Ha nyitni akarok egy szendvicses büfét akkor annak mi a menete, hol kezdjem az egészet, gondolok itt a hivatalos részére, vállalkozás bejegyzése stb.?





"hol kezdjem az egészet"
Leginkább sehol, ha itt kell kérdezgetned.
Vendéglátós végzettséged van? Mert kelleni fog.
HACCP-s élelmiszerbiztonsági szabályoknak megfelelően kiépített és felszerelt üzlethelyiséged van? Mert kelleni fog.
Sokmillió forint induló tőkéd van? Mert kelleni fog.
Stb.





Mennyi pénzed van rá, kedves kérdező?
És miért pont szendvicses büfét szeretnél nyitni? Miből gondolod, hogy ez jó befektetés lenne?
Szakács végzettségem van. Van sok millió tőkém.
Azért szendvicseset mert ahhoz nagyon nem kell speciális felszerelés, és lenne egy konkrét célközönségem, egy konkrét helyen ahol szerintem menne a bolt.





HACCP-s élelmiszerbiztonsági szabályoknak megfelelően kiépített és felszerelt üzlethelyiséged van? Mert kelleni fog.
Főleg, ha magad gyártod a szendvicseket.
Erre kell a sokmillió.
Legjobb, ha már fel van szerelve mielőtt kibérled, vagyis, ha előzőleg is vendéglátóegységként működött.
Ha mindened rendelkezésre áll, akkor sok szerencsét hozzá!





Budapesten? Melyik kerületben?
Gondolom valami irodaházas részen.





Vagy vidéken egyetemi városban.
Máshol nem hiszem, hogy lenne értelme.
Inkább egy lángosozó, csak az strapás és büdös. 🤣





Felesleges kérdéseket nem fogok írni. Helyette javaslom, hogy nézz utána mi is az az üzleti terv.
Egy minta alapján írd át a saját elképzelésedre. Dolgozd ki precízen. S marketinget se árt tanulni mellé.
Aztán lehet menni pl könyvelőhöz, NAV és társaihoz a részletekért, infókért.
Vagy pl befizetsz a minner-nek egy összeget és segítenek.
Ám azt nagyon jegyezd meg:
A vállalkozáshoz tökösnek és önállónak kell lenni.
Mindenek előtt gondold át, hogy egyáltalán maga a személyiséged alkalmas-e minderre.
Mert bizony sokan itt bukják el első sorban.
No és a saját vállalkozásban nincsen az, hogy "ezaz 4óra! Leteszem a munkát és huzok haza!"
Azon felül is kell foglalkozni mindennel, további marketing tervek, fejlesztések stb.
Általában az első 1-2 év az, ami nehéz, hogy beinduljon.
Készen állsz minderre?





Ha komolyan gondolod a nyitást, akkor írjál privátban és szívesen beszélgetek veled az indulásról, hogy reális-e az elképzelésed egyáltalán és hogyan, milyen lépésekkel indulhatsz el.
Egyedül csinálnád? Családdal? Barátokkal?
Egyedül raksz bele pénzt, vagy más is?
Üzlethelyiség? Berendezés? Felszerelés?
Alapanyagbeszerzés? Étel elkészítése? Tárolása? Kiszállítás?
Árkalkuláció a felhasznált alapanyagok alapján?
Nyitvatartás?
Promóció, marketing?
Millió kérdés van még, amiket fel kell tenned és megválaszolnod magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!