vagy enyhén értelmi fogyatékosok voltak (és itt nem túlzok kicsit sem), vagy eleve nem akartak dolgozni. Volt aki büdös volt, nő létére!

A támogatásokat a Budapest és Pest megye kivételével mindenhol felfüggesztették június 30-al. Milyen jó :(

Mindegy hirdettem a helyi tv képújságjában és jelentkezett pár hölgy. A jelentkezők korosztálya 35-55 közötti volt!

Volt egy exkocsmáros aki be is jött és megbeszéltük, hogy bejelentem napival de másnap mégsem jött be, mert hasmenése volt 1 órával műszakváltás elött. A bejelentést persze nem tudtam törölni, mínusz 2000. Volt egy hölgy aki ingatlanokat adott ki de nyugdíj elött kellett volna neki 3 év év, hogy meglegyenek az évei. Behívtuk és a dolgozókkal 2 óra próbamunka alatt átbeszélte a napi forgalmat, a bolt beszállítóit és mikor felhívtam szeretne e dolgozni azt mondta még átbeszéli a férjével de ha már felhívtam mondjam már meg neki szerintem menni fog e a bolt? Mondtam nem a boltom üzletpolitikáját szerettem volna vele megbeszélni de segítek a döntésben, ne jöjjön! :)

Volt 2 nő aki 2 hónapot kihúzott de csak 15 napot dolgozhattak napival, ami 154 ezer meg az apró és nyolc órában. (Multinál 12 órában 190-200 felénk a fizetés és pörögni kell!) Tekintettel arra, hogy egész nap ültek vagy a bolt elött pletykáltak órákat, elbúcsúztattuk őket!

Ezek a helyükre beugró helyettesítőket is fellázították, hogy biztos őket is kirúgjuk ezért be sem jöttek! Ezek a személyek nem kisebbségiek, hanem magyarok!

Kérdésem, van hasonló tapasztalata valakinek? Vannak normális dolgozók még manapság vagy mindenkinek elmentek otthonról?

2022. aug. 18. 01:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj hogy mindig szakkepzetteket kerestek .

Akik ilyen kepesitesre mennek azok alapból altalaban mert van kivetel -olyanok.

Nekem nincs kepesitesem, dolgoztam boltokba, de mi volt: a rendes dolgozokat a tobbiek kiturjak mert rajon a munkaado hogy ugyesebben is lehet dolgozni, tobbet is.

Sot legtöbb helyen mar 3helyen- azt tapasztaltam hogy amikor tobbet csinaltam at elvartnal akkor az lett mar a mindennapos kovetelmeny.

Hiaba dolgoztam tobbet, hiaba beszeltem tobb nyelven-kozepszinten- hiaba voltam kedves, hiaba dolgoztam pontosan, hiaba dolgoztam pluszba minden FOLOSLEGES volt!!

Olyan is volt ahonnan elmentem ezek miatt es direkt rosszba beszelt annak a cegnek ahova menni akartam dolgozni hogy ne vegyenek fel.

Ott alám vágott, vegul mashova mentem

(Csak megemlitem - erdekes modon vegul ennek a rosszindulatú embenek a cége végül tönkrement, azaz bezárt , nem sokkal azutan , par hónappal amiutan eljottem onnan)

Szóval kb ennyit erről.

Talalkoztam 1x nagyon kedves munkaadóval.

Nagyon kedvelt engem(nő volt, tehat nem mas nemű)

Csak rossz munkasokat alkalmazott, ahonnan el kellett jojjek, mert nem tudtam egyutt dolgozni azokkal a nőkkel, még a főnokasszonyrol is roaszakat beszeltek a háta mögött.

Ez van.

2022. aug. 18. 09:16
 12/27 anonim ***** válasza:
93%

"A kérdés: normális dolgozók hol vannak?"

Külföldön. Onnan írom én is, hogy: elmentünk! Mert élhetetlen lett Magyarország.

2022. aug. 18. 11:26
 13/27 anonim ***** válasza:
93%

Jelenleg lépten nyomon bolti dolgozókat keresnek. Például a Lidl bruttó 384 ezres fizetéssel keres bolti dolgozót 8 órában. A normális eladók ezekre a helyekre mennek el dolgozni. A munkaügyi központból már tényleg csak a selejtes megy ki (tisztelet a kivételnek) hozzátok.

Kérdező, kevés pénzért nem kapsz a csemegboltodba normális és jó munkaerőt hiába van csilivili módon felújítva az üzlethelység.

2022. aug. 18. 11:36
 14/27 anonim ***** válasza:
90%

11&12 es

100%igy van!!

En is megtapasztaltam amit a 11es irt, voltam külföldön, nagyon megbecsultek, sokkalta jobban mint ithon !!

5evet voltam kint es ossze se lehet hasonlítani !!

Most vallalkozasba kezdek , mert hiaba dolgoznék vkinek tapasztalatom szerint ebben az országban nem becsulnek meg.

Es nem, nem a pénzről beszélek elsősorban, hanem sokkal jobban lenez es vmi alattvalónak tartanak itt a munkaadók.

Ez a hatalmas különbség

2022. aug. 18. 12:48
 15/27 anonim ***** válasza:
77%
A legkisebb falvakban is munkaerőhiány van. Csak a senkinek nem kellő, dolgozni nem akaró, alkoholista közmunkások elérhetők a legtöbb helyen.
2022. aug. 18. 14:23
 16/27 anonim ***** válasza:
75%

Kisboltot csak a tulajdonosnak érdemes vinnie családtagokkal, mert a legmegbízhatóbbnak látszó dolgozó is meg fog lopni, ha nem vagy ott.

Ha nincs napi leltár, már pedig nincs, akkor nem üti be a pénztárgépbe a vásárlások egy részét, aztán ki is veszi a kasszából. Itt is így csinálja az alkalmazott, a főnök állandóan veszekszik vele, hogy már megint nem ütötted be... De nincs helyette jobb, úgyhogy eltűri...

2022. aug. 18. 14:27
 17/27 A kérdező kommentje:
Köszöntem a válaszokat! Mind a két oldalt megértem! Elgondolkodtató, amiket írtatok és amit lehet megfogadok :) Köszi még egyszer!
2022. aug. 18. 18:20
 18/27 anonim ***** válasza:
97%

Szivesen, sok sikert!!

De azert megkerdezném hogy hol van ez a kisbolt, mert lenne nagyon ügyes, megbízható ismerősöm aki szivesen dolgozna , akar részmunkaidőben is.

2022. aug. 19. 16:55
 19/27 anonim ***** válasza:
81%

Itt lottózó is van a boltban... Ami külön kísértés alkalmazottnak és gyenge jellemű tulajdonosnak is. Percenként kaparják a sorsjegyeket meg küldik játékba 5 percenként a puttót. A tulaj is, meg az alkalmazott is. Elvétve persze nyernek is pár tízezret...

Ugyanakkor szociális feladata a kisboltosnak a kockás füzetbe vezetett hitelbe vásárlások, mivel a falu népének fele alacsony jövedelmű, vagy alkoholista, vagy más okok, pl. szerencsejáték miatt képtelen kijönni a havi jövedelméből, képtelen beosztani azt. Emiatt a hónap felénél már hitelbe vásárolja az élelmiszert és az alkoholt, ha a kisboltos megbízik benne és számon tartja mikor fizetik a közmunkát, nyugdíjat, stb...

A NAV viszont nem díjazza a kockás füzetet, mert a hitelre vásárlások ugye azonnal be sem kerülnek az online kasszába, meg utólag, fizetéskor is vagy beütik oda vagy nem...

Nem habostorta falusi kisboltosnak lenni. Szemét vagy, mert drága nálad minden, kétszer annyi, mint a pennyben (igaz, az 25km-re van csak), szemét vagy, ha fonnyadt a zeller vagy a krupli, szemét vagy, ha nem adsz hitelt, ha zárás előtt fél órával már nincs kenyér, stb...

De azt már senki nem köszöni meg, hogy a hét 6 napján már reggel 6-kor vigyázzállásban várod friss kenyérrel a vevőket...

2022. aug. 19. 17:42
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Én is külföldön vagyok már.

Sajnos az a fizu ami otthon van az nagyon kevés.

2022. aug. 19. 23:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!